Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V pokračování osudů osamělého hudebníka (El Mariachi z roku 1992) se tentokrát mariachi (Antonio Banderas) vrhne po hlavě do temného podsvětí, aby se oděný v černém hávu a s kytarou přes rameno vydal po stopě posledního z neslavných mexických drogových magnátů Bucha (Joaquim de Almeida). Ten mu v předchozím snímku zabil milenku a do ruky zavrtal kulku, aby nemohl hrát na kytaru. Za pomoci přítele a svůdné majitelky knihkupectví Caroliny (Salma Hayeková) Bucha sleduje, pronásledován gangem jeho nemilosrdných zabijáků. Film vrcholí divokou přestřelkou, ve které už nejde o čest, ale o život. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (678)

nash. 

všechny recenze uživatele

Nejlepším filmovým testem je čas a Desperado v něm obstál i když mu v závěru trochu začala ujíždět půda pod nohama. I po letech zůstává mexická pomsta lahůdkovou akční zábavou s několika vymazlenými akcemi, několika neodolatelně epickými záběry a nezapomenutelnou dvojicí, v níž Salma Hayek oslnila svou krásou a Banderas vytvořil nejen svou životní roli, ale také jednoho z nejcharismatičtějších filmových bijců. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Stylová polo-akční podívaná s charismatickým Banderasem, řítícím se za pomstou, v čele. Když Desperado vytasí kolty a vystřílí celý bar padouchů, padají i mnohé seriózní westerny na kolena, tyto, až lehce Woo-ovské, přestřelky jsou skutečně na filmu to nejlepší, neboť dramatická linie je velice triviální, až na pár výjimek předvídatelná a zbytečně dodává sympatickému filmu "splachovací" dojem. Desperado však není nezralým pokusem, při svých nedostatcích namísto do trapnosti raději zabrousí do osvěžujícího černého humoru a parodií žánru, přesto je ale jeho působení z založeno větší části na iracionálních dojmech ala "přirostnutí k srdci", a mě zrovna k srdci nepřirostl. 7/10 ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Los Lobos: 1. Canción del Mariachi (Morena de Mi Corazón) ,2. Six Blade Knife ,3. Jack the Ripper ,4. Manifold de Amour ,5. Forever Night Shade Mary ,6. Pass the Hatchet ,7. Bar Fight ,8. Strange Face of Love ,9. Bucho's Garcias/Navajas Attacks ,10. Bulletproof ,11. Bella ,12. Quedate Aqui ,13. Rooftop Action ,14. Phone Call ,15. White Train (Showdown) ,16. Back to the House That Love Built ,17. Let Love Reign ,18. Mariachi Suite , ()

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Vpodstatě klasika novodobého westernu, dá-li se to tak nazvat... I když na akční filmy moc nejsem, dvojice Rodriguez-Tarantino mě vždy něčím zaujme. Proto tak relativně vysoké hodnocení. Výborný Steve Buscemi v další své dokonalé pidiroličce. Malá a úžasně potrhlá postava Tarantina mě dostala na kolena. Zajímavý film, má prostě své kouzlo. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Antonio, snad poprvé pro mě předvedl co v něm je. Akční scény bylo mimořádně dobře děláný sice někdy uplně "mimo" , no prostě jak říkám mimořádně dobrý. Humor filmu nechyběl, -- vždyť se obtěžoval nám říci jeden vtip sám velký Tarantino. A kdo by snad s pánů váhal s hvězdičkama, tak vzpomeňte na Salmičku a máte dost dobrej důvod. Dámy jistě také nemusí váhat s hvězdičkami jen místo Salmičky, zřejmě zvolí Antonia při svých vzpomínkách. ()

Galerie (108)

Zajímavosti (44)

  • Jistá německá firma se nechala filmem inspirovat a vyrobila pouzdra na kytary, určené k přenášení zbraní. Zákazník si sám může zvolit, jaké typy zbraní jeho pouzdro pojme. (Saccard)
  • Když na začátku filmu El Mariachi (Antonio Banderas) praští jednoho násilníka v baru kytarou, tak má potom rozcuchané vlasy. V dalším záběru už je má ale zase upravené. (Duoscop)
  • Průměrná délka záběru je 2,3 vteřiny. (daEmoNickY)

Související novinky

Vousatá Salma Hayek?

Vousatá Salma Hayek?

16.01.2008

Pro ty, kteří propadli jejímu zpěvu v Desperadovi a tanci v Od soumraku do úsvitu, je to téměř bolestná představa, ale nedá se nic dělat mexická kráska si ve své první roli po mateřské zahraje… (více)

Reklama

Reklama