Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V pokračování osudů osamělého hudebníka (El Mariachi z roku 1992) se tentokrát mariachi (Antonio Banderas) vrhne po hlavě do temného podsvětí, aby se oděný v černém hávu a s kytarou přes rameno vydal po stopě posledního z neslavných mexických drogových magnátů Bucha (Joaquim de Almeida). Ten mu v předchozím snímku zabil milenku a do ruky zavrtal kulku, aby nemohl hrát na kytaru. Za pomoci přítele a svůdné majitelky knihkupectví Caroliny (Salma Hayeková) Bucha sleduje, pronásledován gangem jeho nemilosrdných zabijáků. Film vrcholí divokou přestřelkou, ve které už nejde o čest, ale o život. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (677)

tron 

všechny recenze uživatele

„Pivo ako šťanky, obsluha nahovno. A furt sem niekto lezie.“ Videoklasika mojej puberty. Hravý a vynaliezavý akčný film s prvotriednou akciou, dokonalým kastingom, skvelou mexickou špinavou pohraničnou atmosférou, kde ak vám napľujú do piva, ešte ste dobre dopadli, asi poltutcom kultových scén (QT, flashback, šokujúci finálny twist, veľkolepý nástup mariachiho kamošov), fantastickou ústrednou energickou pesničkou, geniálnymi dialógmi a ešte geniálnejšími hláškami. Paradoxne, horšie to začne byť v druhej polovici, kedy sa k slovu dostane čosi ako príbeh (kým to dovtedy bolo len o prestrelkách a kurióznych postavičkách, bolo to lepšie). V 90. rokoch sa proste akčnému žánru darilo (nástup klipových agresívnych režisérov, megalomanské veci od Bruckheimera/Simpsona, migrácia hongkonských tvorcov do Hollywoodu, keď Hongkong prešiel pod správu Číny) Nadpriemerná pecka a plus mínus jeden z 20. naj akčniakov desaťročia. "He he, barmana nikdy nezastřelej." ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Ostré nože, velké zbraňě,úžasné souboje,vynikající dialogy, překrásné postavy a Selma Hayek vypadá lépe,než kdykoli jindy. Tohle jsou důvody proč tenhle film Miluji ! Desperádo je mnohem více,než jen akční film. Obsahuje spousta zábavy,díky které,je film velmi příjemný sledovat. Akce je klasicky over the top, ale funguje skvěle. A je Ironie, že Rodriguez před 18 lety natočil film s lepší technickou stránkou,než letošní macheta. ()

Reklama

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Tak tuhle záležitost můžu úplně pořád... Banderasovo charisma prýští do všech směrů, Buscemi válí, Salmička Hájků se pohupuje a Robert Rodriguez šije velice chytrou a zábavnou jehlou. Na první pohled je Desperado pouze přemrštěným akčňákem, na pohled druhý je ale všemožně prošpikováno neustálým spikleneckým pomrkáváním - v čele se stále stejnou dvojicí kaskadérů, přes vystřílený bar (a scénu s hledáním nabité zbraně :), černý humor pod podrážkou a Tarantinův branicový dloubák jako třešničku navrh. Ačkoliv vůbec nemusím Spy Kids, za tohle Rodriguezovi jednou vytesám sochu... ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Keď som to videl ako desať ročný, chodil som na husle a predstavoval som si ako mám namiesto nich plné púzdro guľometov a iných hračiek a že keď ma bude učiteľka buzerovať, jednoducho jedno z toho použijem. Teraz mám cez dvadsať a túto akčnú mašinériu si užívam ešte viac. Rodrigez prekonal po snímku 'El Mariachi' sám seba a niečo podobné už asi nezopakuje, čoho dôkazom je trapošina 'Once Upon a Time in Mexico'. 85%. ()

Galerie (108)

Zajímavosti (44)

  • Severoamerické tržby byly 25,4 milionu amerických dolarů, celosvětové 58 milionů. (NIRO)
  • Natáčení bylo pro Quentina Tarantina (Posel) jednodenní záležitostí. V té době totiž právě zahajoval propagační turné k Pulp Fiction: Historkám z podsvětí (1994) a proto musel všechny své záběry stihnout během jednoho dne, což se skutečně podařilo: ráno odtočil a večer už odlétal. (Šéfik)

Související novinky

Vousatá Salma Hayek?

Vousatá Salma Hayek?

16.01.2008

Pro ty, kteří propadli jejímu zpěvu v Desperadovi a tanci v Od soumraku do úsvitu, je to téměř bolestná představa, ale nedá se nic dělat mexická kráska si ve své první roli po mateřské zahraje… (více)

Reklama

Reklama