Reklama

Reklama

Outsider

(seriál)
  • USA The Outsider
Trailer 2
Krimi / Drama / Fantasy / Mysteriózní / Thriller
USA, 2020, 9 h 29 min (Minutáž: 49–60 min)

Tvůrci:

Richard Price

Předloha:

Stephen King (kniha)

Hrají:

Ben Mendelsohn, Jason Bateman, Cynthia Erivo, Bill Camp, Mare Winningham, Paddy Considine, Julianne Nicholson, Yul Vazquez, Jeremy Bobb, Marc Menchaca (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Desetidílný seriál Outsider, inspirovaný stejnojmenným bestselerovým románem Stephena Kinga, sleduje policejního detektiva Ralpha Andersona (Ben Mendelsohn), který se pustí do vyšetřování vraždy jedenáctiletého Frankieho Petersona, jehož zohyzděné tělo bylo nalezeno v lesích Georgie. Tajemné okolnosti obklopující tento děsivý zločin přimějí Ralpha, stále truchlícího nad nedávnou smrtí vlastního syna, aby do případu zapojil netradiční soukromou vyšetřovatelku Holly Gibneyovou (Cynthia Erivová). Doufá, že její nadpřirozené schopnosti pomohou vysvětlit nevysvětlitelné. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (285)

silentname 

všechny recenze uživatele

Možno ten záver mohol byť o niečo silnejší, no aj tak si myslím, že "The Outsider" je Stephen King v plnej sile, ako som ho nevidel už niekoľko rokov. Táto desaťdielna miniséria mi skutočne dala pocítiť, že niekedy urobiť z diela seriál sa oplatí viac ako film. Postavy sú skvelé, atmosféra je vynikajúca a nebezpečenstvo možno nie je jedno z najhrozivejších, ktoré sme od Kinga videli, no ja mám pocit, že najlepšie na tom všetkom je, že strach tu pramení aj z toho, že tvora nikdy nevidíme. Vždy cítime jeho prítomnosť, alebo keď sa zjaví tak je to len veľmi temná postava bez akýchkoľvek rysov. A až postupne sa nám odhaľuje jeho podoba. Sú tu malé elementy, ktoré to mohli urobiť trošku silnejšie, ale to sú detaily. Napríklad by som povedal, že keby na konci uvidíme monstrum v podobe, kde sa už začína meniť na pôvodný stav, bolo by to zaujímavejšie. Tiež si myslím, že keby Holly opäť hrala Justine Lupe, tak by to bolo perfektné. Na druhú stranu však Cynthia Erivo dala perfektný výkon. Je to iná Holly ako som poznal z kníh a série "Mr. Mercedes". Nečítal som ešte predlohu, ale musím si ju pozrieť. Možno je to aj v tomto smere super, že som to nemusel s ničím porovnávať a nehľadal som detaily, ale sústredil som sa na príbeh. Príbeh, ktorý je podľa mňa silný a veľmi dobre spracovaný. A okrem toho tá temná atmosféra z toho preniká skutočne skvele na povrch. Ako som povedal na začiatku, jedna z najlepších adaptácií Kinga za posledné roky. Hodnotenie: A ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokud jste seriál ještě neviděli, tak je lepší číst jen tuhle část: nestojí to za to. Fakt ne. NÁSLEDUJE DELŠÍ ČÁST, KTERÁ OBSAHUJE ASI I SPOILERY. Kdybych měl popsal kvalitu tohohle seriálu pomocí goniometrický funkce, byl by to nepochybně cotangens (jeho graf je klesající přímka...). První díl je fantastický a diváka naláká, druhý rozvíjí různá tajemství a záhady... No, a ve třetím už je jasné, že to všechno dělá bubák. Zbylých sedm dílů tvoří nesmyslně natahované dialogy o ničem, pochybnosti o tom, jestli je to fakt bubák (jo, je) a spousta zbytečných dlouhých záběrů. Korunu tomu nasazuje naprosto debilní konec bez nápadu. Kdyby to udělali jako film na 2,5 hodiny a obtěžovali se napsat slušný závěr, mohlo to být super. Takhle to je velká zmařený příležitost. ()

Reklama

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Řádná dávka hutné atmosféry linoucí se od začátku až téměř do konci, kde atmosféru vystřídá krvavý a překvapivý masakr. Sice se to v pár bodech liší od předlohy, ale i tak s ledovým klidem prohlašuji, že se jedná o jednu z nejlepších Kingovek za poslední roky. Ben Mendelsohm je konečně po 100+1 záporných rolích kladný a zde přímo exceluje. Další věc je naprosto temně atmosférická hudba, která skutečně navozuje napínavou hutnou atmosféru. Konec už je takový slabší, čekal bych něco jiného, ale budiž. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Outsidera bych přirovnal k növému Shyamalanovému Servantovi, kdy z excelentního náběhu se postupně vytrácí veškeré pozitiva seriálu a poslední díl absolutně pohřbí veškerou budovanou snahu předtím. Od začátku výborný nápad, skvělá doprovodná hudba a kvalitní herci i postavy (možná jen škoda, že Jason Bateman se tady ohřál sotva 2 díly), zejména hlavní postava "šišlajícího" detektiva byla pro seriál charakteristická a správně úderná. Bohužel to, co se v prvních dílech jevilo jako největší tahoun, a to atmosféra, napětí a mysteriozní/hororová myšlenka, se postupem času ztrácelo a poslední díl jenom nenápaditě a bezmyšlenkovitě zakončil tuhle desetidílnou sérii. Žádné vysvětlení, za čím se tady 9 hodin honili, zádný velkolepý závěr ani nic podobného. Naštěstí seriál nemá vyloženě úplně hluché místa, kdy bych se doslova nudil, ale ubrat výplňové scény a zkrátit to o 2 díly by nebylo na škodu. Lepší 3 hvězdy, ale za to finále prostě výše nepůjdu... ()

campix 

všechny recenze uživatele

Filmové nebo seriálové adaptace děl Stephena Kinga končí všelijak. Když se toho ovšem ujme HBO, tak jsou očekávání vysoká. The Outsider se taky velmi povedl. Navazuje na všechny perfektně natočené a zahrané atmosférické krimi seriály poslední doby jako True Detective.A troufám se tvrdit, že první polovina vyprávěním a atmosférou atakuje kvality první série True Detective. Bohužel mi twist zhruba v polovině seriálu jako většině tolik nesedl, ale to je prostě Stephen King. Ne všechno jede podle přesně zažitých pravidel. Tady ale nelze vinit tvůrce, tohle je záležitost předlohy. Nebýt toho, tak tu máme seriál roku, protože například herecky je naprosto vynikající. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (5)

  • Ve scéně, kdy autobus nabourá do svodidel, je před nehodou vidět pravotočivá zatáčka. V průběhu nehody je to zatáčka levotočivá (autobus si poškodí pravý bok), po zastavení se však objeví záběr na pravotočivou zatáčku, i když mírnější. (Lasmen)
  • Ve chvíli, kdy Holly (Cynthia Erivo) čeká na autobus, zazní z televize zpráva o mizení dětí ve městě Derry, což je fiktivní město, ve kterém se odehrává děj mnoha knih Stephena Kinga, například i zfilmované knihy To (2017). (Kubohnat)
  • V seriálu je řečeno, že syn detektiva Ralpha Andersona (Ben Mendelsohn) umřel na rakovinu, nicméně v novele je nepřítomnost jeho syna vysvětlena tím, že je na letním táboře v Michiganu. (NiWi)

Související novinky

Nejstahovanější seriály za rok 2020

Nejstahovanější seriály za rok 2020

06.01.2021

Jako každoročně vydává server TorrentFreak analýzu nejstahovanějších seriálů za uplynulých dvanáct měsíců. Po takřka dekádě, kdy tento žebříček se všemi svými nelegálními staženími doslova dominovala… (více)

Ještě více Kinga

Ještě více Kinga

14.07.2020

Knihy a příběhy Stephena Kinga jsou v Hollywoodu v posledních letech extrémně populární. Snad žádný jiný autor nedostává takovou péči, jako právě King. A nyní byly oznámeny hned tři nové adaptace.… (více)

Reklama

Reklama