Traja chrobáci (TV film)

Komedie / Rodinný

Československo, 1976, 49 min

Ján Roháč

Petr Skoumal

Niet o čom. Klasika. 10/10(11.2.2005)

Malá televizní taškařice. Velkolepá klauniáda. Trio Broukiny ;-) ... Paráda. Neokecatelné... :-)))))(23.2.2006)

Tak na túto haluzinu by som takmer zabudol. Takže som rád, že mi to stv-éčka pripomenula. Veľmi pekná groteska, kupodivu zo slovenskej produkcie, no zahrať ju museli českí herci. A k dokonalosti chýbalo len málo. Času bolo akurát, mohlo sa tam však vystriedať viacero situácií. Taká jednohubka ku raňajkám. 75%.(31.12.2007)

Jako dítě jsem to nikdy neviděl, viděl jsem to něco před půlnocí, tak mě to spíš vytočilo jako teletubbies, jen mnohem, mnohem méně. Oceňuji kulisy.(20.10.2007)

Rozkošné, geniální dílko režiséra Roháče, po seriálu o dvou pošetilých francouzských písařích jeho nejlepší práce. Originální groteska pojatá jako poetická klauniáda tří špičkových herců s pohybovým nadáním a schopností vyjádřit vše podstatné pouhou mimikou obličeje. Tři broučci objevují lidský svět a dostávají se do pozice batolátka, které zkoumá své okolí a ohmatává předměty kolem sebe, aniž by znalo jejich účel. Kolik zábavy se dá zažít s hodinami, gramofonem či s obyčejnou lžící ! Celkový dojem 95 %.(10.5.2007)

• paascha

nikdy mě to nebavilo, asi proto, že to není nic moc(18.1.2008)

Nelíbil se mi brouk hraný Josefem Dvořákem (pořád jsem si říkal, jaké by to bylo, kdyby místo něho obsadili třeba Borise Hybnera), nelíbila se mi hudba, a celé to bylo příliš dlouhé a chvílemi až příliš dět(in)ské. Po technické stránce ale naprosto bez výhrad (dekorace jsou úžasné) stejně jako v případě skvělé kreace Bolka Polívky.(11.9.2011)

• WANDRWALL

Využít všeho co mají chrobáci kolem sebe za předměty. Bavili se oni, já ne. A oni, herci za to dostali ještě prašule. Já o ně přišel neb jsem přitom jedl a zpotřebovával elektrický proud a opotřebovával televizi.(6.8.2010)

Ako decko som to mal veľmi rád a nestratilo to nič so svojho čara ani keď som to teraz, po rokoch vzhliadol opäť...(19.3.2006)

tak toto je nostalgia ako sa patri :). niekolkokrat videne na stvcke este ako malo decko. nezabudnutelne zazitky.(16.12.2007)

Ako dieťa ma to vytáčalo, nerozumel som tomu, nemal som to rád. Ako puberťák som tomu prišiel na chuť. A chutí doteraz. Haluz.(25.5.2004)

ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 1 = 31.12.1977 --- pôvodný televízny film (8.2.2009)(8.2.2009)

Vynikajúce herecké výkony Ota Jiráka, Boleka Polívku a Josefa Dvořáka ako troch chrobákov v "makrosvete" bežnej domácnosti. Okrem hereckých výkonov, réžie a kulís treba pochváliť i nákazlivú hudbu.(3.2.2004)

• Z0oMb3E

Chápem taký vysoký rating, chápem 5* hodnotenia.Chápem klasickosť a sentimentálnosť komentárov, no ja som sa tích chrobákov bál(29.6.2010)

Neviem prečo, ale keď som to ako malá pozerala, strašne som sa bála a triasla som sa pri telke ako osika. Asi sa za to podpísala tá pochmúrna atmosféra, bezdialógový scenár k tomu ešte tá melanchólická hudba.(6.9.2009)

Na začiatku roka som usúdil, že je čas pustiť vnukovi tento klenot televíznej tvorby. Zabralo to. Bodaj by nie, veď Turba, Kratochvíl a Roháč obdarili Polívku, Dvořáka a Jiráka vďačnými úlohami, do kroku im zahral Petr Skoumal a guliverovské rekvizity postavil pán Kafka. Všetko to krásne zapadá do seba a jedinou chybou krásy bolo, že Slovenská televízia neuviedla meno idiota, ktorý z neviemakých pohnútok vystrihol z filmu celú pasáž s kukučkou. Asi v záujme rovnako debilnej reklamy.(2.1.2011)

Je to hoooodně dávno co jsem tenhle snímek viděl. Co říct? Klenot československé pohádkové komedie.(11.2.2005)

Kultová klasika, ktorá sa môže pochváliť skvelou výtvarnou stránkou a bláznivými hereckými výkonmi.(12.2.2011)

Neskutecne zabavne a beze slov.(10.4.2012)

Ako dieťa som bol z troch chrobákov úplne očarený. Kulisy na tú dobu úplne úžasné a celkkovo prekvapujúci filmík.(24.9.2008)

<< předchozí 1 2 3