Reklama

Reklama

Deník zasloužilé matky

(seriál)
  • USA Reba
USA, (2001–2007), 45 h 32 min (Minutáž: 20–44 min)

Hrají:

Reba McEntire, JoAnna Garcia Swisher, Christopher Rich, Steve Howey, Scarlett Pomers, Melissa Peterman, Park Overall, Masi Oka, Victor Webster (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(125)

Obsahy(1)

Reba zjišťuje, že být svobodnou matkou je v dnešní době pěkná nádeničina. Musí se totiž starat nejen o svoje tři děti, ale i o zetě, vnučku, bývalého manžela a jeho neurotickou ženu. (oficiální text distributora)

Recenze (130)

Tsuki003 

všechny recenze uživatele

Pro někoho možná dost nepochopitelné, ale tohle mi prostě na jistou dobu přirostlo k srdci. Ačkoli všude kolem je sitcomů na stovky, tenhle je mi něčím blízký. Herci jsou ve svých rolích neuvěřitelně sympatičtí a i přesto, že v reálném životě bych jí natáhla jednu ocelovou tyčí, Barbra Jean je úžasná postava. Líbí se mi, že i přes komediální zpracování se tam mihnou "vážné" okamžiky. I když je tahle seriálová rodinka dost trhlá, jsou mnohem víc rodina, než já a mí příbuzní. Možná proto mě oslovila. Vážím si toho, že Reba McEntire je velmi přirozená, a taky Scarlett Pomers za to, že dokázala překonat svou anorexii a vrátit se do seriálu, kde její postava výrazně chyběla. Kyra by zasloužila víc prostoru. I přesto všechno ale nedám pět hvězd, protože přece jenom ty poslední dvě série byly slabší a charaktery postav se trochu změnily. Škoda, že všechno jednou skončí (minimálně to platí u seriálů - těch normálních...). P.S.: Jsem to jen já, nebo se vám taky líbí Melissa Peterman (Barbra Jean) víc, když má nějaký to kilčo navíc? :) ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Někdy se u toho dá opravdu zasmát, ale po většinu děje je jen Reba nepříjemná matka, která se až moc bojí o svoje děti a neustále jim dělá kázání, co udělali špatně a snaží se jim vést životy. Po trucování a dělání si věcí po svém vždy nakonec potomci dojdou k prozření, že máma má vždy ve všem pravdu. Rebiny názory jsou někdy hodně staromodní (prostě oldschool - asi jako by vám radila vaše babička, jak máte žít v 21. století) a hodně jde vidět v seriálu výchovný mánevr na (nejen) americké publikum. Jednoduše vymývačka mozků s názory na život, se kterými nemusí každý souhlasit. Nejlepší a nevtipnější postavou je pro mě jen velká blondýna Barbra Jean a mladší dcera Kyra se svými sarkastyckými názory. ()

Reklama

sssssycak 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejpohodovějších a nejpříjemnějších seriálů (sitcomů), které jsem měl kdy tu možnost sledovat. Po shlednutí posledního dílu musím konstatovat, že mi tahle střeštěná rodinka bude chybět. Jako úplný vrchol seriálu považuji rozhovory mezi Vanem a Rebou, které prostě neměly chybu. Upřímně sem se u nich pobavil. (Po požáru v domě.) Van: To je i tvoje vina! "Je mi strašná zima." Tak se obleč ! Cheyenne: Jasně Vane, řekla jsem, je mi strašná zima, tak co kdybys zapálil dům ! ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Znáte to, je ráno, vy jdete do školy (či v letních měsících na brigádu) a jako kulisu nechcete mít Snídani s novou. Tak to přepnete na Primu a tam na vás vybafne Reba. A právě na rána je tento seriál jako stvořený. Humor je tu snesitelný, některé postavy excelentní (Barbra Jean rulez!!!) a k tomu, jako vždy, vynikající dabing Valerie Zawadské. Víc než tři hvězdy ale nemůžu dát z jednoho prostého důvodu. I když je to k snídani příjemný seriál, tak nemám potřebu koukat na každý díl. Ale to se může časem změnit, protože tomuto seriálu přicházím na chuť čím dál tím víc... ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Tento seriál spadá do kategórie Krok za krokem. Teda rodinný, bez prítomnosti nevhodných scén, s dôrazom na morálku a správne životné hodnoty. Samozrejme nemôžu chýbať tie "nenápadné" pokusy o vtip. Takže ak si chcete oddýchnuť od všetkých tých kvalitných seriálov súčastnosti, tak tu máte skvelú príležitosť na nostalgiu. Len nezostávajte pri obrazovke pridlho, inak Vás krutá a bezcitná realita prevalcuje. ()

Galerie (151)

Zajímavosti (5)

  • Hlavní dekorace, obývací pokoj s kuchyní Rebina (Reba McEntire) domu, jsou upravené dekorace, které byly použity v seriálu Krok za krokem (od r. 1991), rovněž jako obývák s kuchyní. (funhouse)
  • Reba McEntire byla nominována na Zlatý glóbus za nejlepší ženský výkon v muzikálním nebo komediálním seriálu. (freddy)
  • Herečka Scarlett Pomers, představitelka Kyry, musela během 5. série přerušit natáčení kvůli své anorexii. Objevila se pouze v prvních dvou epizodách a pak až v šesté sérii. (Tsuki003)

Reklama

Reklama