Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

V seriálu Devs vyšetřuje mladá softwarová inženýrka Lily Chanová uzavřenou divizi rozvoje svého zaměstnavatele, společnosti špičkových technologií se sídlem v Silicon Valley, která je podle ní zodpovědná za vraždu jejího přítele. (HBO Europe)

Videa (1)

Trailer

Recenze (88)

Caminzind 

všechny recenze uživatele

Měl jsem vizi budoucnosti. Viděl jsem, jak tomuto seriálu dávám 4 hvězdy. Jelikož jsem se ale nedokázal smířit s jednáním postav v posledních dílech, které bylo zcela tendenčně v souladu s předpovědmi Devs, rozhodl jsem se potrestat Garlanda hodnocením nižším. Ovšem nedokážu to! Chci tomuhle dát míň, vzepřít se determinismu, chci hřešit jako Lily. Ale jak?! Nejde mi to, až je to divné. Taková blbost! Jsem přece svobodná bytost ! ! ! ()

Mackoun 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Téma a vizuál celkem bez výtky, ale obsazení je jak nepovedená party, kde se setká pár kapacit z Hollywoodu s vyhaslýma hvězdama z reklamy na aviváž a rozhodnou se spolu něco natočit… místy opravdu smutný herecký výkony, který by člověk od dílka s takovým potenciálem jen těžko očekával a o to smutněji mu z té marnivosti je. ()

Reklama

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

De(u)vs je seriál, na který už jsem hodně dlouho čekal. Originální, vynalézavý, zároveň místy stěží uchopitelný. Je v něm toho obsaženo tolik, že snad ani nejde dost dobře zaškatulkovat, což je pro mě jen a jen dobře. Mám rád takové věci a výzvy a Alex Garlard mi tohle umožnil, za což má u mě veliký dík. I přes lehce rozmělněný konec nakonec mířím úplně nejvýš, hlavně za ten nápad a kulervoucí první polovinu. A hlavní hrdinku, tu si budu pamatovat až do konce života…. ()

misstake 

všechny recenze uživatele

Zajímavé, jak si Garland stihl během pár filmů vybudovat svůj specifický styl. DEVS je úkaz v současné seriálové tvorbě. Svojí mimózností, atmosférou, pomalostí, jinakostí zaujme od prvního dílu. Mysteriózní krimi thriller zvládneme v podstatě bez akčních scén, ale nestačí vůbec nudit. Tajemství a napětí vydrží udržet takřka do konce. Parádička. ()

Lamprea 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po pěti epizodách asi takto: ultradebilní casting, který je někdy až komickej. 1. epizoda byla skvělá a byl tam z zajímavej potenciál do dalších epizod. Bohužel v dalších dílech se stalo to, že se vlastně koukáme na něco co jsme všichni viděli už stokrát, akorát je to zabalený ve sci-fi rádoby filosofickym kabátu, aby to bylo "jakože" jiný. Kdyby se naplno věnovali tomu scifíčku, vyměnili 2/3 herců tak by to mohlo být top. **************************** SPOILERKY****************************** Opravdu velká škoda nevyužitýho potenciálu. Nejlépe z toho stále vychází první epizoda, poté se rozjede úplný nesmysl. Proč k tomu abychom se podívali do Dev(u)s je potřeba hloupá story o Ruským špiónovy? Navíc to spustí události, kterým se seriál věnuje po dalších pět dílů, ale jsou 100% nezáživný a nepotřebný. Poslední dvě epizody jsou o trochu více fajn, jelikož se zabývají čistě tím, čím se měl celý seriál zabývat od začátku. Bohužel to přesto nezachrání a trochu paradoxně to posílají ještě více do kopru, pač to vůbec nedrží pohromadě a jsou v tom hrozný díry. Objektivně vzato možná za 3*, ale jelikož mám podobný věci rád, tak za 2* - fascinuje mě totiž, jak někdo kdo dá dohromady takto zajímavý sci-fi námět a má prostředky na to, věnovat tomu 8 téměř hodinových epizod, to následně pošle do kopru a udělá ze slibnýho high tech sci-fi, banální sérii, která by sice chtěla vystoupit z řady, ale nakonec zapadne v řadě mnohem dospělejších projektů. Ještě poznámka ke castingu. Především hlavní hrdinka je vybraná dost nešťastně a neumí moc hrát, což celý situaci moc nepomůže. ()

Galerie (51)

Související novinky

Co nového chystá Alex Garland?

Co nového chystá Alex Garland?

24.01.2022

Režisér a scenárista Alex Garland (Dredd, Ex Machina) má za sebou některé z nejzajímavějších sci-fi projektů posledních let. Jeho režijní prvotina Ex Machina nadchla většinu diváků i kritiků,… (více)

Režisér Ex Machiny si vybral další projekt

Režisér Ex Machiny si vybral další projekt

07.01.2021

Režisér Ex Machiny nebo Annihilation Alex Garland si zřejmě konečně vybral svůj další projekt. Původně se zdálo, že se filmař po svém posledním seriálovém projektu Devs uchytí v televizi, nakonec… (více)

Reklama

Reklama