Reklama

Reklama

Zlouni

  • USA The Bad Guys (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Málokteří hrdinové mají tak špatnou pověst jako Vlk, Had, Tarantule, Piraňa a Žralok. Tihle psanci se tak dlouho hledali, až se našli a dali dohromady tým, pro který je spáchání dokonalého zločinu stejná brnkačka jako vyrazit si v neděli odpoledne na zmrzlinu. Hlavou party je Vlk, Had má na starosti otevírání sejfů, Tarantule je zkušená hackerka, Žralok se umí skvěle maskovat a Piraňa je vztekloun, který pro ránu nejde daleko. Za léta strávená loupežemi všeho druhu získali dojem, že jsou nepolapitelní, jenže i pro ně nakonec bude platit, že se tak dlouho chodí do sejfu pro diamanty, až se zámek zacvakne. Konkrétně máme na mysli zámek na policejní cele. I v téhle prekérní situaci má však pětice zlounů štěstí v neštěstí. Do života jim vstoupí profesor Marmaláda (morče a především klaďas tělem a duší), který má ambiciózní plán – převychovat je na dobráky. Všichni členové gangu souhlasí, protože je to vstupenka na svobodu. Jejich plán počítá s tím, že na oko budou sekat latinu a při první příležitosti se vypaří. Jenže už prvních pár dobrých skutků vede k nečekanému zjištění, že být dobrý je vlastně fajn. Co si s tím počít? A jak se mají zachovat, když uvolněný trůn pro největšího záporáka zabere někdo další? Budou s ním jednat v rukavičkách, nebo si to s ním vyřídí ručně? (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (143)

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době super animák. Vtipné, milé, svěží a s podtextem k zamyšlení. Když někomu pořád podsouváte, že je neschopný blbec, vyroste z něj neschopný, nebo všeho schopný blbec. Stejně tak, pokud na Vás někdo pořád chrlí, jak to s vámi myslí dobře, neznamená to, že je to pravda. Naši politici jsou toho krásným příkladem Navíc skvělá hudba a také skládám poklonu výbornému dabingu. Snad jen hlavní lotr byl evidentní moc brzy, ale děti to asi tak rychle nepoznaly. Bezva rodinná zábava pro malé i velké diváky. Za mne 95%. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Priznám sa, že po prečítaní popisu som bol voči tomuto animáku dosť skeptický. Ale keďže hodnotenia boli vcelku vysoké, tak som dal tomu šancu, a rozhodne som spravil dobre. The Bad Guys prekvapili nielen vydarenou zápletkou s viacerými zlomami v deji, ale aj príjemným dôvtipom a scénkami, na ktorých sa dalo úprimne pobaviť. O to viac bolo prekvapivé, že niektoré vsuvky pôsobili veľmi infantilne a prihlúplo. Ale našťastie ich nebolo až tak veľa. Kvalitný scenár, ktorý mal v sebe poriadnu dávku epickej drámy to všetko vynahradil. 4* ()

Reklama

hroubek 

všechny recenze uživatele

Hodně povedený animák, který jsem si dost užil. Film má super nápady, je hravý, vizuální stránka se mi velmi líbila, a užil jsem si netradiční hrdiny a jejich vývoj. Jediné, co se mi moc nelíbilo, bylo přeplácané finále, které mi přišlo až moc na sílu. Těším se až to někdy pustím synovcům, kteří z toho budou nadšený. ()

Claw 

všechny recenze uživatele

Většina animovaných filmů pracuje s hrdiny, kteří se dají označit za stoprocentně kladné postavy (výjimkou je například „Megamysl“ z roku 2010). „Zlouni“ se řadí do vzácnější kategorie snímků o postavách, které nejsou vždy ušlechtilé, ale o to je zábavnější je sledovat. Díky pojetí příběhu, který hrdiny vykresluje jako mnohem komplikovanější postavy, než bývá zvykem, jsou „Zlouni“ ideální podívanou i pro dospělé publikum, které se u tohoto filmu možná zabaví ještě víc než děti. Film pracuje s osvěžující myšlenkou, že když se člověka (v tomto případě vlka) všichni bojí, tak by byla škoda toho nevyužít a nevytvořit si vlastní zločinecký tým. Rozvíjející se vztahy mezi protagonisty stejně jako postupná proměna jejich povah, která působí organicky, nikoliv nuceně, je jedním z velkých kladů tohoto snímku. Co na filmu může diváka zarazit, zejména pokud neviděl upoutávky na něj, je smíšení lidského a zvířecího světa. Zločinecký tým tak jakožto mluvící zvířata působí ve světě, v němž žijí i lidé. Je škoda, že film se více nepouští do prokreslení tohoto světa a soustředí se primárně na ústřední dějovou linii, která díky tomu na druhou stranu odsýpá. Pokud někdy bude následovat pokračování, nebylo by od věci nabídnout více informací o tom, jak fikční svět funguje. Ale i s ohledem na tuto drobnou chybu mají „Zlouni“ mnohé co nabídnout. Kromě poutavého příběhu, který dokáže překvapit, se film může pochlubit i vydařenou animací. Prostředí, do nichž se postavy podívají, je obdobně prokreslené a detailní jako jejich mimika, díky čemuž působí živě. „Zlouni“ se řadí k těm vydařenějším animákům tohoto roku. Jde o inteligentní a zábavný film s dobrými hereckými výkony, který dokáže přimět k zamyšlení i rozesmát. Navíc se na něj nemusí bát podívat různé věkové kategorie, díky čemuž je film ideální i pro rodiny s dětmi. /75%/ ()

Ripley 

všechny recenze uživatele

Zlouni,což je pět výrazných zvířat,jsou ve městě známí lupiči,ale vůbec jim nečiní problém tam napochodovat do domu umění,kde najednou všichni "oslepnou" a nevšímají si jich..Stačí,když si přilepíte knír,převlečete nebo nasadíte klobouk.A to tam krom nich a paní starostky což je liška,byli jen samí lidé.Takže velmi nenápadně.Proč se musí neustále tvořit užvaněné,uksichtěné a uprděné animáky!Jo ono to baví dětičky do deseti let věku...tak to jo. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (8)

  • Ve scéně, kde pan Wolf a Diane tančí, byla choreografie vytvořena skutečným profesionálním choreografem. (LUKICKK)
  • Když se pan Snake nechá vyfotit, zjistí se, že má narozeniny 2. července 1965. (LUKICKK)

Reklama

Reklama