Reklama

Reklama

Megamysl

Trailer 3

Megamysl je neskutečně vtipný film, který dává všem příběhům o superhrdinech nový rozměr. Sny ďábelského zločince Megamysla o ovládnutí města Metro City se stávají skutečností, když se mu podaří přemoci ochránce města, Metromana. Pak se ale na scéně objeví další zloduch, který rozpoutá chaos, a největší „mozek“ na světě se svým legračním kumpánem Minionem se náhle ocitají v rolích zachránců... (Magic Box)

(více)

Videa (7)

Trailer 3

Recenze (750)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Megamysl je zloduch, ktorý vie doceniť poriadne "zlú", rock 'n rollovú muziku typu Guns N' Roses a AC/DC. Svojím spôsobom nám tento nový animák nemá čo ponúknuť. Nie je ničím výnimočný (i keď pár drobností nejde vytknúť) a ani pri ňom nebudete roniť slzy smiechu, ale rozhodne sa môže popýšiť neuveriteľne úspešným držaním diváckej pozornosti. Ono sa na to tak strašne dobre pozerá! ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Rok 2010 přinesl dva padoušské animáky - Já, padouch a Megamysl - a musím říct, že každý měl své, čím si mě získal na svou stranu. Megamysl je opět plný kýče a klišé, což je pravidelně používaná substance u většiny dnešních filmů, ale to mně vůbec nevadí. Já jsem se bavil, a jak! Skvělá animace a úderná hudba jen přidaly na mých sympatiích vůči tomuto snímku a jeho hlavnímu modrému hrdinovi. Zkrátka jde sice o starou známou pohádku, ale to hodím stranou, protože se mi to páčilo!!! ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Za ty písničky museli utratit majlant. Jinak skvělý nápad vytěžený do poslední kapky. MetroMan má navíc image střihlou Elvisem a to mi udělalo radost. Brad Pitt si dokonce zavzpomíná na kytarové začátky v Johnnym Suedeovi. No a rybičkový parťák hlavního záporáka je prostě boží. Nečekaně příjemná podívaná. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Po mém interním srovnání tak trochu podobného Já, padouch musím uznat, že Megamysl prohrává na plné čáře a mé 4* považuju až za příliš velký projev štědrosti. Čtvrtou hvězdu nakonec přidávám zejména díky ozvláštňujícím prvkům (žánrové přechody a důmyslné porušování pravidel jednotlivých žánrů - filmy/komiksy o (super)hrdinech apod.) ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Ústřední trojici můžeme vzhledem k soundtracku číst i jako hudební ikony – pány scénáristy zastihla během psaní smrt Krále popu do té míry, že Megamind připomíná Michaela Jacksona, ambiciózního outsidera s úžasným talentem, kluka z ghetta, o němž se prozpěvuje v singlu Bad, který film uzavírá. Metro Man s načesanou kakadu představuje reminiscenci na Elvise Presleyho, o jehož smrti se vedou dodnes pochybnosti – tzn., že není obživlý mrtvý (zombík), ale umrtvený živý (pohřešovaný), který se může kdykoliv vrátit a spasit svět, z čehož film celkem neporytě čerpá. No a výlupek vší záludnosti a krutosti, rival Titan, který si umínil rouhat, vraždit a znásilňovat, prostě dělat něco špatného, to jsou ty osmdesátky, ten ne úplně přizpůsobivý hardrock, který zaznívá při pustošení města v rytmu Welcome to the Jungle od kalifornského kvintetu Guns N' Roses, za jehož rachotu vrhají Titanovy perutě smrti svůj stín na Metro City a proměňují jej v nehostinnou džungli. ()

Galerie (133)

Zajímavosti (28)

  • Väzenie pre nadaných, v ktorom je Megamozog (Will Ferrell), paroduje školu pre nadaných profesora Xaviera zo série X-Men. (Greenpeacak)
  • Film se měl původně jmenovat "Master Mind". Práva k tomuto názvu ale vlastní tvůrci stejnojmenné televizní show a deskové hry z roku 1970, a tak jej nebylo možné použít. (darek kartac)

Související novinky

Jak vycvičit draka se dočká hraného remaku

Jak vycvičit draka se dočká hraného remaku

16.02.2023

Je veškerá fantazie v Hollywoodu definitivně mrtvá? Možná. Následující oznámení ale rozhodně nepomáhá přesvědčit veřejnost o opaku, studio Universal Pictures totiž oznámilo, že chystá hraný remake… (více)

Reklama

Reklama