Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nejkultovnější z kultovních filmů 90. let je autorskou Biblí Quentina Tarantina, který v tomto opusu definoval základní prvky své režisérské poetiky a vytvořil dílo rozněcující náročné kritiky na festivalu v Cannes, levicové a pravicové intelektuály i zedníky dopřávající si po těžké šichtě trochu oddychu. Pulp Fiction je multižánrovým opusem, který přetéká fetišistickými detaily a popkulturními odkazy a zároveň dokonale funguje jako svrchovaně napínavý film rozvržený do inovativní příběhové struktury. Chcete vidět homosexuální znásilnění sbližující dva nepřátele na život a na smrt? (AČFK)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (2 921)

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Možná neexistuje film, který by více vystihoval pojem "kultovní záležitost" a je určitě jedním z těch, kteří, ač relativně noví, naprosto zásadně ovlivnily tucty současných režisérů a scénáristů. Tarantino nastolil nový standard v gangsterském subžánru a jeho velice černý humor mísící se s absurdností celého příběhu včetně karikatur-hlavních postav tvoří i po dvacátém zhlédnutí neodolatelný mix dokonalé zábavy a skvěle odvedené filmařiny. I když se mu vlastní stín už překročit nepodařilo (co není, může být, uvidíme jak dopadne Kill Bill), stále zůstává velikým režisérem. ()

sud 

všechny recenze uživatele

V první řadě musím podotknout, že nejsem žádný zapřísáhlý Tarantinovec. Tarantina uznávám, ale nemám ho za režiérského boha. Ovšem díky "Pulp Fiction" by se jím možná stal. On totiž má rovněž rád filmy a má dobrý vkus. Ze svých oblíbených filmů si bere různé nápady a je to dobře. Naprosto vynikající směska nápadů, neustálé pochodování z žánru do žánru za podpory výtečné hudby (hlavně úvodní kytarovka) a bezchybných herců. Všechny příběhy jsou skvělé, hlavně ten s Brucem Willisem nemá chybu. Ale zase nejvíc padne hlášek v tom posledním. "Pulp Fiction" bych mohl označit za art akční film. Mnohý by mě mohl mít za magora, ale je to prostě tak. P.S.: Velmi chválím všechny co se podíleli na českém znění, především Pavel Trávníček (John Travolta) a Vašek Vydra (Ving Rhames) nemají chybu. ()

Reklama

Ainy 

všechny recenze uživatele

Tarantino a jeho filmy ... Setkala jsem se už s mnoha různými názory, i s těmi negativními. Do jeho specifického stylu, do jeho humoru, do jeho myšlenek vyjádřených na plátně je třeba proniknout a pochopit. Pak se budete teprve královsky bavit. On je sám o sobě velice inteligentní chlap a své filmy dovádí do geniální dokonalosti. Pulp fiction je pro mě kultovka. Miluju celý ten příběh, dialogy, všemožné hlášky a použité skladby. Vše ostatní tady již bylo nesčetněkrát zmíněno. ()

tron 

všechny recenze uživatele

"Vrátim sa skôr, ako povieš čučoriedkový koláč." - "Čučoriedkový koláč." - "Zasa až tak skoro nie, zlato." Dalo by sa povedať, že pred Tarantinom slovo ´kultový´ existovalo, ale neplnilo funkciu. Prvý odvážny krok urobil Harvey Keitel, keď hral v Quentinovom ostrom debute GAUNERI, no hoci to nebol normálny spotrebiteľský film, napriek tomu nemali PULP FICTION: HISTORKY Z PODSVETIA jednoduchý pôrod a „uveriť v Quentina“ (aby sa projekt vôbec mohol začať nakrúcať) museli také mená, ako Bruce Willis či John Travolta. Vlastne skôr Bruce Willis, lebo Travolta sa v tom čase ZASA nachádzal v „slabšom“ období (= bol vďačný za všetko). Rola nájomného vraha ho znova vrátila na vrchol hollywoodskeho Olympu. Z ďalších hercov, dovtedy neznámych, Tarantino urobil hviezdy (Jackson, Thurmanová) a i vedľajšie roličky zapratal osobnosťami (Rhames, Walken, Roth) a povestnými dialógmi, scénami (tanec) a nápadmi (kufor). Snímka naplno dokázala, že „nezávislý film“ môže získať veľké ceny a zarobiť desiatky miliónov dolárov. A byť zábavný. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Čo dodať k filmu, ktorý skoro celý dokážem recitovať naspamäť a ktorý ma aj pri pätnástom pozretí stále rovnako dobre pobaví? Je to klišé, uctievať tu Tarantina, všetci vieme, že v poslednej dobe Quentin húli priveľa trávy a má mylnú predstavu o vlastnej coolovosti, ale Pulp Fiction tak či onak zostáva jedným z troch najlepších filmov 90. rokov. A na Civala, ktorý tomu nerozumie, treba poslať bandu negrov s kliešťami a letlampou. "Aby si kluci trochu zablbli." ()

Galerie (247)

Zajímavosti (330)

  • Kapitán Koons (Christopher Walken) nosí „příkopové hodinky“ z 1. světové války značky Lancet. (dyfur)

Související novinky

Stav Bruce Willise se zhoršil

Stav Bruce Willise se zhoršil

17.02.2023

67letý legendární herec mnoha ikonických rolí Bruce Willis ukončil kariéru v březnu loňského roku kvůli afázii, nemoci, která poznamenala jeho schopnost mluvit a porozumět řeči. Tou dobou měl… (více)

Bruce Willis a John Travolta v novém filmu

Bruce Willis a John Travolta v novém filmu

16.05.2021

Hvězdy kultovního snímku Pulp Fiction Bruce Willis a John Travolta si po necelých třech dekádách zopakují spolupráci. Oba se totiž objeví v novém akčním filmu Paradise City. Snímek chystá režisér… (více)

O čem měl být Tarantinův Star Trek?

O čem měl být Tarantinův Star Trek?

10.08.2020

Dnes ráno sfoukneme dvě novinky naráz. Tou první je, že nová prezidentka studia Paramount Pictures Emma Watts stopla vývoj všech tří chystaných Star Trek projektů. Ty zahrnovaly Tarantinův mládeži… (více)

Star Trek 4 našel režiséra

Star Trek 4 našel režiséra

20.11.2019

…a není jím Quentin Tarantino. Na eRkovou verzi Star Treku od režiséra Pulp Fiction nebo Hanebných panchartů si nejspíš budeme muset ještě nějakou dobu počkat, mezitím ale studio Paramount najalo… (více)

Reklama

Reklama