Reklama

Reklama

Úniková hra: Turnaj šampiónů

  • USA Escape Room: Tournament of Champions (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Úniková hra: Turnaj šampiónů je pokračováním divácky úspěšného psychologického thrilleru Úniková hra. Tentokrát se nic netušící skupina šesti lidí ocitne uzamčená v další sérii únikových místností. Postupně odhalují, co je spojuje, aby mohli zůstat na živu… a zjišťují, že tuto hru už jednou hráli. (Falcon)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (178)

Han22 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že tahle série mě jako fandu adventur zatím velice baví. Moc nechápu ty, co kritizují když se jim líbila jednička, protože je to v podstatě totéž. Jsou tu sice slabší postavy, ale oproti prvnímu dílu všichni vědí o co jde a odpadá zbytečné seznamování. Místnosti jsou čtyři a minimálně dvě z nich naprosto fantastické (banka, noirová ulička), ale i ty ostatní mají perfektní spád, hádanky a brutální pasti. Navíc se tentokrát podíváme zase o kousek dál na to, kdo za vším stojí, čemuž pomůže pro mě i celkem překvapivá pointa. Jediné co se dá vytknout je absence gore, zvlášť u jedné smrti to dost zamrzelo, to mohla být parádní nechuťárna (SPOILER déšť), ale jinak spokojenost a 4*. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

A tak král Mínós, pověřil největšího Řeckého stavitele Daidalose, aby postavil labyrint, ze kterého nebude možnost uniknout a v samotném jeho středu, číhal napůl člověk a napůl býk. Zoey a Ben, v předchozím díle, unikli jen z jedné části labyrintu a teď je čeká, další část, asi takhle by se dal tenhle film popsat. Je fajn, že přestože Zoey a Ben fyzicky unikli, tak po psychcické stránce, tam sou stále uvězněný a tvůrci hry jim opět připomenou kam patří. Najednu stranu je fajn, že film má krátkou stopáž, ale na druhou stranu až na Zoey a Bena, ostatní postavy nedostanou skoro žádný prostor a přitom, mi veteráni z jiných her, byl idost sympatický a natodzdíl od předchozího dílu, tak víc spopracují a nejdou proti sobě. A co se týče různých místností a pastí v nich, tak ty první dvě sou takové průměrné, ale třetí a čtvrtá, sou fakt něco, sou docela děsivé a uniknout z nich neni úplná sranda. Ale opět krátká stopáž, takže v žádné místnosti to neni na dlouho a to je fakt škoda. Ale jinak je to jako předchozí film, je to napínavý, má to zajímavý vývoj, takže trojka snad bude příští rok a herci hrají svoje postavy na jedničku, jen by to chtělo jim dát prostor. ()

Reklama

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Doufám, že se ve dvojce přitvrdí, jinak to u mě nemá šanci. (19.04.2019). Tak ani ve druhém díle, jsem se nedočkal Gore, ale tak nějak jsem se s tím smířil -> u jedničky zmizel žánr Horor (IMDb) a tohle pokračování, je taky spíše jen Akční/Dobrodružný/Thriller, který si klidně můžete pustit s celou rodinkou. Fajn místnosti, odsejpá to, vyloženě jsem se nenudil, ale za pár týdnu, si už na to nevzpomenu a až vyjde třetí díl, tak už nebudu ani vědět, jak dvojka skončila. (Top scéna - metro) ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Dvojka naštěstí neeskaluje absurdní megalomanii a únikové místnosti staví ve "smysluplné realitě" (ehm, ehm), akorát prošpikované smrtícími hrozbami – elektřina, lasery, tekuté písky, etc. I proto řešení hádanek v šibeničním časovém limitu zvládá slušně napínat a nedobrovolným (opakovaným) hráčům se dá fandit. K spokojeně průměrnému hodnocení si odmýšlím ty povinné "šokující" zvraty na úvod i závěr. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Typický,moderný sequel. Kvalitovo slabší film od originálu, ktorý je v konečnom dôsledku takmer zbytočný. Príbeh sa klasicky kopíruje systémom ctrl c ctrl v z jednotky(máme v ňom pár známych hrdinov doplnených o nové postavy ktoré sú úplne zbytočné, bezduché a sú na plátne len aby mal kto umierať) ; tvorcovia sa držali hesla všetkého viac(viac hier, viac pascí, ktoré budú zložitejšie,náročnejšie a premyslenejšie) a na záver tam šupli nejaké to prepojenie a objasnenie 1 udalosti z jednotky aby sa nabudil dojem že celý príbeh je hlboko premyslený, začalo sa budovať univerzum a mohli do nekonečna vznikať ďalšie a ďalšie diely(minimálne trojka sa zdá podľa záveru ako povinnosť aj keď filmy s takouto témou môžu vznikať v podstate do nekonečna). Keď opomeniem fakt, že toľko tak prešpekulovaných a zložitých pascí a escape rooms by po sebe neprežil asi nikto, film nie je celkovo natočený zle a Adam Robitel si hercov i technickú stránku postrážil. Akurát, že toto všetko sme už raz videli. A o Minose sme sa toho tiež príliš nového nedozvedeli... 55% ()

Galerie (28)

Zajímavosti (6)

  • V čase 56:32 můžeme vidět loď v láhvi. Tato láhev je od 15leté skotské whisky Dimple Haig 15 yo. Je balená v typické třírohé láhvi s důlky – anglicky dimple, odtud její název. (DJMaroko)
  • Existují dvě různě dlouhé verze filmu (88 a 96 minut). Obě mají naprosto rozdílný začátek a závěr filmu. (SOLOM.)
  • Film se natáčel od 10. listopadu 2019 do 27. ledna 2020 převážně v Kapském Městě v Jižní Africe a v Budapešti v Maďarsku. (Trilobajt)

Reklama

Reklama