Reklama

Reklama

Úniková hra: Turnaj šampiónů

  • USA Escape Room: Tournament of Champions (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Úniková hra: Turnaj šampiónů je pokračováním divácky úspěšného psychologického thrilleru Úniková hra. Tentokrát se nic netušící skupina šesti lidí ocitne uzamčená v další sérii únikových místností. Postupně odhalují, co je spojuje, aby mohli zůstat na živu… a zjišťují, že tuto hru už jednou hráli. (Falcon)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (178)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Kde první díl těžil ze zajímavého začátku (hlavolamy v kostce), úvodu do únikovek (nerdský ind vysvětlující pravidla) a poutavého konce, který navnadil na další díl, zde druhý díl zásadně chybuje. Po úvodu do děje už nám servíruje "jen" únikovky a závěr, který tak nějak všichni tušíme, že nastane. Postavy jsou kromě hlavní dvojky nezajímavé a mají málo prostoru, místnosti jsou opět cool a stylové, ale uvěřitelnost jejich provedení je tak mimo realitu, až to bolí a i když bych trochu přivřel oči, tak je to pořád nemožné. Řešení hádanek jsou teda sakra složitá, ale postavy na ně přijdou během pár sekund, a tak se pokaždé doberou ke zdárnému konci místnosti. No žádné emoce, napětí nebo možnost diváka přemýšlet o rozuzlení sám. Stejně tak promluvy postav typu "Ach ne, umřel pro mě, byl to můj jediný kamarád a obětoval se, abych já mohla žít" jsou teda otravné a tyhle sentimentální bláboly jsou asi stejně nepravděpodobné, jako skutečnost, že radikální odpůrci očkování budou mít IQ nad 60. A že jich je ve filmu víc než dost. Snaha tvůrců o jeden (nebudu zmiňovat) zvrat na konci mi přišla nezajímavá a bezúderná a zas a znova spíše absurdně zbytečná. Takové nemastné, neslané, bez výraznějšího procítění či geniálnějšího nápadu, prostě jen pásová výroba dalšího komerčního pokračování úspěšného prvního dílu, nic víc. Výrazněji neurazí, ale rozhodně ani nenadchne a ambice byly výše. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

“Zabijácke hádankovo 2” je oproti prvotine akýmsi myšlienkovým kvízom. Kým sa v prvej časti dbalo prevažne na originalite zmeny vizuálu prostredia, a s tým spojenými prekážkami, v tomto prípade akoby tvorcovia vsadili všetky karty na “sudoku”. Mne prišla jednotka lepšia, nápaditejšia, no ani toto pokračovania rozhodne nie je tak špatné, aby bolo jeho sledovanie označené za stratu času. K čipsom a Kole Zero ideálna voľba na unudený podvečer. Ja som sa bavil, pričom byť jednou z postáv, tak otrčím kopytá ako prvý .. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Když připlácnete hororu přístupnost pro děti, tedy PG 13, tak máte horor pro děti. A režisér i scenáristé se můžou snažit sebevíc, stejně je výsledek sterilní soft podívaná. Po dvou letech v kinech přistálo pokračování filmu, který v podstatě jede v zajetých kolejích svého předchůdce, též mládeži přístupného. To znamená, že na scénu se vrací stará známá přeživší dvojice Taylor Russell a Logan Lerman, kterým to spolu stále šlape. A na cestě na sebe navazujícími únikovými místnostmi je doprovodí ještě další čtyři přeživší, co se taktéž účastnili her dva roky zpátky, a nyní budou muset společně řešit více či méně složité rébusy. Tvůrci tentokrát nabízejí čtyři únikové místnosti/scenérie hrůzy: metro, banka, pláž, prostranství s kyselinovým deštěm. Každá ta místa jsou poměrně zajímavá, mnohdy originálně nápaditá svou složitostí, ovšem jakmile se celá sekvence nejrůznějších úloh, překážek, pastí a pastiček má dopracovat k nějakému úmrtí, je to tragédie. Veškerá úmrtí jsou až směšná svojí uhlazeností, korektností a nulovou drastičností. Považte sami, v sekvenci metro se to hraje na smrtící elektrické výboje, to může rozvášnit maximálně tak čtenáře detektivek a příznivce Agathy Christie, určitě ne hororové nadšence. A další smrtící scenérie nekončí o mnoho lépe. Je třeba zmínit zajímavě obsazenou Isabellu Fuhrman, která od dob Siroty dospěla ve vnadnou ženu. Ovšem celkově největším zabijákem hororového potenciálu se nakonec ukázal nevhodný přístupný rating, který prostě zážitek kazí. V každém případě pokračování stále stojí za zhlédnutí. Scenáristický tým z jedničky dostal posily, původní tandem se rozrostl na mírně obměněný kvartet. Režisér Adam Robitel u kormidla zůstal, dělal, co mohl, aby divák neusínal. Celkově je výsledek sterilní, moc napětí zrovna nevyvolal a překvapení (jako v jedničce) se už tentokráte nekonalo. 6/10 ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Druhý díl je skoro stejně výživný jako první, ale obávám se, že se tato franšíza brzo stane novou obětí pro vydělávaní prachů a dopadne to podobně jako se sérií Saw. Těžko hledám nějaké rozdíly mezi jedničkou a dvojkou, bavilo mě to téměř identicky a většinu si dokonce i stále pamatuju. Ač scénář pomalu, ale jistě dostává viditelné přitažení za vlasy, je to taková nenáročná guilty pleasure popcornovka pro masy, která asi bude lidi pořád lákat do kin. ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Už je to o triedu slabšie ale jednotlivé lokácie stále zaujímavé len mi vadilo že sa v tejto časti nič nevysvetlilo a že postavy boli vykreslené veľmi povrchne a chýbala im určitá psychologická hĺbka. Každopádne trojku si samozrejme v kine opäť nenechám újsť. Poteší návrat jednej z postáv z jednotky. Taktiež posledná scéna v lietadle žmurká na diváka keďže opäť ide o narážku na záver prvej časti. EDIT: v kine premietali inú verziu s komplet odlišným začiatkom aj koncom, kino verzia s úvodom u psychologičky sa mi páčila viac kdežto nový zostrih so saunou a pozadím hádaniek bol podstatne slabší, v tejto verzii sa taktiež nevracia zomrelá postava z prvej časti, ani nekončí v lietadle. Dúfam že vydajú aj pôvodnú kino verziu. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (6)

  • V čase 56:32 můžeme vidět loď v láhvi. Tato láhev je od 15leté skotské whisky Dimple Haig 15 yo. Je balená v typické třírohé láhvi s důlky – anglicky dimple, odtud její název. (DJMaroko)
  • Existují dvě různě dlouhé verze filmu (88 a 96 minut). Obě mají naprosto rozdílný začátek a závěr filmu. (SOLOM.)
  • Film se natáčel od 10. listopadu 2019 do 27. ledna 2020 převážně v Kapském Městě v Jižní Africe a v Budapešti v Maďarsku. (Trilobajt)

Reklama

Reklama