Reklama

Reklama

Z Cherryho (Tom Holland), který nedokončil vysokou školu, se stane vojenský zdravotník v Iráku. Jediným pevným bodem je pro něj Emily (Ciara Bravo), jeho pravá láska. Po návratu z války však Cherry trpí posttraumatickou stresovou poruchou, a protože neví, co s životem, posupně propadne drogám a zločinu. (Apple TV+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (173)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Štýl s rozprávačom v prvej osobe á la Forrest Gump mám vcelku rád, takže to považujem za veľké pozitívum celého filmu. Čo sa týka deju, tak mám z toho zmiešané pocity. Prvá polovica filmu bola fakt skvelá a celé to pôsobilo ako irónia osudu zaobalená do sarkastického štýlu. Zlom prinieslo najmä to drogové obdobie, ktoré bolo výraznou brzdou v rozvoji deja, a čiastočne to ťahalo dej dole až do samého konca. Záverečné "bankové" obdobie opäť prinavrátilo môj záujem a napokon hodnotím film ako celok viacmenej nadpriemerne. Tom Holland bol v úlohe Cherryho naozaj vynikajúci, a aj vďaka nemu a jeho hereckému prejavu sa mi film páčil ešte o kus viac ako keby tam bol ktosi iný. Škoda tej drogovej "etapy". 4* ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Snímek mě hned napoprvé zasáhl. Jak se z mladé krásné zamilované dvojice, stane, že jsou za pár let trosky. Film se úplně nesnaží ukázat na někoho prstem a nechává na divákovi, aby rozhodnul. Netlačí do jasných odpovědí a rozsudků. Plyne si svým tempem. Nesnaží se, za každou cenu šokovat, nebo něčemu podlézat. Má svou hrdost a kráčí si v klidu dál. ()

Reklama

Praxis 

všechny recenze uživatele

Když ubíhaly titulky, jen jsem tupě seděl a nějak mi to hlava nechtěla všechno pobrat. Do pytle... To je přesně ten typ výjimečného filmu, na který musíte koukat hodně dobře naladěný, jinak vás to semele... No, ono vás to semele i když budete naladěný. To je totiž něco, co vám v hlavě ustane na hodně dlouhou dobu. Nevím, co bych teď napsal, cloumají mnou emoce na všechny strany. Tenhle film mě dostal jako už hodně dlouho ne. Ale zároveň chápu komentáře okolo, protože je mi jasné, že to nebude film pro každého. Tom Holland je naprostý herecký génius, který střídá polohy v každé kapitole od zamilovaného jelimana, přes panické ucho ve výcviku, po vystrašeného kluka, který musí zandavat vyhřezlá střeva, po feťáka žijící v nejhnusnější kobce široko daleko, až po bankovního lupiče. A v každé poloze je prostě je výtečný. A to ještě nedávno dělal humory a střílel tak maximálně pavučiny z rukou. Skvostná hudba, skvostná režie, skvostná kamera. 100% ()

Qitek 

všechny recenze uživatele

Dost rozpačitý dojmy. Ty slowmotiony byli opravdu (hlavně v závěru) už vyloženě nasírací. Jinak jde v podstatě o docela vtipné i temné překvapení s hezkým koncem i po tom všem hejtu co to slíznulo. Možná díky tomu. A byť je Tom Holland bez charismatu, musím se jej tady zastat jako herce. Ano, scénář hází klacky pod nohy, ale ustál to s více než se ctí. Chtěl bych tohle vidět v rukou vhodnějších režisérů, kteří vědí co dělají a co chtějí. Škoda. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nečekaná pecka, která mi vyrazila dech! Cherry je těžkotonážní, nepříjemný, znepokojivý, psychologicky hutný s několika silnými scénami což rozhodně není pro slabé povahy. Cherry je v žánru drama to, co je Lidská stonožka v žánru Horor a já musím tleskat. Bude Vám zle i špatně, budete se kroutit jako žížala, ale zároveň budete fascinováni, šokováni, překvapeni i nadšeni. Na Drama je to rozhodně Sííla! Bratři Russoovi servíruji formálně vymazlený a hutný příběh, kde Tom Holland at its best! si sáhl na své vlastní dno a předvedl svůj nejimpozantnější herecký výkon ve své kariéře. Aktuálně je dost možná na vrcholu mezi mladistvými herci. Film začíná jako moc pěkná a sympatická romance, která se vzápětí promění do válečného pekla v Iráku, kde došlo i na střeva či popálené mrtvoly, tréning vojáků patří k tomu nejlepšímu, co jsem kdy viděl ve válečném žánru a jestli jsem si myslel, že tohle bude vrchol celého filmu, tak jsem se mýlil, protože hned na to sledujeme rozpad lidské osobnosti v té nejhrůznější podobě. Ten film si bere to nejlepší z Euphorie a Requiem za Sen a tak autenticky a nepříjemně ztvárněné feťácké doupě jsem snad ještě neviděl. Hovna, zvratky, stříkačky snad všude!! do toho následují skvěle natočené loupeže bank a já si už v duchu říkal, jestli se posledních 20 minut film promění ještě v Rape and Revenge, tak to letí do topky a mě odvezou. Takové krásné míchání žánrů, které je v každé poloze intenzivní a silné jsem už dlouho neviděl. Jelikož po zhlédnutí mám chuť si to pustit znova, musím dát plný počet. Nothing for the weaks! 8.5/10. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (6)

  • Film je založen na stejnojmenné částečně autobiografické knize, kterou její autor Nico Walker napsal během doby, kdy si odpykával několikaletý trest ve vězení za sérii bankovních loupeží. (oli009)
  • Tom Holland kvůli své roli zhubl téměř 13 kilogramů váhy. (ČSFD)
  • Natáčení probíhalo v americkém státě Ohio, Saudské Arábii a Maroku. (Kuzmik)

Reklama

Reklama