Reklama

Reklama

Tenkrát v ráji

  • Slovensko Vtedy v raji (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film na motivy stejnojmenného románu spisovatele a scenáristy Josefa Urbana vypráví o osudové lásce, nezlomném přátelství a vztazích českých a německých horolezců, do kterých osudově zasáhla těžká válečná doba Protektorátu. Legendární, mýty opředený a ve své době nejlepší český horolezec Josef Smítka odmítl nastoupit k totálnímu nasazení v Říši a několik let se před německými úřady a gestapem skrýval ve skalním městě Hruboskalska, podporován kamarády z řad českých a německých horolezců. Joska na své cestě za svobodou překročil hranice možností nejen ve skalách, ale i v životě. Stal se legendou pro svůj nezlomný postoj k partě kamarádů, k vysněné ženě. Nikdy se nesklonil před okupační mocí. (A-Company CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (153)

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Další zajímavý tuzemský námět zabitý sterilním provedením. Vypadá to jako levnější tv projekt (pár kamerových obletů skal to nezachrání) a jediným kdo snese přísnější měřítko je Budař. Navíc z historického pohledu ty fakta tady zas tak úplně nesedí. Doporučuju spíš zavítat na wiki, zabere to míň času a informativnost je větší. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se moc těšila, ale zklamal mě. Čekala jsem silný příběh nabušený emocemi a myšlenkami. Námět jistě silný je, ale zbytek němak vymizel. Jinak si tu u tohoto filmu nedokážu vysvětlit. Tady bylo všechno ploché a nezáživné. Proti Vavřincovi Hradílkovi nic nemám, ale jeho postavami přišla jako nezodpovědný a nedospělý fracek, kterému jsem ve finále nepřála nic dobrého. Scénář nedával hercům moc prostoru ke hraní nebo to fakt bylo takhle divně sestříhané. Já z toho mám pořád rozporuplné pocity. Jediný, kdo tu něco hrál byl Budař. Kupodivu jeho postava jednala celkem férově. Kdyby chtěl tak je tam vystřílí všechny jak holuby. Manželé Štáflovi přece zemřeli společně při únorovém bombardování Prahy spojenci v roce 1945. Tuším, že bydleli kousek od náměstí Jiřího z Poděbrad na Vinohradech. Proto nemohla být Vlasta zastřelená. Co tam dělal ten ruský partizán nebo, kdo to byl,, to mi taky není úplně jasné. Tady snad bylo všechno vyfabulované. Na mě i příliš plytké a zbytečné. Záběry skal byly krásně nasnímány. ()

Reklama

Knor 

všechny recenze uživatele

Strašně moc velká nuda. Ten příběh není špatnej, ale provedení je absolutně nezáživný. Příšerný herecký výkony a jediný na co se dá celou dobu koukat je Vica Kerekes. Film se snaží být hluboký a emotivní, ale nedaří se to, vůbec se to nepodařilo. Takže kromě hezký hudby a ještě hezčí Kerekes ... vůbec nic. ()

Henry Morgan 

všechny recenze uživatele

Velké zklamání, opravdu velké. Nestačily živé pohlednice z mekky českých skálolezců, jež si s nadsázkou říkají horolezci. Nene, mělo to mít i svižný děj, napětí a úzkost, válečnou tíseň, dramatičnost, exploze, partizánské boje, souboje na pěsti, akční horolezecké scény, ale místo toho nám naservírovali neslanou, nemastnou řídkou kaši plnou žmolku, které se zadrhávaly v krku a v člověku iniciovaly dávivý reflex. No, prostě vrchol leda tak kupy hnoje, kam by si to DVD zasloužilo strčit. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Hned v úvodu musím poznamenat, že mě překvapil výkon neherce Vavřince Hradílka. Tak na Českého Lva to nebude, ač to se získává ne za výkony, ale za odměnu, nicméně propadák to také nebyl. K tomu vždy krásná a skvělá Vica Kerekes. Rozhodně je osud hlavní postavy zajímavý a můžu říct, že jsem se nenudil. Herecké obsazení bylo taktéž příjemné a výkony kvalitní, hudba neoslnila, ale nezklamala. Je to zkrátka film, který stojí za to si alespoň jednou prohlédnout, to jistě, nicméně asi nelze počítat s tím, že vám nějak utkvěje v paměti. Alespoň tou mou proplul, nebyl to zbytečně strávený čas, nicméně víckrát už asi snímek neuvidím, neb není dle mého co dalšího v něm objevit. Je to zkrátka dílo, které je profesorsky zvládnuté, ale žádný oslnivý zázrak, který by nadchnul nečekejte. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (9)

  • Film se natáčel také v Českém ráji, kde se měl příběh i odehrávat. K rozpoznání jsou lokality kolem hradu Valdštejn a v Hruboskalském skalním městě. (lenka.lemur)
  • Natáčelo se také ve východních Čechách v okolí Teplic nad Metují, v Adršpachu u jezírka, na cestě na Skály (Bischofstein) a na Liberecké radnici. Pár záběrů filmu vzniklo v Zubrnicích u Ústí nad Labem a v ústecké čtvrti Předlice. (rehami)
  • Železniční vagóny, do kterých nastupují jak Joska Smítka (Vavřinec Hradilek), tak v jiné scéně i Horst Gerke (Jan Budař), jsou označeny znakem Deutsche Reichsbahnen, veškeré ostatní nápisy jsou ale pouze v češtině a řadové označení odpovídá předválečným ČSD. Vagóny tohoto typu přezdívané „Rybák“ u DRB nikdy nesloužily a ty, které provozovaly protektorátní dráhy (BMB/ČMD), musely mít nápisy dvojjazyčné. (Martin_L)

Reklama

Reklama