foto

Marek Geišberg

  • nar. 4.5.1982 (34 let)
    Bratislava, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Marek Geišberg je mladší syn známeho slovenského herca Mariána Geišberga. A podla jeho vlastných slov ani trochu neľutuje toho, že sa vybral v otcových šľapajách. Marekov starší brat Martin je zasa divadelný dramaturg.

Keď ho nevzali na gymnázium, prihlásil sa na Strednú záhradnícku školu v Piešťanoch. Potom sa ale rozhodol študovať herectvo. Po skončení štúdia na VŠMU v Bratislave (2005) prijal Marek angažmán v Martinskom divadle. Tu si našiel aj svoju životnú lásku, herečku Luciu Jaškovú, s ktorou má syna Mareka. Hoci je Marek známy ako rebel, v súkromí je vzorným a hrdým otcom.

V Martinskom divadle hrá so svojou partnerkou Luciou Jaškovou v Anjeloch všedného dňa a v hre Čajka. Ďalej hrá v predstaveniach Tri sestry, Ivanov, Zabudni na Hollywood, Staré Lásky, MacBeth, Tango, Plné vrecká peňazí, či Cesta životom. Za postavu Psa v inscenácii Dog´s Heart (divadelná pitva) bol ocenení prémiou Literárneho fondu. V prešovskom Divadle Jonáša Záborského zasa hosťuje v titulnej úlohe muzikálu František z Assisi. Za túto úlohu dostáva na svoju adresu samé pozitívne ohlasy. V roku 2008 na doskách, ktoré znamenajú svet, dostal cenu Talent Roka 2008. A za postavu Eda v inscenácii Tango bol nominovaný na divadelné ocenenie Dosky 2008 v kategorii najlepší mužský herecký výkon sezóny 2007/2008.

Na filmovom plátne sa predstavil ako večne opitý Žofre vo vydarenej komédii MUZIKA. Za túto úlohu získal v roku 2007 nomináciu na udeľovaní slovenských filmových cien Slnko v sieti v kategorii najlepší vedľajší mužský herecký výkon. V komédii POLČAS ROZPADU si zasa zahral Kunziho, gotika hrajúceho v metalovej kapele a nosiaceho pri sebe neustále funkčný granát. A samozrejme televízny diváci ho poznajú vďaka seriálu TV Markíza RÁDIO ako úprimného rebela s dobrým srdcom Alexa Kollára.

Peter "BathoryMan" Šimončík

Herecká filmografie

2016 Agáva
Tenkrát v ráji
Výkriky bez ozveny (divadelní záznam)
2014 Koncert (studentský film)
2013 Kolonáda (TV seriál)
Škoda lásky (TV seriál)
Družička (S01E09)
2012 Konfident
2011 Dům
Mizantrop (divadelní záznam)
2010 Nesmrtelní (TV seriál)
2009 Rádio (TV seriál)
2008 Profesionáli (TV seriál)
2007 Ivanov (divadelní záznam)
Muzika
Ordinácia v ružovej záhrade (TV seriál)
Poločas rozpadu
Štúrovci /Koncert zrušený/ (divadelní záznam)
2002 Kvet šťastia (TV film)
1995 Iba taká hra (TV film)
1993 Výkupné za náčelníka
1991 Konečná dolina

Dokumentární

2011 Film o filmu: Dům (TV film)

TV pořady

2012 Slnko v sieti 2012 (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace