Reklama

Reklama

Sešup

  • USA Downhill (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Billie (Julia Louis-Dreyfusová), Pete (Will Ferrell) a jejich synové jsou právě na terase, když je během idylické lyžařské dovolené v Alpách zasáhne lavina. Ačkoli všichni uniknou bez úhony, Peteovy činy během neštěstí odhalí jeho temnou stránku, která šokuje celou rodinu. Důsledky tohoto okamžiku ovlivní zbytek dovolené a čím více se Pete snaží vyhnout pravdě a vše vysvětlit, tím více jsou Billie a jejich děti nuceni přehodnocovat svůj život a především to, co si myslí o Peteovi jako o manželovi, otci a muži. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (50)

bobstock 

všechny recenze uživatele

Sešup je volnou adaptací filmu Vyšší moc, ve které šlo v artové podobě o skutečnou psycho katarzi a zhroucení jednoho rodinného patriarchátu. Tady se naopak dva přirození komici Ferrell s Dreyfusovou ani moc nesnaží o vážno. Spíše jen stíní problémy v pocitech, jak se asi bude koukat jeden na druhého i skrze důležitý filtr očí potomků. Prostě pocitově nepovedená dovolená na svazích rakouské Ibizi. 45% ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Není to tak hrozné, jako by to mohlo být, jen to oproti originálu potřebuje jasně vyřčenou katarzi, ponaučení, uzavření - stejně jako to v různých situacích požaduje postava Julie Louis-Dreyfus, která si například na lavinu jde stěžovat horské službě. Bohužel to taky až moc spoléhá na humor z ranku "Američané na výletě v Evropě", ale nemůžu říct, že bych se tím cítil být nějak nepříjemně zavalen. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Sebezáchovný Ferrell Homolka a jeho tobolka, z které po puknutí vypadne semínko deziluze. Chvilku to sází na kulturní rozdíly mezi Evropou a Amerikou a výrazně se omezí prostor pro záběry hor a chladných interiérů hotelu, ale jinak ta povrchnější předělávka Östlundovy studie manželské mikrokrize neměla moc smysl. Možná kdyby dojel Mark Wahlberg a udělali z toho Daddy's Home 3. Koneckonců, Will hrál skoro stejnou postavu.. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Od amerického remaku Force Majeure (2014) som nečakal žiadne zázraky, skôr som bol len zvedavý, ako sa s tým popasujú, keďže pôvodná verzia mala podľa mňa ešte trochu medzery v rámci potenciálu tohto námetu. Napokon si nemyslím, že by táto americká verzia bola až tak úplne zlá ako by sa mohlo zdať podľa hodnotení. Pri európskej verzii mi vadila až tá prehnane komorná atmosféra, zatiaľ čo tu sa to celkom rozvíjalo aj v dialógových súčastiach, čo je veľké plus. Podstata a princíp filmu je u oboch rovnaký, takže tam posun nenastal žiadny, aj keď niektoré scény sa mi v tejto americkej verzii zdali až príliš hnané do afektu (napr. scénka pri helikoptére). Zakončenie bolo tu v Downhille napokon oveľa určitejšie, keďže Force Majeure nechali koniec taký otvorenejší. Každopádne, Downhill nebol vôbec na zahodenie, hoci za svojim európskym predchodcom napokon predsa len trochu zaostal. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Vlastně dost zajímavá psychologická studie chování při krizové situaci. To mohla být. Ferrellova (ne)akce vyvolá náležitou reakci u manželky a o tom je vlastně celý film. Jenže to není ani pořádné drama, ani komedie (byť se to o trapné humorné scénky místy snaží - included nadržená recepční či kdo to byl, scénky se spolupracovníkem, nebo mastrubace na záchodě) a v tom je ten problém. Po filmu jsem měl hlavu plnou, ale bylo to jen tou otázkou, kterou film dává - ne filmem samotným. 5/10 ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Protože společnost Walt Disney Company koupila v roce 2019 aktiva společnosti Fox, jedná se o první film, který obsahuje logo Searchlight Pictures bez názvu Fox. (willy1)

Reklama

Reklama