Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Z islandského městečka až do finále Eurovize... Je rok 1974 a malý Lars Erickssong v nedávné době přišel o matku a odměřený otec (P. Brosnan) chlapci moc podpory neposkytuje. Když se ale u nich doma schází přátelé, aby sledovali finále Eurovize, kde soutěží také skupina ABBA, Lars při jejím hitu Waterloo nečekaně ožije. Vezme si pak do hlavy, že v Eurovizi zvítězí a tohoto snu se Lars (W. Ferrell) drží i dnes, společně se stejně potrhlou kamarádkou z dětství Sigrit (R. McAdamsová). Vystupují jako popové duo Fire Saga, ale bez větších úspěchů zpívají pouze v jejich rodném malém rybářském městečku Húsavíku. V tu dobu se pořádá výběr soutěžících do Eurovize za Island a prezident tamní televize má o výběru kandidáta jasno. Na papíře však podle regulí musí být kandidátů dvanáct, a při zcela náhodném losování soutěžících do počtu, se na listině objeví také Fire Saga. Když během nominace dojde na jejich číslo, stane se z něj kvůli Larsovi jedna velká fraška a oba pak zdrceně na molu pozorují luxusní loď, na níž se baví ostatní soutěžící. Strašlivé neštěstí na lodi způsobí, že jediným kandidátem do Eurovize za Island zůstane Fire Saga… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (356)

marhoul 

všechny recenze uživatele

Od srdce jsem se zasmála. Tak předně ten svetr, který má dítě před obrazovkou v úvodu, ten jsem měla taky. Stejný. Příběh není nic, co by nás výrazně obohatilo, ale jelikož si autoři dokázali udělat prču z přehlídky bizáru, nad níž mi každý rok vyletí obočí až na oběžnou dráhu, kdy cokoli normálního okamžitě zapadne v záplavě dech beroucích kreatur a projevů, s radostí hlásím, že tahle crazy komedie mě bavila. Střelené, jednoduché, ferrellovské, však zjemněné příjemnou Rachel, která filmu dodala solidní šmrnc. Mít to devadesát minut, líbilo by se to asi více lidem, nekonečné to skutečně bylo, ale neláteřím. Sice to nebylo tak blbé, až je to dobré, ale na páteční rozjívený večer s touhou po nenáročné zábavě nadsazuji na čtyři od pasu. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

V adoraci jinakosti je Fire Saga mile neodolatelná a chvílemi téměř podvratná, v soundtracku pak stoprocentní, ale na každý úžasný gag nebo píseň připadá pravidelně i jedno zakopnutí. Sošný Brosnan deklamuje překážející hluboká moudra, vážné chvíle trvají neúměrně dlouho a hlavní hrdina smutně často vychází ze sporných situací jako zaslepený sobec. Pár týdnů po zhlédnutí ale dokonale obsazené vedlejší role (Dan Nekonečný Stevens) a na míru přesně vysoustružené songy pomalu zahlazují většinu prasklin a nenápadně tahají hodnocení výš. Rezervu si ale nechávám pro nevyhnutelnou další projekci. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Trochu mi to pripomenulo Blades of Glory len si tu Will Ferrell namiesto krasokorčuľovania robí srandu zo spievania na súťaži Eurovision Song a jeho hrdina je podobný lúzer ako Eddie the Eagle. Prvým problémom filmu je, že ja na tieto súťaže nie som a príliš ma nebavili všetky tie hudobné výstupy. A druhým problémom je, že to vlastne ani nie je príliš vtipné. Ono sa to väčšinu filmu berie dosť vážne a vtipov je tu minimum. Na druhej strane hlavným kladom filmu je, že má srdiečko a všetky tie klišé o tom ako lúzer v nejakej súťaži porazí ostatných a prekoná pri tom rôzne prekážky, fungujú a ja som mu fakt fandil. Naviac hlavný hrdina nie je full retard a v určitý moment prizná, že si uvedomuje jak na tom skutočne je, ale aj tak si ide za svojím snom. Takže keby to bolo buď kratšie alebo o triedu vtipnejšie, tak by som tomu dal aj tretiu hviezdičku. Takto je výsledkom tesný podpriemer, ktorý príliš často nudí. 4/10. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Takový šedý tuctový popkulturní průměr, asi jako nadpoloviční většina soutěžních kousků každého ročníku Eurovize, ale jakmile dojde na diskvalifikační píseň, tak ta urve gumu od trenclí či jiných libovolných spoďárů. Rachel McAdmas je v mnoha ohledech hodně dobrá a hlavně vcelku uvěřitelná, úplně v pohodě bych jí věřil i ten zpěv, kdyby to opravdu zpívala ona. Naneštěstí se tohle nedá říct o Ferrelovi. Možná se snažil až moc, každopádně jeho výkon a přehrávání až bije do očí. Jak ho mám rád, brát Fire Sagu za skutečnou kapelu, Sigrit by ho měla kopnout do prdele. Potěšilo mě zasazení na Island, který minimálně v roce 2018 do Eurovize vyslal vcelku netypickou a zajímavou kapelu Hatari. 2.5* ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Tak tohle zabolelo, můj oblíbený komediální herec, který umí být často trapný a afektovaný přesně v tom správném poměru, aby mě jeho komedie bavily se tentokráte převtělil do zoufale nevtipného, vlastně obyčejného zpěváka z Islandu, který chce stůj co stůj uspět ve fenoménu Eurovize. Místo třeskuté zábavy, jsem byl svědkem něčeho čeho jsem se vždy trošku obával. Ferrell dospěl, zestárl a já vždy tak nějak tušil, že tento vlastně inteligentní člověk, dává svým fanouškům přesně to po čem touží, takže právě proto před kamerou ze sebe dělá idiota. ... nebudu to nějak protahovat, dle mého soudu natočil komediálně možná svůj nejhorší film. Má vize byla, že si padesátník spolu se čtyřicítkou udělají srandu z těch dětských pop hvězdiček. Místo toho to naši dva hrdinové berou smrtelně vážně. 20% ()

Galerie (7)

Zajímavosti (29)

  • Maskérům trvalo tři hodiny, než vytvořili popáleniny na obličeji a těle Demi Lovato. Kouř byl poté dodělán pomocí CGI efektů. (ClaireWhite)
  • Ve filmu můžeme vidět celkem 6 předchozích vítězů Eurovize – Alexandra Rybaka (2009), Loreen (2012), Conchitu Wurst (2014), Jamalu (2016), Salvadora Sobrala (2017) a Nettu Barzilai (2018). Kromě nich můžeme ve filmu spatřit dalších 5 účastníků Eurovize – Jessyho Matadora (Francie 2010), Elinu Nechayevu (Estonsko 2018), Bilala Hassaniho (Francie 2019), Johna Ludvika (Švédsko 2019) a Annu Odobescu (Moldavsko 2019). Převážně jsou k vidění u písničky „Song-A-Long“, která se odehrává v sídle ruského účastníka Alexandera Lemtova. (Morrighan)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama