Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nasazený voják Markus se vrací domů ke své dospívající dceři poté, co jeho manželka zemřela při tragické nehodě vlaku. Zdá se, že to byla pouze nešťastná shoda náhod, dokud se neobjeví matematický geek Otto se svými dvěma excentrickými kolegy Lennartem a Emmenthalerem. Otto také cestoval ve zničeném vlaku. A je přesvědčený, že za tím někdo musel být. Jak se hromadí stopy, Markusovi je jasné, že mohlo jít o pečlivě naplánovaný atentát, jehož obětí se nakonec náhodou stala jeho manželka. Komedie Anderse Thomase Jensena je moderní bajkou o solidaritě, náhodnosti vesmíru… a, no, o smyslu života. (Film Europe)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (420)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Inteligentná, no zároveň prihlúpla, scenáristická delikatesa. Po dlhej dobe film, ktorý ma dejovo zožul ako Lewinska Clintonovho vtáka. Žiadne prekvapenie, že to Jensen opäť raz dokázal, lebo ten snáď nič nerobí na kolene. Po filme “Vidíš měsíc Danieli” ďalšia výborná záležitosť, pričom v tomto prípade nijak nevadila ani akčná, za vlasy pritiahnutá vložka .. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

[VIDĚNO 18.3.] "Lennarte, chceš mě před spaním ošukat, aby se ti dobře spalo?" "Ne, děkuji. Zítra nás čeká dlouhý den. Potřebuju být v kondici." ______ Černá komedie 'Rytíři spravedlnosti' naprosto adekvátně zapadá do kategorie 3D - tzn. Delikátní Dánská Dramedie. Nejnovější hitovka Anderse Thomase Jensena je totiž famózní tragikomickou akční žánrovkou plnou fascinujících karikaturních postaviček, která na půdorysu skandinávského komediálního dramatu brilantně experimentuje s prvky nonkonformního kriminálního thrilleru, který si se lstivou gescí hraje s diváckým očekáváním, neopomene zahrnout leitmotiv rodinných etud, neštítí se explicitního vyobrazení násilí a brutality, razantně klade důraz na signifikantní severskou atmosféru, a excelentně paroduje akční žánrová klišé. A všeobecně i z hlediska stylizace jsou Rytíři spravedlnosti neskutečně vycizelovaný a poctivý filmový řemeslo, u něhož budou cinefilové instantně fapovat. A ačkoliv je snímek pojat jako svérázná metafora o významu náhody, druhé šance, a celkově fenoménu motýlích křídel, luxusnější evropskou delikatesu nejen na poli akčního filmu letos bezkonkurenčně neuvidíte.... Kéž by tak zábavných a konceptuálně originálních akčních tragikomedií vznikalo víc - páč finální westernová přestřelka byla tak ženiální, že naprosto s přehledem strčí do kapsy jakýkoliv americký vysokorozpočtový biják. Doufám v pokračování, protože týhle cynický sebrance dánských antihrdinů v čele s cholerikem Madsem bych klidně věnoval celou trilogii. Dáni umí, Mads Mikkelsen je gigachad. Nehorázná pecka toto. ______ "Nechápu to! Kdy přesně budeme potřebovat skládat zbraně?" "Můžou na tom záviset naše životy, Lennarte. Víš jak se tomu říká, že?" "Říká se tomu 'Naser si Emmentalere'! Kdyby jste mi řekli, že si budem něco skládat, zajel bych si místo toho radši pro nábytek do IKEI!" ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Severské kombinace drsného thrilleru s absurdní komedií, nejsou úplně můj šálek kávy, ale Rytíři spravedlnosti jsou čestnou výjimkou. Přiznávám, že pro dané zpracování a téma by mi více seděl temný tón bez humoru, ale v tomto případě to je namícháno velice stylově a i přes pár slabších míst, jsem se bavil, jak díky režii, tak hlavně díky postavám, u kterých nikdy nevíte co udělají a jaká temná minulost na ně vyplave. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Myslím, že ani po týdnu bych tady nevěděl, co si o tom vlastně myslet. Je to totiž především těžce specifický, originální, plný zvratů, překvapení, napětí, humoru, dramatu, depky, bizárů a v neposlední řadě taky akce, a dohromady to tvoří jedno moc hezký filmový veselí. Asi si to znova jen tak nedám, ale potěšilo hodně. 8/10 ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Vydařený žánrový mix. Dost rychle to mění nálady, ale nepůsobí to nepatřičně. Naopak mě to udrželo zaháčkovaného, jelikož jsem nevěděl, kam se děj bude ubírat. Fousatý Mikkelsen vypadá drsně a gebil jsem se, jak vždycky plnil ty hrozby, co jim dal. Jeho nonšalantní držení samopalu v přestřelkách bylo megacool. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (7)

  • Film se natáčel ve třetím největším dánském městě Odense a také v malém dánském městečku Faaborg. Obě dvě města se nacházejí na dánském ostrově Fyn. (Trajektt)

Související novinky

Chris Rock bude režírovat remake dánského Chlastu

Chris Rock bude režírovat remake dánského Chlastu

30.01.2024

Lamentovat nad tím, že vznikají anglicky mluvené remaky světových filmových hitů, by už nemělo příliš smysl. Občas z toho může alespoň vzejít fajn snímek, který podnítí zájem o danou látku, případně… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Rytíři spravedlnosti se dočkají remaku

Rytíři spravedlnosti se dočkají remaku

16.11.2021

Studio Lionsgate si objednalo remake další evropské pecky – tentokrát velebeného dánského snímku Rytíři spravedlnosti. V původním filmu režiséra Anderse Thomase Jensena (O kuřatech a lidech, Adamova… (více)

Reklama

Reklama