Reklama

Reklama

Schumacher

  • Německo Schumacher
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dokument, který se pomocí exkluzivních rozhovorů a archivních záběrů pokouší vystihnout osobnost sedminásobného mistra světa ve formuli 1 Michaela Schumachera. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (176)

JirKrato 

všechny recenze uživatele

Ano jako většina jsem si film pustil jako fanoušek který každých 14 dní během sezony usedával k televizi a těšil se zda bude pršet a zda ti nejlepší i přes nepřízeň počasí pojedou čím dál lepší kola. Zda mu náskok 20s bude stačit na zajetí do boxů a přezutí. Bylo mi 15 let a fandil jsem sice Coulthardovi, který zvádal bravurně dostat se ze zadních pozic po startu až na stupně vítězů, ale závody měli šťávu. A díky dokumentu jsem si tuto dobu připoměl. Dokument jsem hltal v celé jeho délce. A čím víc se blížil konec, tím víc jsem si říkal zda vlastně chci vidět člověka, kterého svět obdivoval ve stavu, který nám jeho nejbližší popisují v jakém se Michael nachází a za mě říkám že jsem rád že se z filmu nestal bulvár a tento náš hrdina z dětsví nám nejspíš zůstane navždy hrdinou a tak si ho asi máme pomatovat a podle mě je to dobře. Myslím že dokument bude bavit ty co hltaly formuly v jeho době, ti co si ho ze závodů nepomatují se možná budou trochu nudit, pokud je nezajímá historie formule 1. Protože tak jak jsem formuli dříve hltal, tak od roku 2008 formuli jedna nesleduji kvůli různým nařízením a velkým změnám pravidel, které ubrali na divácké atraktivitě. Rodině přeji spoustu sil a Michaelovi hlavně bezbolestný život, když by nebyla možnost zlepšení. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Michael Schumacher – nejlepší jezdec Formule 1 v historii. To on mě přivedl jako dítě ke sledování F1, díval jsem se na každý závod a fandil mu. V jeho době to také jezdci formule měli daleko těžší než v současnosti, také ty závody měli napětí, šmrnc a drive (drajf, nevím jak se píše). Dnešní F1 už je nudná, nezajímavá podívaná. Tento dokument mapuje celou kariéru Michaela, v dětství jsem si ani neuvědomoval, že Michael musel takhle dřít, aby se dostal na vrchol a udržel se tam. A i když mohl získat ještě o několik titulů mistra světa více, přesto se rozhodl odejít z Benettonu do Ferrari a přijmout výzvu, dostal Ferrari po x desítkách let na vrchol. Třikrát za sebou těsně (vždy v posledním závodě) přišel o titul. Svou pílí a pracovitostí to však nevzdal a následně 5x po sobě šampionát vyhrál. Za mě je to hrdina. Jen je škoda, co se mu v roce 2013 stalo. V dokumentu se bohužel nedozvíme, jak na tom Michale je, ale předpokládám, že je to ležák a potřebuje celoživotní celodenní péči. ()

Reklama

MartinS96 

všechny recenze uživatele

Pamatuji se, že jako malého kluka mě formule moc nebavila, Schumacherova neustálá vítězství v rudém monopostu mě ale poznamenala natolik, že se Ferrari stalo jednou z mých nejoblíbenějších značek vůbec. Hned z počátku mého rostoucího zájmu v roce 2015, který později přerostl v lehký fanatismus, jsem tak měl jisto kterému z týmů budu v F1 fandit. Až takovou sílu aura Michaela Schumachera měla, a proto si i kvalitní dokument zasloužila, což mě při oznámení jeho vzniku naplňovalo očekáváním, ale i strachem. Výsledkem toho snažení je, že tomu není prakticky co vytknout. K nejdůležitějším fázím Schumiho kariéry se zde vyjádří ti nejpovolanější, jenž ho kromě zaslouženého vyzdvihování do nebes, umí i patřičně, avšak korektně zkritizovat a tím i poukázat na rozdvojenou osobnost, kterou trpí zřejmě všichni nejzarputilejší sportovci na planetě, chovajíc se jinak v tomto případě kokpitu a mimo něj. Extra musím pochválit závěrečnou i otevírací sekvenci, která v kombinaci s opravdu povedeným soundtrackem působí opravdu opojně. Hudba mě v kombinaci s emotivním finále nejdůležitějšího závodu kariéry dohnala k slzám a co více si o takového počinu přát? 9/10 ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Motorsport šel vždy mimo mě až na jednu výjimku. Formule 1 ve zlaté éře Ferrari se Schumacherem v čele. Když skončil, můj zájem opadl a Formule 1 začala bojovat o každého diváka. Mohl to být strhující dokument o úspěšné závodnické kariéře a tragickém životním osudu. Bohužel rodina nedala svolení. Mohlo se to podrobněji věnovat jednotlivým ročníkům, ale to by zase nepojmul celovečerní formát. Není to dokonalé, ale musel bych se stydět, kdybych dal nižší hodnocení. Díky Schumacherovi jsem totiž zažíval roky euforie, jejíž vzácnost doceňuji až s přibývající věkem. ()

svobik 

všechny recenze uživatele

9/10 - Dokument prakticky šitej na míru mýmu gustu. Návrat do dětských let, kdy spolu Schumi a Mika sváděli fantastický souboje, v F1 šlo místy o život a motory těchhle bestií řvaly jak zběsilý. Paradoxně mě na celým dokumentu nejvíc vadil konec - naprosto chápu, že na tohle skoro každej čekal a doufal, že se dozví něco novýho, ale spláchnout to pár titulkama a navázat závěrečnýma, jdu na plnou palbu. Jsem moc rád, že něco takovýho vzniklo. ()

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno