Reklama

Reklama

Schumacher

  • Německo Schumacher
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dokument, který se pomocí exkluzivních rozhovorů a archivních záběrů pokouší vystihnout osobnost sedminásobného mistra světa ve formuli 1 Michaela Schumachera. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (176)

mira007 

všechny recenze uživatele

Prostě přehledný životopis legendárního závodníka formule 1, kde promlouvá jeho nejbližší okolí jak z řad spolupracovníků, soupeřů, novinářů tak rodiny včetně manželky a dětí. Je to jako dokument na jejich objednávku, nekonfliktní bez kontroverzí a o současném stavu Schumachera neřeknou téměř nic, ale to skoro nic řekne naprosto všechno smutné, beznadějné, přesto jako důstojný dokumentární pomník to funguje. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Pre mňa najlepší športový dokument za posledné roky a to asi aj preto, že som všetky tu zobrazené športové chvíle sám osobne ako fanúšik prežíval. Po Schumacherovi je formula už o ničom. No vtedy to bola ozajstná zábava, napätie, súboje a prispela k tomu práve aj jeho arogancia, dravosť, kontroverznosť. Možno tu nebolo zobrazené všetko, vyhli sa nejakej analýze, ako ho diskvalifikovali a zobrali všetky body po úmyselnom zostrelení súpera o titul. Asi z úcty. Ale inak nemôžem povedať, že by som sa čo i len sekundu nudil, naopak, vrátilo mi to tie pocity vzrušenia zo skutočných pretekov. No a to ako dopadol a čo s ním robí rodina, to je ich vec a nenáleží nám to súdiť. A vzhľadom k súkromiu je asi aj správne, že jeho reálny stav nechceli ani tentokrát zverejniť. ()

Reklama

char_t 

všechny recenze uživatele

Jako Schumiho fanoušek jsem doufal, že se dozvím něco nového z historie, nebo naopak jeho současnosti... a nic. Dostal jsem jen dvouhodinové shrnutí závodní kariéry, pár záběrů ze závodů, několik mluvících hlav, a konec. Sice hezky zkompilováno, ale totálně bez emocí, nebo nějakých zákulisních informací. Prostě nezajímavý průměr. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Svojho času sme v osvedčenej zostave ako tínedžeri sedeli pri až dvoch pivkách na ktoré sme dostali peniažky v našej krčmičke pri neuveriteľných komentároch Malcha Jirkárka (...a že do nej už nechodím pekne dlho) aby sme sledovali súboj Häkkinen versus Schumacher. Keďže ja som bol v tom čase fanúšikom Coultharda z Häkkinenových víťazstiev som mal nepochybne radosť. Keď však už ako dieťa sledujete (v rámci vtedajších možností) seriál F1 a poznáte aj Nikiho Laudu, Prosta a samozrejme Sennu časom Vás seriál F1 trochu omrzí (po Schumacherovi už seriál F1 nikdy nebol tým čím býval) a momentálne by som mal problém povedať čo i len jedno meno jediného jazdca seriálu pretekov. A aj preto pomerne zhovievavé 4* za nostalgiu ktorú to vo mne vyvolalo. ()

FeriusParfax 

všechny recenze uživatele

Schumacher mi byl vždycky sympatický a tato óda na „Šumiho“ to jen potvrdila. Život velmi cílevědomého člověka, který věděl, co chce a šel si za tím. Velmi sympatická mi je i jeho manželka, která na konci řekla moc hezkou myšlenku „Michael nás vždy ochraňoval. A teď ochraňujeme my Michaela.“ Takže rozhodně nečekejte, že vám někdo ukáže záběry, jak leží bezvládně na lůžku. Jaký paradox, že se mu život obrátí na ruby při obyčejném lyžování. Jinak je dokument proložen velkou spoustou fotografií a videí jak z profesního, tak z osobního života. Jelikož jsem ale viděla nedávno dokument Senna, tak dávám jen 4*. Zkrátka mě tak nechytil za srdíčko. ()

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno