Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Černoch Kevin Pope je špičkovým agentem CIA. Se šéfem Oakesem se právě pokouší koupit od ruského překupníka Adriana Vase kufříkovou jadernou bombu. Podaří se jim domluvit obchod, který se má uskutečnit za deset dnů. Na ulici však odcházejícího agenta napadnou neznámí útočníci a smrtelně ho postřelí. Oakes je přesvědčen, že za útokem stojí skupina teroristů, která má o zbraň také zájem, a že si její členové nejsou jisti, zda Kevina zabili. Dozví se také, že Kevin měl bratra dvojče. Za sto tisíc dolarů je ochoten ho zastoupit. Agenti ho podrobí intenzivnímu výcviku, jehož součástí je nejen proměna v elegantního světáka. I když Oakes zpočátku příliš v úspěch akce nevěří, muž ho překvapí svou přizpůsobivostí. Když se ubytuje v bratrově newyorském bytě a stane se terčem útoku neznámého vraha, raději zmizí. Oakes ho však najde, řekne mu pravdu a přesvědčí ho, aby pokračoval. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (322)

Torision 

všechny recenze uživatele

To je tak průměrný, až to práská dveřma. Průměrný herci, akční scény jako jako by nebyly, příběh lacinej a celkový provedení je prostě průměrácky průměrný, že to nebaví. Honičky v autě, jednání s teroristama a vlastně všechny ostatní scény jsou až trapný. Navíc si myslím, že pro Joela Schumachera a jeho štáb by snad neměl bejt takovej problém si zjistit, že třeba Grafická ulice není hlavní u Olšanskejch hřbitovů, ale zakopaná ulice na Smíchově nebo že Kladno opravdu není vzdálený od Prahy 72km. Protože jsem to ale celkem v klidu dokoukal a jsou tam hezký záběry na Prahu, tak tomu dam 50% a tři hvězdičky. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Takový film vždycky potěši, protože vidět vedle takové kapacity jako je Anthony Hopkins například Marka Vašuta je prostě super. Toho si fakt vážím, i proto, že takových koprodukčních snímků (USA + ČR) moc není. Jinak k samotnému filmu, jde o mírně nadprůměrný akční snímek, který tu 4 hvězdičku ode mě dostává i za to, že se natáčel v ČR. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Název filmu nesmí mást. To je pouze originální český překlad akční jízdy, která se sice točila u nás, ale název za to nemůžu. Česká spojka je jeden z mála těch dobrých a i v Americe úspěšných filmů, které se u nás za malý peníz natočili, aby z toho pak v Americe něco káplo. Akční jízda je to teda pořádná a sledovat jak se Chris Rock učí česky je vcelku příjemné plus. Sice se ve filmu objeví občasné nereálie naší země, na druhou stranu nám ji tvůrci zobrazují v pěkně ztrávené formě, u které i Amíci dokážou pochopit, že nežijeme v chýších a nejíme rukama. Ne, přiznávám se, to už je moc:) Ale na to jak je to akční film a jak výrazný díky hercům v hlavní roli, jsem nakonec rád, že právě Praha se objevila zde a ne jinde. --- CIA, co je to za zkratku, seru na agenty? ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Nebýt těch několika hlášek a Prahy, tak je to vážně velký propadák. A přitom sestava Schumacher - Hopkins - Rock nevypadá na papíře vůbec špatně. Bohužel Hopkins jako superagent C.I.A. teda nefunguje vůbec a Schumacherova režie je na tom v tomhle případě taky hodně špatně. Nebýt Telefonní budky, která přišla těsně po Bad Company, řeknu že je Schumacher za zenitem, takhle to můžu říct až po ní. Get in the car - bitch. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Jason Richman, Michael Browning .. Pokud to nebudete brát vážně - tedy jako thriller - celkem slušně se pobavíte! V opačném případě neručím za nic. Scénář je klišovitý, plný neoriginální vaty a solidních hlášek, které jsou pro snesitelného Chrise Rocka a jeho řádně proříznutou hubu tou pravou parketou. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (19)

  • Jeden z posledních filmů, který se natáčel ve World Trade Center (dvojčatech). I kvůli tomu byla po teroristických útocích 11. září 2001 premiéra přesunuta o půl roku. (duklak2)
  • Když Jake Hayes (Chris Rock) a Oakes (Anthony Hopkins) odjíždějí po střelbě z haly a přejíždí dřevěný "most", je vidět, že sledovací zařízení nespadlo, ale už je na místě položené. (BalbiJirka)
  • Když Jake vyhraje šachy nad protivníkem, který pak hodí peníze na stůl, je vidět, že pozice figurek je jiná, než v záběru o několik vteřin později, ačkoliv na šachovnici nikdo nesáhnul. (Musak)

Související novinky

MacGyver míří do kin

MacGyver míří do kin

25.05.2010

Parodie od chlápků ze Saturday Night Live nazvaná MacGruber během uplynulého víkendu totálně propadla (4 miliony dolarů se zoufalým průměrem na jedno kino jsou fiasko i pro film za skromných 10… (více)

Reklama

Reklama