Reklama

Reklama

Vzala jsem si příšeru z vnějšího vesmíru

(neoficiální název)
  • USA I Married a Monster from Outer Space (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mladá novomanželka Marge Farrell si všimne, že její manžel Bill se chová neobvykle. Stejný problém se začne projevovat i u ostatních mužů ve městě. Rozhodne se Billa sledovat a zjistí, že byl vetřelci z jiné planety nahrazen věrnou kopií. Zděšená Marge chce varovat ostatní, ale nikdo její historce nevěří. (Hans.)

Videa (1)

Trailer

Recenze (15)

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Oh-la-la, první zdání klame. Čímž myslím dryáčnický název, který měl nalákat davy chtivé pořádně bulvárního "scifi" bahýnka. A ono jde o docela slušné existenciální drama, které ale vůbec neklouže do nějakého patosu nebo hysterie. Kromě trochu přehnané deklamace (jen místy) poplatné spíš době než žánru nemám co vytknout. Příběh je dejme tomu ohraný, ale dobře rozehraný, jednoduchými prostředky dobře podaná situace. Vnitřní motivace a chování postav (nebál bych se napsat psychologie) je značně netriviální, dialogy jsou vybroušené. Líbilo se mi z filmů o nás mimozemšťanech půjčujících si těla vás pozemšťanů snad nejvíc, a to už jsem jich viděl celkem dost. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Solidní variace na Invazi lupičů těl, byť v trochu jiné podobě. Mimozemská rasa začne využívat lidská těla k obsazení Země, ale netuší, že lidé jsou chytří a brutální. Myslím že na tehdejší dobu je neobvyklé, aby se do čela likvidátorů emzáků postavila žena, páč prototyp ženské bojovnice proti šmejdům z vesmíru dal filmovému světu na férovku až Vetřelec. Ač má film kratší stopáž, tak poslední třetina se zdá mučivě dlouhá, když už divák ví, ale střetnutí se stále připravuje. Velmi dobré jsou úsporné speciální efekty a emzáci jsou rovněž povedení. Pochvalu si zaslouží i herecké výkony. ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

Nechal jsem se nalákat vysokým hodnocením uživatelů, kteří pravděpodobně zohlednili že jde o 60 let starý film a dost možná žádné slušné sci-fi nikdy nečetli, nebo neviděli. Jasně, i já oceňuju, že na tu dobu byly triky vcelku v pohodě. Ale příběh je to velmi blboučký, mírněji řečeno naivně romantický. Pravda, lehkou zvědavost probouzely dvě otázky. Proč se to dělo a jak/jestli si s tím lidé poradí. Což je docela škoda, protože Vittes naznačoval vztah mezi monstrem a jeho ženou tak, že ten existencionální podtext mohl být mnohem silnější. Rychlý konec (78 minut není moc) může znamenat jak zuřivé stříhání právě těch povídacích pasáží, ale stejně tak i bezradnost tvůrců při vymýšlení důstojného závěru. Umím si představit super remake v duchu Pod kůží. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Docela překvápko.. Má to slušné tempo. Zestárlo to vcelku sympaticky. Scénář je na svou dobu neobvykle nečernobílý (motivace mimozemšťanů není vlastně zlá) a je jen škoda, že filmaři v té době ještě nebyli zvyklí tyhle potenciálně filosofující témata naplno rozpracovat, protože i tak je to jeden z těch inteligentnějších sci-fi filmů své (komplikované) doby. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

V zámoří již klasika půlnočních promítání, u nás prakticky neznámý film. Co se týče téma „infiltrace mimozemské rasy do lidské society“, tak patří mezi ty lepší kousky. Z úvodní půlhodiny by dokonce Hitchcock měl radost. Napětí se stupňuje jak v papiňáku, prvotní zjevení monstra (to krásné alienovské chapadlo!) ve své době asi zvýšilo nejednomu diváku tep, herci hrají znamenitě, na to, že to je v podstatě béčková produkce. Jenže potom se film postupně překlápí do nechtěně zábavně blbinky, kde se hodně umírá (včetně zvířátek), ke konce hodně střílí a mimozemšťani se roztékají do rosolové hmoty. Když se vyloží karty na stůl a alien v manželově těle vyjeví hlavní hrdince svou identitu a vysvětluje své pohnutky, napětí se vytratí a už to není tak zajímavé. Tady se prostě ukazuje, že Gene Fowler byl spíš dělník filmového pásu a ne vizionář, jako Jack Arnold, nebo Don Siegel, takže třeba žánrově a tematicky spřízněné ´Invasion of the Body Snatchers´ je přeci jenom jiná liga. Ale i tak dávám palec nahoru a trošku nadhodnotím, celkový dojem je slušný i v porovnání s většinou filmové produkce té doby. ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama