Reklama

Reklama

Dopis pro krále

(seriál)
  • Nizozemsko The Letter for the King (více)
všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Mladý chlapec musí doručit tajnou zprávu, na které závisí osud celého království. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (50)

psychoJoa odpad!

všechny recenze uživatele

Všechno špatně. Všechno. Seriál o ničem, s nekonečným nevyužitým a prostě špatným klišé. Postavy, které charakterově odpovídají náhodnému generátoru ... co se tvůrcům povedlo je, že udělali tohoto utrpení jen 6 dílů ... a doufám, že mají aspoň špetku sebezáchovy a pokračovat nebudou. Je to ztráta času, to už i Prokletá byla lepší. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Letter for the King byl jeden z těch očekávanějších seriálů, které měl Netflix naservírovat během března. Knížku neznám, ale údajně jde o jednu z nejlepších nizozemských knížek pro mladé za poslední padesát let. A tak očekávám, že by to měla být taková slušná zábava pro celou rodinu. Je třeba si od začátku přiznat, že nejsem úplně cílová skupina a spíš než porovnat s Game of Thrones či Witcherem je tohle patří spíše do kategorie seriálů jako Merlin nebo Once Upon a Time. Snad ještě víc zaměřené na mladší publikum. A pokud něco takového přijmete, tak věřím, že vás čeká slušných šest epizod. Příběh mladého Tiuriho, který se snaží zavděčit nevlastnímu otci a následovat rodinnou tradici, se vlastně rozbíhá až v závěru první epizody. Není to sice kdovíjak originální a určitě vám bude připadat, že už jste tohle nebo tamto někde viděli. Na druhou stranu to má slušné efekty a za těch šest epizod uteče v rychlém tempu. Takže jestli hledáte rodinnou zábavu, tolik možností zase není a Dopis pro krále tak možná bude stát za zvážení. ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Mladý klučina musí válčící zemí, kde jsem se moc neorientovala ve znesvářených stranách a jejich frakcích, donést jakési lejstro, které je ukázkovým MacGuffinem (ale to bych musela spoilerovat) na určený cíl. Při tom prožívá různá dobrodružství dobře známá z jiných béčkových fantasy. Až na jednu slušnou dějovou obrátku na konci tak seriál nenabízí nic k zapamatování, i když dějem vyloženě škemral o další řadu. ()

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Už přístupnost 7+ hovoří jasně, že se nejedná o temné fantasy plné krve a sexu. Nicméně zpracování je vtipné, hlavní hrdinové nenudí, i když mají často vzhledem k věku pochopitelné sebezpytování smyslu cesty i vlastní existence. Nechybí ani vývoj postav a změna motivací dle aktuálních informací. Plusové body má za naše hrady a krajinu zkombinovanou s Novým Zélandem. Mínus bych dala za uspěchaný závěr s Deus ex machina. Šest dílů bylo málo, anebo měli zkrátit cestu za králem. ()

MikyAff 

všechny recenze uživatele

Když je mou nejoblíbenější postavou kůň, je něco špatně. Počáteční rozstřel děje a parta noviců vypadá nadějně a snad i vtipně. Jenže během dílů všechno postupně zešedne a vygraduje v posledním, kdy poražení záporáka mi přišlo pouze smutně úsměvné. Ani trochu se to nepodobá dobrodružnému příběhu, jaký bych si představovala. Hlavně, že tu je hlavní postava afroameričan, v partě je asijská holka a doplňujeme to homosexuálním zašimráním. Chjo :) ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Minisérie se natáčela v České republice a na Novém Zélandu. (Yardak)
  • Napříč díly se objevuje řada českých historických památek. Jmenovitě hrady Pernštejn, Bouzov, Zvíkov, Křivoklát a Kost. Kromě toho filmaři natáčeli také hojně v přírodě Středočeského kraje. (DexMASTER094)

Reklama

Reklama