Reklama

Reklama

Pán tygrů

(seriál)
  • USA Tiger King: Murder, Mayhem and Madness
Trailer

VOD (1)

Série(2) / Epizody(13)

Obsahy(1)

Dokumentární seriál o chovu velkých koček a jeho podivném podsvětí obývaném výstředními postavami, které prostě musíte vidět. (Netflix)

Videa (3)

Trailer

Recenze (159)

liuk 

všechny recenze uživatele

Tady si na začátek neodpustím nefilmový komentář. Stejně jako sportovci s nebeskými platy jsou tito magoři vlastně daní za to, jak si žijeme dobře. V nějaké zemi, kde 90 procent lidí žije z ruky do huby by něco takového nemohlo existovat. A za druhé mě naprosto nasíralo, jak v USA může někdo dávat na internet naprosto přímé výhružky k popravě člověka ve formě střílení do podobizen nebo nakládání uřiznuté hlavy do nálevu. A nic za to nehrozí. Dobře, že nemáme něco tak radikálního jako je americký první ústavní dodatek. Ohledně filmových kvalit dokumentu to nevidím tak růžově jako mnoho hodnotících. Když se tam tomu všemu tam nesmějete, tak je to podle mě zbytečně dlouhé a nadoraz se začne něco dít až v posledních dvou dílech. Těch předchozích pět by se dalo shrnout do dvou max. Třeba s dalším Netflixem dokumentem o nebezpečných exotech Wild Wild Country se to vůbec nedá kvalitativně srovnávat. ()

Abes 

všechny recenze uživatele

Rasslin' with a tiger. S ohledem na ohlasy lze očekávat vtahující podivnost, prozatimním vrcholem je pro mě čtvrtý díl, a to především po scéně, kde se Joe Exotic prohání pickupem a z repráků se line hudba s nezaměnitelným country fílingem jíž je sám autorem. Výjev za hranicí sebestřednosti, tohle je charakterová singularita. Zástup příšer se s každým dílem rozrůstá a pojem svoboda (nejen projevu) získává bizarní obrysy. Welcome to the jungle. ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

No ty vole! To nevymyslíš. Teda hlavně ty jednotlivé charaktery. Když už je tam někdo bizarní vizuálně, nemá to v pořádku ani v palici. Mezi náma, kdybych byl Joe Exotic (uff, hrozná představa), asi bych tu krávu chtěl zabít taky. Je to opravdu kráva na první pohled a jde to poznat i podle toho, jakého si vybrala nového manžela mamrda (to je brácha Prince Charlese, ne?) a podle toho jak připitoměle se směje. Jedno je ale jisté - že tenhleten byznys je zkurveně zkurvenej a nikdo, kdo se v tom pohybuje, by neměl vyváznout bez trestu. Chvíli jsem měl pocit, že jednotlivé postavičky a jejich zkurvené osudy zastíní tu problematiku věznění a zneužívání velkejch koček... ale tahle dokumentární série je tak silná, že do světa vysílá velkej alert. Skouknuto vše asi za 3 dny, kdy mě to opravdu chytlo. Nevím ale, jestli by mě to bavilo i podruhé, proto zůstanu u střízlivejch 4 hvězd. Ale bylo by zajímavé vědět, co se s jednotlivejma živlama bude dít dál... (obzvlášť by mě zajímal ten namyšlenej Doc Antle). ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Trošku mě mrzí, že jsem do tohoto pandemického fenoménu nenaskočil hned na jaře, ale alespoň jsem to stihl do konce roku. A musím jen suše konstatovat, že se skutečně jedná o dechberoucí a zároveň strašně znepokojující dokument. A musím říct, že mě bavil i speciál s Joelem McHalem, natočený pár týdnů po premiéře a bude se těšit na film s Nickem Cagem v hlavní roli! 8/10 ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Šílený detailní pohled do šíleného světa amerických soukromých ZOO, které se chvástají ochranou zvířat, aby ale veškeré své prostředky investovali na boj proti sobě a propagaci své image. Takže ve výsledku filmu, stejně jako ve skutečnosti je i tento dokumentem náhledu do boje a duší lidí, kteří se postupně, minutu za minutou více a více propadají do temnoty. Joe Exotic je toho zářným příkladem, ale není sám. Je to exhibice odpadní stoky v níž se tu a tam objeví ostrovy normálnosti. Lépe to popsat nejde. Dokument je navíc velice detailní v zobrazování toho, co chce divákovi sdělit a za to si zaslouží pochvalu. Doporučuji ke zhlédnutí i těm, kteří nemusí přírodovědné dokumenty, protože o zvířatech to není. Naopak nedoporučuji snímek pro ty jedince, kteří od toho právě přírodovědný prvek čekají. Ne, nedostanete ho. Dostanete sobce kteří dělají ostudu lidskému druhu. 80% ()

Galerie (52)

Zajímavosti (7)

  • Ve skutečnosti se v žádném videoklipu nejedná o vlastní hudbu od Joe Exotic. Jedná se o předělávky písní vancouverské kapely The Clinton Johnson Band. (Kuzmik)

Související novinky

Netflix vyhodil zásadní manažerku

Netflix vyhodil zásadní manažerku

02.04.2023

Netflix stále prochází reorganizací s cílem ušetřit a zajistit, že u něj budou vznikat co nejsledovanější tituly. Posledním kolem těchto změn neprošla Lisa Nishimura, která ve firmě pracovala už od… (více)

Pokračování Pána tygrů oficiálně potvrzeno

Pokračování Pána tygrů oficiálně potvrzeno

23.09.2021

Poté, co streamovací služba Netflix na jaře loňského roku vydala Pána tygrů, dokumentární minisérii o výstředních chovatelích kočkovitých šelem, kteří se pro svou vášeň a obživu nebojí porušit… (více)

Nicolas Cage opouští roli Joa Exotica

Nicolas Cage opouští roli Joa Exotica

14.07.2021

Když na jaře loňského roku vypustil Netflix do světa dokumentární minisérii Pán tygrů o excentrických chovatelích kočkovitých šelem, zaznamenal s ní obří úspěch díky dramaticky bohaté „true crime“… (více)

Reklama

Reklama