Reklama

Reklama

Pán tygrů

(seriál)
  • USA Tiger King: Murder, Mayhem and Madness
Trailer 2

VOD (1)

Série(2) / Epizody(13)

Obsahy(1)

Dokumentární seriál o chovu velkých koček a jeho podivném podsvětí obývaném výstředními postavami, které prostě musíte vidět. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (159)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Další skvělá příležitost k prozkoumání hrdý "walmarťácký" white trash Ameriky - precizně naservírovaný WTF příběh, série bizarních sebestředných postaviček a jejich malicherných ojebávaček, tvrdý sousto pro všechny zastánce práv zvířat. Esenciální zvlášť pro vděčný publikum redneckých věcí jako The Wild and Wonderful Whites of West Virginia, Jerry Springer Show, Joe Dirt, Eastbound & Down atd., ale řekl bych, že zábavná a zajímavá (a fakt top zpracovaná) kulturní sonda i pro širší veřejnost. Zvlášť účast snad všech všelijak znesvářených účinkujících pak zpětně na stoličce je tu chvályhodná, Netflix zatím králem dokumentárních mini-sérií, tohle je instantní cult-classic. “F*ck the feds.” ()

husokachna 

všechny recenze uživatele

Totální šílenství od začátku do konce, expozice bizarních lidských exemplářů, šílenců, homoušů, feťáků, bláznů, psychopatů, amerických vidláků, jejich "svobody" a názorů. Masakrální pecka, která pouze výjimečně ztrácí dech a pere do vás jeden šílenější zvrat za druhým, až je jasný, že tohle opravdu nemohl nikdo vymyslet, že tohle musel psát sám život. Otázkou pak zůstává, jak moc je to naskriptovaný, občas se mi zdálo, že těch náhod je nějak moc najednou a že to možná někdo umně poskládal a podotáčel. I tak, je to ale výborná doku reality show, která nemá obdoby a důkaz toho (a to chápu, že tahle banda dementů není reprezentativní vzorek USA), jak neuvěřitelně obrovské a jiné Spojené státy jsou a jak pro našince vidláka z Moravy je to totálně nepochopitelnej a jinej svět. A díky bohu za to, že je za mořem... Čtyři betelný fešácký mulety. ()

Reklama

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

NTKV, tohle jsem nečekal ani v nejdivočejším snu. Dal jsem nakonec s chutí pět dílů a nestačím "wtfovat". Pokud je pravda, že dokumentaristé skutečně měli původně v plánu jen natočit život "velkých koček" v zajetí, tak narazili na neskutečnou zlatou žílu. Něco takového by nezvládli napsat ani bratři Coenové a Farrellyové dohromady pod taktovkou Davida Lynche. Smutné je, že mi hlavní "hrdina" přijde pomalu jako nejnormálnější postava. A to se bavíme o poly-gay country narcisovi. ()

Fifer 

všechny recenze uživatele

Co se stane, jakmile začnete sledovat Tiger King? V půlce prvního dílu si v druhém okně pustíte Youtube, jestli se vám to nezdá. A fakt, Joe Exotic zpívá s kytarou: I saw tiger, and the tiger saw man. Ne, fakt se vám to nezdá. A pak už to frčí: drogy, triplegay svatba atd. Šílenější než jakýkoliv hraný film. ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Bizarní přehlídka obskurních chovatelů zvířat, která má v určitých momentech mnohem blíže k hodně špatné gangsterské historce z prostředí rednecků než k prostému dokumentu o zvířecích chovatelích. Joe je samozřejmě v centru veškerého dění a i přes má veškerá přezíravá hodnocení jeho osoby nelze upřít této personě velké charisma a vytrvalou schopnost vybruslit (téměř) ze všech problémů. Tiger King je v jistém ohledu smutnou výpovědí dnešní doby, kdy podobně nechvalně proslulí lidé ve velké míře těží z benefitů sociálních médií a dávají často naprosto nezřízeným způsobem průchod svým exhibicionistickým choutkám, které často útočí na ty nejnižší pudy. Netflix si každopádně zaslouží poklonu za toto věru monstrózní dílo, které je z hlediska svých produkčních hodnot a úrovně dramaturgie zatraceně promakanou záležitostí. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (7)

  • Ve skutečnosti se v žádném videoklipu nejedná o vlastní hudbu od Joe Exotic. Jedná se o předělávky písní vancouverské kapely The Clinton Johnson Band. (Kuzmik)

Související novinky

Netflix vyhodil zásadní manažerku

Netflix vyhodil zásadní manažerku

02.04.2023

Netflix stále prochází reorganizací s cílem ušetřit a zajistit, že u něj budou vznikat co nejsledovanější tituly. Posledním kolem těchto změn neprošla Lisa Nishimura, která ve firmě pracovala už od… (více)

Pokračování Pána tygrů oficiálně potvrzeno

Pokračování Pána tygrů oficiálně potvrzeno

23.09.2021

Poté, co streamovací služba Netflix na jaře loňského roku vydala Pána tygrů, dokumentární minisérii o výstředních chovatelích kočkovitých šelem, kteří se pro svou vášeň a obživu nebojí porušit… (více)

Nicolas Cage opouští roli Joa Exotica

Nicolas Cage opouští roli Joa Exotica

14.07.2021

Když na jaře loňského roku vypustil Netflix do světa dokumentární minisérii Pán tygrů o excentrických chovatelích kočkovitých šelem, zaznamenal s ní obří úspěch díky dramaticky bohaté „true crime“… (více)

Reklama

Reklama