Reklama

Reklama

Uneseni

(seriál)
všechny plakáty
Trailer
USA, 2002, 14 h (Minutáž: 84 min)

Tvůrci:

Leslie Bohem

Scénář:

Leslie Bohem

Hudba:

Laura Karpman

Hrají:

Dakota Fanning, Matt Frewer, Emily Bergl, Heather Donahue, Joel Gretsch, Adam Kaufman, John Hawkes, Ryan Hurst, Camille Sullivan, Eric Close, James McDaniel (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Sú tajomstvá, ktoré si každý nechávame pre seba. Sú však tajomstvá, ktoré před nami niekto tají. Séria z produkcie Stevena Spielberga, ktorá získala najprestížnejšiu televíznu cenu EMMY. Rozpráva generačný príbeh troch rodín, ktoré zohrali kľúčovú úlohu v histórii únosov mimozemšťanov. Zasadené do kontextu konkrétnych historických udalostí nanovo prepisuje pozemské udalosti a dodáva im mysterióznu príchuť. Šialene silný príbeh o stretnutiach ľudstva s mimozemskými civilizáciami, kde napätie celkom ovládne obývačky a kde budete počuť svoj vlastný dych. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (103)

mikulem 

všechny recenze uživatele

Mé očekávání bylo značné a nepodařilo se ho zcela naplnit. Problém seriálu je v tom, že hlavně v druhé polovině jasně směřuje k velkému vyvrcholení, které má přijít v posledním díle. Něco v něm sice přišlo, ale pro mě to bylo dost velké zklamání. Hlavně úplně postrádalo logiku. Když si ale vybavím některé z prvních dílů, ty by obstály i jako samostatné filmy. ()

anli 

všechny recenze uživatele

Seriálový kousek z produkční dílny Stevena Spielberga,který je opravdovou a klasickou sci-fi podívanou s velmi dramatickým dějem.Skvělý scénář,který začíná na konci druhé světové války a perfektně propojuje časovou osu až do současnosti,je opravdu velmi dobře napsaný a nemá žádná výrazná hluchá místa.Režijní tým se také drží vysoko nasazené laťky a produkční nápady a vedení Spielberga jsou cítit na míle daleko.Vizuálně je film opravdu skvělý(samozřejmě na televizní úrovni) a mimozemské tajemno je opravdu cítit všude.Filmů a seriálů s mimozemskou tématikou je hodně,ale jen několik je jich takhle dobrých a opravdu napínavých až do konce.K tomu si přidejte skvělé herce(Dakota Fanning je opravdu úžasná a ještě o ní uslyšíme),výbornou hudbu a máme tu opravdu skvělou scifárnu.Osobně mám tenhle seriál moc rád,nejen pro tu tématiku a skvělé zpracování,ale také není nijak zbytečně natahovaný a taky je skvěle natočený.Ano,seriál má hodně postav a zabírá poměrně velkou časovou osu,takže pro někoho to může být chaos,ale já se v něm orientoval bez problémů a opravdu jsem si to užil.Dávám jasných 90%. ()

Reklama

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál může opravdu hodně nabídnout, tedy v prvním díle je hroznýaž úsměvný,,,, ve druhém díle začíná být zajímavý,,,, ve třetím objevujete, ale stále je úsměvný,,,, ve čtvrtém už se zarážíte jak je neobvyklý. ..V pátem jsou už téměř všichni z prvního dílu mrtví a je jen špetka přeživších z dílu druhého,,,, se šestým dílem už přichází ta nekompromisní ujeťárna v podobě vybásněných mimozemšťanů a "božího dítěte". .. Sedmí díl, nebo-li "Jak Flash ke schopnostem přišel", tady mě už začíná seriál nudit, příběh generací je pryč a tupost scénáře nezná hranice. .. V osmém díle so moc nestalo, jen že, bezdrázová vesmírná flashka se přiblížila k Eli a přiletěli mimozemšťani, moc nechci spoilerovat. .. Devátý díl byl Copperfieldovský akčňák. .. Nakonec desátý díl a já jsem rád, že je konec, protože od šestého dílu to byl UFO style s Marvelovským mutantem, před kterým by se hanbil i profesor Xavier. ... Ale dám čtyři hvězdy, hlavně za tu první polovinu seriálu co měla u mě zajímavý feel. :) ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Celkem slušný seriál, jehož největší slabinou bylo zběsilé tempo první poloviny. Životnost herců tu byla někde mezi jedním a dvěma díly a občas jsem měl problém s orientací. Hlavní hrdinkou ale byla dívka Allie a tvůrci zřejmě spěchali k jejímu narození. Akta X z Aljašské epizody koukala tak silně, že jsem skoro čekal známou dvojku z FBI. Docela dobří byli i herci ve většině důležitých rolí – s výjimkou fanatičky Heather Donahue celkem neznámé tváře. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Laura Karpman: 1. Stairway to the Stars - Dinah Washington [3:01] ,2. Wishful Thinking - Wynn Stewart and the Tourists [2:45] ,3. Purple People Eater - Sheb Wooley [2:14] ,4. Skinny Jim - Eddie Cochran [2:11] ,5. Man of Constant Sorrow - Bob Dylan [3:06] ,6. Only the Lonely - Roy Orbison [2:27] ,7. I Want To Be Wanted - Brenda Lee [3:05] ,8. I Wanna Be Your Dog - The Stooges [3:08] ,9. Seven and Seven Is - Love [2:14] ,10. Ripple - Grateful Dead [4:12] ,11. Rock Me on the Water - Jackson Browne [4:14] ,12. More Than One Heaven - Swimming Pool Q's [3:40] ,13. Martian Saints - Mary Lou Lord [2:54] ,14. Just Before It Gets Dark - Emmylou Harris [3:07] ,15. I Can't Get Over You - Buddy Miller [4:44], ()

Galerie (36)

Zajímavosti (11)

  • Seriál se odehrává v období od srpna 1944 do prosince 2002. (sator)
  • Nejdražší seriál, který byl kdy natočen v Richmondu v Briské Kolumbii. Zároveň také přinesl největší zisky do vancouverské ekonomiky. (HappySmile)

Reklama

Reklama