Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Demi Moore v roli vojenské důstojnice, kterou vybrali na výcvik do speciálních oddílů americké armády. Nejdřív ale musí překonat nástrahy vojenského výcviku, mužské povýšenosti a dokonce sabotáže, aby dokázala své schopnosti, přičemž si je celou dobu vědoma, že budoucnost žen v armádě závisí na úspěchu její mise. (Intersonic)

Recenze (286)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Viggo Mortensena uznávám jako herce, který mě ještě nikdy v žádné roli nezklamal. Tady jej mám ještě raději, nasadil pekelný knírek a jal se úkolu, který je hodný mistra. Vycvičit ženu v elitní bojové jednotce. Tuto úlohu naopak nemohl zastat nikdo jiný než Demi Moore, ta v té době, co si pamatuju, připomínala chlapa. Ústřední dvojice je tedy jasná, zbylé postavy jsou hodny zapomenutí. Ridley nenatočil svost, ale taky nezklamal. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Na Ridleyho velmi slabé, ale přesto v rámci žánru neurážející úderný akční snímek se špetkou akcentovaných kladů. I přes nespornou geniálnost Ridleyho Scotta si nemyslím, že by byl mistrem přes akci, rozhodně ne takovým, jakými jsou např. Cameron či Michael Mann, tudíž akční sekvence mi přišly průměrné. Zdařile to však vynahrazuje Demi Moore s ještě brilantnějším Viggo Mortensenem, který tu byl pro mě třešničkou na dortu. Mohlo se tu vytřískat mnohem víc, ale ani génius nemůže točit jednu pecku za druhou. Celkově jedna průměrná drsná póza, ale s nádhernou závěrečnou pasáží. I never saw a wild thing sorry for itself. A small bird will drop frozen dead from a bough without ever having felt sorry for itself. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nezazvonil zvonec a útlaku žen v NAVY SEALS je konec.. Scott jen o úlisný knír Vigga méně patetický než v Gladiátorovi vypráví příběh o loutce politiků v boji za práva žen, která si přestřihla nitky a jakožto něžná orchidej mezi bodláky se drsným výcvikem změnila v bodlák plešatý. Dobře, chápu poselství, ale mnohem více budu vždycky obdivovat sílu a odvahu žen v nevyhnutelných situacích, než tady tu dobrovolnou spartakiádu se spolkem zelených gum, mezi kterými čaruje král buzerplacu V.Mortensen s vizáží sňatkového podvodníka střiženého členem Village People. Seno, sláma, Latte, káva, seno, sláma, Latte, káva… A teď si jdu pustit na kabelovce přímý přenos ze slyšení amerického senátu, projednávajícího diskriminaci mužů v šicích dílnách. Předpokládám, že to v půlce přeruší, až zjistí, že ve Státech už vlastně žádné dílny nemají.. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ale no taak. Boli časy, keď som ešte nemal pätnásť a do kina som sa na tento film dostal len vďaka svojej výške a hodnotil som každý film rovnako. Dnes sa ale latka posunula s počtom pozretých filmov a samozrejme s vekom a keď som to pozeral teraz, jemne som sa len pousmieval nad tou naivitou. Keby scenár trošku zapracoval nad pointou okolo výcvikových táborov a zabalil to do nepriestrelného obalu, cez ktorý by sme sa my diváci neprestrieľali k primitívnej kostre príbehu, tak by to bolo o niečom inom. Takto som si vychutnal len posledné minúty bojovej akcie a pár scén z výcviku. 60%. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

V té době platila Demi Moore za megahvězdu a měla za sebou propadák Striptýz, kde chtěla být ze všech nejkrásnější. A rok nato zase zatoužila být ze všech nejsilnější, nejdrsnější, a já nevím, jaká ještě. A tak spojila síly s matadorem Ridley Scottem, oholila si hlavu a natočila G.I.Jane. Není to úplně špatný film, ale je neuvěřitelně povrchně natočen. Demi v něm není zrovna sympatická a poté, co si ve filmu v zajímavé scéně na toaletách před zrcadlem oholí strojkem hlavu, tak klesne všem. Pak už tedy zbývá, jak si s rolí poradila, ale není to po herecké stránce nijak slavné. Musí si projít peklem náročného přijímače, pak je nasazena do akce, a bum prásk, odehraje se nějaká akce a pohádky je konec. Chtělo to více si vyhrát s tématem, ale tady je divákovi předhozena nahrubo natočená blbinka a děj se co děj. 60% ()

Galerie (63)

Zajímavosti (12)

  • Názov filmu G.I. Jane je odvodený z amerického slangového pomenovania mladého muža v armáde - G.I. Joe (Goverment Issue Joe - mladý muž vo vlastníctve vlády; Joe je veľmi bežné meno, ktoré nahrádza faktickú stratu identity človeka po vstupe do armády). (ČSFD)
  • Sam Rockwell měl původně hrát jednu z hlavních rolí, dokončil několik kamerových zkoušek, ale byl nahrazen kvůli zranění. (HellFire)

Související novinky

Willis a Stallone: Akce je pořád baví

Willis a Stallone: Akce je pořád baví

23.08.2011

Jeho bývalá manželka Demi Moore si zahrála G.I. Jane, Bruce se teď připojil k týmu G.I. Joe. Konkrétně v roli „otce všech Joeů“, generála Joea Coltona. Kolovaly o tom drby už nějakou dobu, teď to… (více)

Reklama

Reklama