Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Demi Moore v roli vojenské důstojnice, kterou vybrali na výcvik do speciálních oddílů americké armády. Nejdřív ale musí překonat nástrahy vojenského výcviku, mužské povýšenosti a dokonce sabotáže, aby dokázala své schopnosti, přičemž si je celou dobu vědoma, že budoucnost žen v armádě závisí na úspěchu její mise. (Intersonic)

Recenze (287)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Demi Moore mě zatím nepřesvědčila o tom, že je dobrá herečka a ani tady to nedopadlo:) Ale protože zbytek filmu, který mimochodem slouží jako další z důkazů, že NAVY SEALs nejsou normální, je velice efektní a Viggo Mortensen recituje D. H. Lawrence se skutečným zaujetím. Nehledě na to, že Anne Bancroftová jako obvykle svým, nutno říci letitým, osobním kouzlem přebíjí všechny ostatní zúčastněné, pokládám ve výsledku G. I. Jane za celkem povedený film. BTW hudbu dělal Trevor Jones a místy to opravdu stojí za to. 60% a nebudete to potřebovat vidět víckrát. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ale no taak. Boli časy, keď som ešte nemal pätnásť a do kina som sa na tento film dostal len vďaka svojej výške a hodnotil som každý film rovnako. Dnes sa ale latka posunula s počtom pozretých filmov a samozrejme s vekom a keď som to pozeral teraz, jemne som sa len pousmieval nad tou naivitou. Keby scenár trošku zapracoval nad pointou okolo výcvikových táborov a zabalil to do nepriestrelného obalu, cez ktorý by sme sa my diváci neprestrieľali k primitívnej kostre príbehu, tak by to bolo o niečom inom. Takto som si vychutnal len posledné minúty bojovej akcie a pár scén z výcviku. 60%. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Poručíku O’Neilová, jestli chcete mít nějaký názor, tak platí ten můj." Nemám nic proti tomu, aby se holky rovnoprávně zpotily při výcviku v armádě a užily si přitom zvláštní formu demokracie zvanou buzerace. Taky mě dost bavilo, když na mě zelené mozky křičely svá moudra s důrazem na svou neomylnost. Nakonec jsem to vymývání mozků přežil a tak jsem si mohl užít, když je buzerován někdo jiný. Jen to chtělo větší grády, ale to by pak mohlo být vnímáno jako kritika US Army a to hraničí s velezradou, které se Ridley Scott evidentně nechtěl dopustit. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

V podstatě se od Demi Moore v posledních letech nedá asi nic víc čekat, než tyhlety rádobyáčkové slátaniny. Před filmem je vždycky plno vzruchu, člověk má dojem, že půjde o veledílo, které posbírá aspoň 5 Oscarů, a pak se nestačí divit, jak ho zase napálili. Ještě víc mě ale zaráží účast Ridleyho Scotta na téhlo stupiditě. On to přece nemá zapotřebí, tak proč ? ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

"Pokusný" film Ridleyho Scotta před Černým jestřábem, ve kterém jde o politiku. Svým způsobem sice zajímavý válečný film, který postrádá ono kouzlo bojů a orientuje se především na tvrdý výcvik očima ženského poručíka, která se ho účastní. V některých momentech jsem si ani nebyl jistý, jestli sleduji Scotta nebo Baye, kterého mi tento snímek připoměl. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (12)

  • Jeden z instruktorů je skutečným video instruktorem americké armády z oddělení pro zacházení s nebezpečným materiálem známý jako „Sergeant First Class Logan.“ (HellFire)
  • Sam Rockwell měl původně hrát jednu z hlavních rolí, dokončil několik kamerových zkoušek, ale byl nahrazen kvůli zranění. (HellFire)

Související novinky

Willis a Stallone: Akce je pořád baví

Willis a Stallone: Akce je pořád baví

23.08.2011

Jeho bývalá manželka Demi Moore si zahrála G.I. Jane, Bruce se teď připojil k týmu G.I. Joe. Konkrétně v roli „otce všech Joeů“, generála Joea Coltona. Kolovaly o tom drby už nějakou dobu, teď to… (více)

Reklama

Reklama