Reklama

Reklama

Legenda

Trailer 2

Obsahy(1)

Není Dobra bez Zla, Lásky bez Nenávisti, Nevinnosti bez Chtíče. A nade vším vládne Pán temnot (Tim Curry). V nastolení vlády noci a zla mu už brání jen drobnost: existence dvou posvátných jednorožců. Dokud ti budou běhat po Zemi, zlo nemůže život lidí ohrozit. Zbavit se jich ovšem nebude žádný problém. Věrný, nestvůrný skřet Blix je rád zabije, může-li se tím zavděčit svému pánovi. I když přiblížit se k nim nebude nijak snadné. Má-li se však Osud naplnit, naplní se. A princezna Lili (Mia Sara) netuší, že její obdiv k těmto nádherným zvířatům odstartuje tragédii netušených rozměrů. Zlo ale přece nemůže definitivně zvítězit! Princeznin přítel Jack (Tom Cruise), který tak trochu cítí odpovědnost za to, co se stalo, je o tom přesvědčen. A je odhodlán udělat vše, aby svět zachránil. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (339)

Agatha 

všechny recenze uživatele

Tajuplná, temná a záhadná fantasy, která má zvláštní kouzlo diváka uchvátit. Mě na tomto snímku uchvátily originální masky, částěčně i výprava a asi nejvíce magická hudba J. Goldsmithe. I herci byli velmi přesvědčiví (velkolepý byl ďábelský tanec Mii Saro s tajemnou černou maskovanou postavou). Takových fantasy jako je Legenda je málo. Už proto stojí za (nejedno) podívání... ()

movieband 

všechny recenze uživatele

Pohádka pro starší jedince. Film se mi vcelku líbil, ale místy jsem se vcelku nudil. Zpracování postav a prostředí se povedlo, ale něco mi tam nehrálo. Pán Temnot byl skvěle namaskovaný a to cením. Mě film nijak moc nenadchnul, abych se na něj díval někdy znovu. Děj to má jednoduchý a film uplyne jako voda. ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Chvíli mi trvalo, než jsem se dokázala naladit na tento pohádkový příběh pro velké děti (možná spíš pro dospělého diváka) a Tom Cruise bez kalhot mi v tom rozhodně nepomohl.. Půvabná Mia Sara byla ovšem výborná volba a moc se mi v roli princezny líbila.. Nakonec jsem se nechala strhnout podmanivým vizuálem, úchvatnou atmosférou a hudbou.. Každopádně zajímavá věcička, která stojí za pozornost.. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Prapodivný kousek, kterému nepomůže ani několik vizuálních vychytávek ze Scottovy dílny. Nejhorší je, že se tenhle pokus nesnaží přiklonit ani k fantasy, ani k pohádce. Na jednu stranu vytváří temnou a depresivní mytologii kolem jednorožců a k tomu vykrádá čistě tolkienovský svět ze Silmarillionu, ale na tu druhou se zase ztrácí v sérii bizarností a hluchých míst. Dohromady to nejde a když připočtu jeden z mála Cruiseových výkonů, kdy mě opravdu nehorázně štval, vychází mi z toho Scottův nejhorší film. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Na tu dobu dosti dobře zpracovaný novopohanský fantasy film. Obdivuji hlavně výtvarnou stránku - ta nemá chybu. Je to velká série působivých postmoderních obrazů...Jinak, co se děje týče, mám raději Letopisy Narnie; tomuto dávám silné čtyři hvězdičky, hlavně za to výtvarno a za (relativně ranou) dobu vzniku. Obsahovým nedostatkem pro mne je přesycenost filmu kreaturami, člověk - či jinak řečeno lidská přirozenost- se mezi nimi tak nějak úplně ztrácí... ()

Galerie (52)

Zajímavosti (15)

  • Maska skřeta jménem Blix byla inspirována Keithem Richardsem, s nápadem udělat masku podle kytaristy The Rolling Stones přišla herečka Alice Playten, která ve filmu postavu Blixe ztvárnila. (FAITH.BABE)
  • Celá lesní scéna během dotáčení vyhořela kvůli špatně umístěným barelům s benzínem, kterými štáb uměle udržoval oheň při vílím tanci. Když uviděl režisér Ridley Scott les lehlý popelem, řekl jen: ,,Jdu si zahrát tenis.'' (FAITH.BABE)
  • Tim Curry byl kompletně natřený červenou barvou a měl speciální postroj pro své metrové rohy. Odměnou za každodenních šest hodin v maskérně mu vždy byla hodinová koupel při odstraňování make-upu. (Hans.)

Reklama

Reklama