Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policie v Beverly Hills čelí rozmáhajícím se loupežným přepadením, po kterých lupiči vždy zanechají dopis s označením písmena z abecedy a uvnitř obálky nějaká čísla. Policisté Andrew Bogomil, Billy Rosewood a John Taggart musí, kromě řešení případu, čelit i hlouposti svého nadřízeného Harolda Lutze. Lutz se chce velmi zalíbit starostovi města a to situaci poněkud komplikuje. Billy Rosewood má známého u federálů a požádá o pomoc. To má za následek, že Lutz Bogomila suspenduje a Rosewooda a Taggarta přeřadí k dopravní policii. Cestou domů je Bogomil těžce postřelen a na místě činu zločinci opět zanechávají dopis. Tuto zprávu se dozvídá Axel Foley, policista z Detroitu a Bogomilův přítel. Neváhá a pod záminkou řešení svého případu okamžitě odlétá za Bogomilem a hodlá zjistit, kdo to jeho příteli způsobil. Rosewood a Taggart mu budou pomáhat. Vzhledem k tomu, že ke zločinu byly použity naprosto neobvyklé náboje, Axel a jeho přátelé brzy zjišťují, kdo je vyrobil. Jejich kroky vedou do střeleckého klubu vlastněného Maxwellem Dentem, který má mnoho oblastí zájmu a mimo jiné je i naftovým magnátem. Manažer klubu Charles Cain přiznává, že náboj vyrobil, nicméně odmítá jakoukoli vinu na loupežích. Bogomilova dcera Jan pracuje v pojišťovně a zjišťuje, že Dent má finanční potíže. Neplatí pojistky kromě jediné, a tou je pojištění jeho závodiště koní. Axel v Bogomilových věcech nalézá důkazy, že Bogomil byl Dentovi na stopě, ale zatím neví, co Bogomil zjistil a kvůli čemu se ho pokusili zabít... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (256)

SeBig 

všechny recenze uživatele

Axel Foley se vrátil do Beverly Hills aby zase s Rosewoodem a Taggartem vyřešily případ který jim nebyl ani přidělen. Eddie hláškuje a předvádí tryky jako jak otevřít dveře obalem od žvíkačky :-D. Tenhle díl je hodně zabavný ale na první to nemá. ,,Jste mi den ode dne víc podobný brzy budete mít afro a velký ptáky" :-D ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Nikdo ani hnout, tváří na zem!................. Již druhý příběh detroitského policisty Axela, který se záhadně opět přesunul do Beverly Hills. Možná srandovnější než jednička ale rozhodně na stejné úrovni. U dvojky jsem čekal trochu menší laťku zábavy a akce, ale není to pravda. Axel, Bill a John jsou prostě sehrané trio a jejich dialogy rozesměnjí nejednoho nekňubu. CITÁT - Proč jsou moje mejdyna jiný?.......... Zamiř tady, vytáhni pojistku......ááách....nech to Rambovi. CITÁT - Kdo jste vy, A kdo byl ten černoch?...................... ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Dvojka jede tvrdě přes kopírák - Axela přivede do BH další vražda jemu blízké osoby, ukecá si další luxusní bydlení, vydává se za smyšlené lidi, je tu další honička s velkým vozidlem, další návštěva striptýzového klubu a závěrečná přestřelka... Jen je to celé vytuněné sexy reklamními obrázky Tonyho Scotta, který koupe L.A. i Detroit v oranžovém světle, a z pomrkávání na diváka je vidět, že Eddie už byl sebejistá hvězda. Ale tentokrát jsem se prakticky nezasmál (i když hlášky "Nemysli. Když myslíš, svrběj mě koule.""Tohle je Max a živí se zabíjením poldů." pobavily), z Rosewooda dělají až moc velkého šaška a akce taky nic moc, viz. úvodní nezajímavá loupež, která se nechytá na honičku s kamionem, která otvírala jedničku. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Mnohem více připomíná druhý díl typicky americký vysokorozpočtový blockbuster plný silných automobilů, nočních klubů, rychlé muziky, krásných žen a záběrů velkoměsta v západu slunce. Narozdíl od předchůdce se však dvojka alespoň někam směruje. Scott se nesnaží přijít s něčím novým a tak nám servíruje zdravou a snesitelnou porci té pravé "osmdesátkové" Ameriky se vším všudy. Akce je překvapivě dost často zmatená a nepřehledná (zejména vinou střihu), ale alespoň jí není nedostatek. Murphy hláškuje ještě více než dřív a ve druhém dílu mu to sekne daleko lépe. Skladba Shakedown je výtečná a nostalgie z ní jen čiší. Přesto se však druhý policajt snaží být až příliš cool a ono v podstatě vlastně vůbec o nic nejde. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

O něco slabší než jednička, ale i tak to byla vcelku slušná jízda, plná akce i svérázného humoru a přístupu hlavního hrdiny. Bohužel se tu nakupila i nepěkná řádka nesmyslů a do očí bijících kravin. Axel Foley opět perlí, lidem okolo něj nabíhají žíly a „zloduši“ jsou z něj celí hotoví. Má totiž opět po ruce dvojici poldů, kteří by si bez něj snad ani neprdli – přijde mi, že všechno musí vyšetřit ON, páč by bez něj nedali ani ránu. Závěrečná přestřelka v ropné rafinérii a výbuch kamionu – to už bylo dost přehnané a za hranou nevkusu, ale jako celek se mi to líbilo a udrželo si to alespoň trošku lepší průměr…60% ()

Galerie (68)

Zajímavosti (24)

  • Náklady na výrobu byly přibližně 27 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Zemřel herec Dean Stockwell

Zemřel herec Dean Stockwell

09.11.2021

Ve věku 85 zemřel americký herec a držitel dvou Zlatých glóbů, Dean Stockwell. Jeho kariéra k dnešnímu dni čítá přes dvě sta filmových a televizních rolí. Tvůrce nominovaný na Oscara svou hvězdnou… (více)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (více)

Reklama

Reklama