foto

Ronny Cox

  • nar. 23.7.1938 (80 let)
    Cloudcroft, New Mexico, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Po vystudování university Eastern v Novém Mexiku začal profesionální dráhu na prknech co znamenají svět ve washingtonském divadle Arena Stage. Během šestiletého působení hrál v mj. dramatech ČARODĚJKY ZE SALEMU Arthura Millera a SKLENĚNÝ ZVĚŘINEC Tennessee Williamse. V roce 1969 se přestěhoval do New Yorku, kde dva roky hrál v provokativním dramatu Dennise Reardona KLEC ŠTĚSTÍ. Na Broadwayi debutoval ve hře Arthura Kopita INDIÁNI. Ve filmu VYSVOBOZENÍ se prosadil hned svou první rolí Drewa Balingera, který je citlivým muzikantem. Další jeho výraznou rolí byla postava rozhalsového zpěváka Ozarka Buleho, v životopisném dramatu CESTA KE SLÁVĚ.

V 80. letech se specializoval hlavně na autorativní typy - byznysmeny, policisty. Určitě ho budete znát ze známé série a filmu POLICAJT Z BEWERLY HILLS, kde si zahrál náčelníka policistů, který tolik lpí na dodržování zákonů. Také si zahrál po boku Arnolda Schwarzeneggra ve filmu TOTAL RECALL nebo ve známém snímku ROBOCOP, kde opět hrál policistu.

Miroslav "marty Mc Fly" Fořt

Herecká filmografie

Filmy

2019 The Car: Road to Revenge
2016 Nadia's Promise
2014 V hledáčku střelce
2013 Věk dinosaurů
2011 Truth Be Told (TV film)
2009 Tak si představ
2005 The L.A. Riot Spectacular
2004 Anděl v rodině (TV film)
2002 Crazy as Hell
Ohnisko požáru (TV film)
2001 Boys of Sunset Ridge, The
Psanci Ameriky
V tajných službách (TV film)
Zlomení
2000 Dokonalá vražda, dokonalé město (TV film)
Love Lessons (TV film)
1999 Bohatý je ten, kdo dává (TV film)
Fenomén Y2K (TV film)
Útok z hlubin
Živelná pohroma
1998 Frog and Wombat
Puraido: Unmei no toki
1997 Childhood Sweetheart? (TV film)
Vražda v Bílém domě
1996 Desert Breeze (TV film)
Nejtvrdší zápas (TV film)
Never Give Up: The Jimmy V Story (TV film)
Psalms from the Underground
1994 A Part of the Family (TV film)
1992 Perry Mason: Případ nevěsty se zlomeným srdcem (TV film)
Vražedný plán (TV film)
1991 Nůžky
1990 Captain America
Marťani, jděte domů
Parťák
Total Recall
1989 Comeback, The (TV film)
Kouzelná chvíle (TV film)
Muž jako tank
1988 Při výkonu služby: Vrazi agentů (TV film)
Scandal in a Small Town (TV film)
1987 Baby Girl Scott (TV film)
Just a Regular Kid: An AIDS Story (TV film)
Moje spravedlnost
Policajt v Beverly Hills II
RoboCop
The Abduction of Kari Swenson (TV film)
1986 Hollywood Vice Squad
1985 Hledání vidiny
Když se kácí les (TV film)
1984 Courage
Policajt v Beverly Hills
Příběh Jesseho Owense (TV film)
1982 Svého druhu hrdina
Tangiers
Two of a Kind (TV film)
V dosahu bestie
1981 Fallen Angel (TV film)
Večerka
1980 Alcatraz: The Whole Shocking Story (TV film)
Courage of Kavik, The Wolf Dog, The (TV film)
Fugitive Family (TV film)
Last Song, The (TV film)
1979 Cibulové pole
Transplant (TV film)
When Hell Was in Session (TV film)
1978 Harper Valley P.T.A.
Lovey: A Circle of Children, Part II (TV film)
Ponorka na dně
1977 Auto
Girl Called Hatter Fox, The (TV film)
Konečné řešení (TV film)
Our Town (TV film)
1976 Cesta ke slávě
Having Babies (TV film)
1975 Hugó, a víziló
Who Is the Black Dahlia? (TV film)
1974 Case of Rape, A (TV film)
1973 Connection, The (TV film)
Pueblo (TV film)
1972 Vysvobození
Zloději myslí

TV seriály

2018 Nashville (TV seriál)
I Don't Want to Lose You Yet (S06E15)
For the Sake of the Song (S06E14)
Strong Enough to Bend (S06E13)
další epizody (4)
2015 Temný případ (TV seriál)
Konečná stanice (S02E08)
Černé mapy a pokoje v motelu (S02E07)
2012 Dokonalý podraz (TV seriál)
The D.B. Cooper Job (S05E06)
2011 Dexter (TV seriál)
Polda a bandita (S06E03)
2008 Odložené případy (TV seriál)
Šílenství (S05E17)
2006 Zoufalé manželky (TV seriál)
Na mě se nedívej (S02E19)
2005 Médium (TV seriál)
Judge, Jury and Executioner (S02E07)
Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Design (S07E02)
Hvězdná brána (TV seriál)
Konfrontace (S08E14)
2004 Hvězdná brána (TV seriál)
Ztracené město 2 (S07E22)
Ztracené město 1 (S07E21)
Inaugurace (S07E20)
další epizody (4)
2003 Hvězdná brána (TV seriál)
Prozrazené tajemství (S06E17)
Kouřová clona (S06E14)
2001 V tajných službách (TV seriál)
Hvězdná brána (TV seriál)
Rok 2001 (S05E10)
Rok 2010 (S04E16)
Řetězová reakce (S04E15)
1998 Vpád do Ameriky (TV seriál)
Ze Země na Měsíc (TV seriál)
Apollo One (E02)
Hvězdná brána (TV seriál)
Politika (S01E20)
1997 Spawn (TV seriál)
1994 Sweet Justice (TV seriál)
1993 Second Chances (TV seriál)
1992 Star Trek: Nová generace (TV seriál)
Změna velení 2/2 (S06E11)
Změna velení 1/2 (S06E10)
1990 Cop Rock (TV seriál)
1988 Favorite Son (TV seriál)
1985 Alfred Hitchcock uvádí (TV seriál)
1984 Spencer (TV seriál)
To je vražda, napsala (TV seriál)
1982 St. Elsewhere (TV seriál)
1980 One Last Ride (TV seriál)
1979 CBS Afternoon Playhouse (TV seriál)
1974 Apple's Way (TV seriál)

Dokumentární

2018 Hillbilly
2013 Since '45 - In the Extraordinary House of History
2012 Casting By
1990 The Making of 'Total Recall' (TV film)
1972 Dangerous World of 'Deliverance', The
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace