Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cole Trickle je talentovaný závodník s velkou ctižádostí. Když ho objeví podnikatel Tim Daland, dostane se Cole do týmu legendárního mechanika Harryho Hoggea. Má tak šanci zúčastnit se Winstonova poháru v Daytoně. Těžká havárie však takřka ukončí jeho život. S pomocí krásné doktorky musí Cole najít odvahu k tomu, aby mohl dále žít, znovu závodit a vyhrávat. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (196)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Sportovní filmy, většina je o tom samém. Většinou je hlavní hrdina outsider, sápající se s menšími či většími problémy na vrchol, aby nakonec stanul na postu nejvyšším, všichni žili šťastně až do smrti a americké publikum bylo spokojeno, neb je tu další happyend. Teď už jen záleží na tom, jaké herce se do filmu podaří dostat a kdo se chopí režisérské židle. Tony Scott byl sázkou na jistotu, když se k němu přidal Tom Cruise a Hans Zimmer, bylo zaděláno když už ne na kvalitu, tak alespoň na pořádný výdělek v kinech. Výsledek není tak hrozný, dá se na to koukat, dá se to poslouchat, ale nesmíte to brát vážně. Klasická popcornovka přelomu let osmdesátých a devadesátých. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Klasicka ranná Cruiseovka, kde hra toho svojho tradicneho nesympatickeho fracka, ktory je v nejakej oblasti nadaný (tentokrat v zavodeni) a dosiahne velke veci a popritom ziska dievca svojich snov. Proste to, co Cruise toci celu svoju karieru a zaraba to obrovske prachy. Pokial ho zeriete, tak si vychutnate vsetky tie kliše do sytosti. Mne Cruise nikdy prilis nesedel a tak som sa tesil aspon na nejake napinave a spickovo natocene sceny zavodov. Ale v tomto smere to je tiez len tuctovy nevyrazny priemer. Tony Scott si evidentne vybral slabsiu chvilku. Dejova omacka isla uplne mimo mna, takze vysledok je pre mna podpriemerny. 4/10. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Niekde ho nazvali TOP GUNOM 90. rokov. A je to prakticky ( a technicky ) pravda. Cruise v hlavnej úlohe filmu o silných strojoch, zamilovaný do peknej kočky - tu v podaní Nicole Kidman, produkovaný dvojicou Simpson - Bruckeheimer, režírovaný Tonym Scottom, s ráznym soundtrackom ( Harolda Faltermeyera vystriedal iný germán, Hans Zimmer ) a pesničkovým hitom. Jediné čo film nemal, bol očakávaný, rovnaký komerčný úspech. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Začátek devadesátek se nesl ve znamení předávání generací klasických akčních hrdinů (Stallone, Arnold) do podoby mladých frajírků (Cruise, Depp...). Bouřlivé dny v sobě skrývají klasickou devadesátkou nářezovku, kde se jede ve velkém stylu patosu, klišé a laciných dějových zvratů od začátku do konce, ale...Vždyť tady je to všechno tak dobře natočené, všechno má ten správný spád, neskutečně to odsejpá, neustále se něco děje, závody jsou natočené opravdu špičkově, k tomu všemu klasická Zimmerová hudba. Pro milovníky automobilivých závodů musí být tento film povinně v TOP10, bez toho se prostě nedá žít, vůně nafty a spálených gum je tu cítit na kilometry daleko. Jestli si něco označí označení "moto Top Gun" tak určitě tento film. Hlavní je, nebrat tu nic vážně, a prostě se nechat unášet celým filmem a vším tím závoděním. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Režie Tony Scott, hudba Hans Zimmer, dále Duvall, Randy Quaid, Cary Elwes nebo John C. Reilly. To snad ani nemůže být špatný. I tak ale kvůli Cruisovi mnou dlouho opomíjený film. Sice jsem ho snad nikdy neviděl úplně celý, ale celý už ho na kontě rozhodně mám a možná i skoro dvakrát. Je to totiž dost chytlavé, a i když to člověk zná, musí u toho zůstat a co nejdéle sledovat. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (42)

  • Don Simpson bol nadšený, že ho obsadia ako konkurenčného pretekára menom Aldo a tvrdo pracoval na tejto úlohe. Problém bol v tom, že nemal žiadne herecké schopnosti a jeho scény boli hrozné, takže postavu Alda ako hlavnú vedľajšiu postavu zrušili a Simpson mal nakoniec len jednu krátku scénu. Špekulácie potom tvrdili, že Tony Scott nakrútil scény so Simpsonom zle zámerne, aby mohli eliminovať alebo výrazne znížiť jeho herecké úsilie. (Arsenal83)
  • Tom Cruise dostal počas práce na filme pokutu za prekročenie rýchlosti o 30 mph (48 km/h). (benyy)

Související novinky

Brad Pitt usedne do skutečné formule

Brad Pitt usedne do skutečné formule

05.05.2023

Režisér Joseph Kosinski (Top Gun: Maverick) a legendární producent Jerry Bruckheimer (Skála) se po několikaměsíčních přípravách už brzy pustí do natáčení jejich závodního filmu pro Apple, v němž si… (více)

Cruise zamítl seriálový Mission: Impossible

Cruise zamítl seriálový Mission: Impossible

26.03.2022

The Hollywood Reporter nedávno zveřejnil nový článek, který detailně popisuje rozsah problémů, do kterých se dostalo studio Paramount během produkce sedmé Mission: Impossible, a jak hlavní hvězda… (více)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (více)

Reklama

Reklama