Reklama

Reklama

Psí vojáci

  • Velká Británie Dog Soldiers (více)
Trailer

Obsahy(1)

Na Skotskou vrchovinu přilétá jednotka seržanta Wellse, aby tu strávila několik dní cvičením. Po cestě objeví tábor a v něm jenom krev a zbraně, ze kterých nikdo nestihl vystřelit. Zároveň tu najdou kapitána Ryana, který jako jediný přežil. Ryanovým pomateným řečem o tom, že měl být jenom jeden, jednotka nevěnuje pozornost do té doby, než uslyší první hrůzostrašné zavytí. Začne zběsilý útěk a po něm nejdelší noc v boji proti tajemnému nepříteli, který si z obyčejných kulek moc nedělá. (Isherwood)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (338)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

další z řady anglických,zmatených filmů,když angličani dělaj komedie nebo sitcomy,tak sou to mistři oboru,ale tyhle věvi jim moc nejdou,film dopláci na laciné triky,vlkodlaci jsou fakt funny,taky to prostředí tý chaty vás začne pomalu srát.ale film mě překvapil svoji brutalitou a celkem fajn je když je tam honěj v tom lese,to se člověk fakt i chvilku bojí.hawk dožvejkal sem. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to veľmi dobrý akčný horor. Má výborný príbeh o vojenskej jednotke, ktorá je v rámci cvičenia vysadená hlboko v lesoch, ale tam musí čeliť skupine vlkodlakov a tak sa vojaci zabarikádujú v opustenom dome, kde musia vydržať noc. Spracovaný je skvelo, dej sa ničím nezdržuje a tak po dvoch zaujímavých úvodných scénach je už hneď vojenská jednotka vysadená v lesoch, chvíľu sa ešte divák oboznamuje s postavami a už nasleduje len neustály stret s vlkodlakmi, takže nudiť sa tu nedá ani na okamih. Samotná akcia je zvládnutá veľmi dobre, vojaci sa samozrejme bránia, takže je tu množstvo streľby a aj viacero výbuchov. Nájde sa tu množstvo výborných momentov, obzvlášť v záverečnej fázi a slušných krvavých scén. S hereckým obsadením som nadmieru spokojný, na rozdiel od väčšiny filmov, kde vojaci svojou primitívnosťou len nudia sú tu zaujímaví, ich dialógy často pobavia a minimálne traja si dokážu získať sympatie. A pobaví aj ich výborný čierny humor, ktorý ale nenarúša atmosféru filmu. Réžia v rámci hororu až tak moc neobstojí, film nemá atmosféru hororu aj aj pocit napätia je veľmi občasný, ale celkovo som rozhodne spokojný a technická stránka je na tom dosť dobre, efekty sú kvalitné a vlkodlaci vyzerajú výborne. Síce plné hodnotenie nedávam, ale aj tak sú Psí vojaci jedným z mojich najobľúbenejších hororov a jediný film, kde vlkodlaci nie sú na smiech. Objektívna kvalita filmu- 74%, film sa páči mne na 80%. ()

Reklama

phoebess 

všechny recenze uživatele

hvězdičku dávám jenom díky Kevinu McKiddovi a díky taky mnohem horším filmům, co jsem viděla... ze začátku mi připadalo, že by to mohlo být zajímavé, ale postupem času jsem o tuto naději přicházela... možná už to bylo mnou únavou (nejsem si jistá, jestli nebyla způsobena filmem), ale nechápu, že celou dobu nemohli vlkodlaky zabít a najednou na konci to šlo.. asi aby to naše trápení ukončili a mohli jsme jít spát s vědomím, že tenhle film máme za sebou... ()

movieband 

všechny recenze uživatele

"Pojď vezmu tě odsud pryč" - "Vždyť mi vylézají střeva, nemůžu chodit." - "No tak je vrátíme zpátky" - Né, vždyť tam nebudou držet." Ano teď si asi říkáte, jestli je tahle hláška vážně z tohodle filmu. No musím vás zklamat. Je. A jako milión dalších věcí, které člověka nutí se u tohodle "hororu" se smát. Voják střílí z brokovnice skrz rozsekané okno na vlkodlaka. Díky tomu, že je tak blízko mu ten vlkodlak tu brokovnicu veme a vystřelí pro změnu on po něm a hodí mu jí zpátky do pokoje. Nevím co z tohodle snímku dělá horor. Že by ty hektolitry krve a kila vnitřností ? No, já nevím. Každopádně je to film na jedno použití. Odpad si tom, ale nezaslouží. Ty masky byly fakt dost dobře zpracované a herci taky nebyli špatně vybraní. Ten děj. No ten děj měl dobrý nápad, asi takhle vám to řeknu. Do první půlky filmu se to ještě dalo zvládnout, ale potom se začalo s těmadle výše zmíněnými hláškami a jim podobným frázím a dějové zvraty začaly film táhnout nevyhnutelně k zemi. Až na tyhle tři zmíněné body (herci, masky a děj do první půlky filmu+nějaké to napětí) je film děsná pitomost. Takže ? 3* a 45% ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Mark Thomas: 1. Dog Soldiers [3:55] ,2. Kinght's Sword [2:51] ,3. Special Forces [2:33] ,4. Sarge's Theme [3:47] ,5. Christ on a Bike [2:49] ,6. Come on Sunshine [2:19] ,7. Predators [2:27] ,8. Silhouettes [2:09] ,9. Sanctuary [3:59] ,10. No Ordinary Enemy [3:51] ,11. Wildlife [4:31] ,12. Battle [4:41] ,13. Rabbit's Foot [3:21] ,14. Megan [2:07] ,15. Have a Go [3:39] ,16. Claire de Lune - Claude Debussy [5:09] ,17. Expendable [3:53] ,18. Metamorphosis [1:33] ,19. Full Moon [3:57] ,20. Comrades [3:41] ,21. They Think It's All Over [1:30], ()

Galerie (72)

Zajímavosti (16)

  • Vlkodlaci nebyli nijak upravováni speciálními efekty, jednalo se vždy o herce s kostýmy. Ústa a končetiny byla pak řízena pomocí dálkového ovládání. (Habansz)
  • Jason Statham bol pôvodne plánovaný do role Coopera, ale v poslednej chvíli vycúval z projektu, aby mohol hrať vo filme Ghosts of Mars režiséra Johna Carpentera. (Nekrofil)

Reklama

Reklama