Reklama

Reklama

Valentýnská pomsta

  • Kanada My Bloody Valentine (více)
Trailer

Obsahy(1)

Hornické město Valentines Bluff působí na první pohled poklidným dojmem. Ovšem jen na ten první. Nad městečkem totiž leží stín dávné tragédie. Před dvaceti lety došlo k závalu, při němž zahynulo několik horníků. Přežil pouze jediný muž, ten se ovšem pomátl na rozumu a příšerným způsobem zavraždil dva muže. Navíc přísahal, že zabije každého, kdo by se pokusil v městečku ještě někdy uspořádat valentýnskou zábavu. Jenže uplynulo dvacet let a nová mladá generace už považuje šílencovu hrozbu za báchorku. Po letech se tak znovu chystá oslava svátku zamilovaných... (Allan)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (95)

obitus 

všechny recenze uživatele

Standardní slasher, který se svezl hned na první vlně vyvolané Pátkem třináctého nepřináší nic moc nového, ale ani výrazně nenudí. Vrah v hornickém overalu by bohužel svou nezajímavostí mohl směle konkurovat většině komentářů na čsfd a je tak nejslabším článkem jinak pohového filmu. Více: http://blog.obitus.cz/2008/02/valentnsk-zabjen.html ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Jestli existuje nějaká cenzurovaná verze, tak to musí bejt děsný peklo jí sledovat, protože ani v té ''našlápnuté'' se nijakých extra vražd nedočkáte. Na druhou stránku ač je subžánr Slasher jeden z mých nejmíň oblíbených, tak pokud se tvůrcům povede vymyslet dobrého zabijáka a komparz k vybití není úplně debilní, sem tam si rád nějaký ten zářez lousknu. Valentýn určitě patří k tomu povedenějšímu co bylo natočený a to i díky tomu, že vrah je opravdu slušnej dobytek a pointa se sice dala tipnout, ale chvilku si s ní hlavu lámat musíte a je to opravdu spíš o tipnutí si, kdo z nich je opravdu vrah. Za to určitě taky body nahoru. Rozhodně to strčí do kapsy nejeden díl Pátku 13. Nebýt toho odfláknutého konce, snad poprvé bych mimo sérii Halloween vytasil osmdesátkovýmu vykosováku čtvrtou stárku. Remake, který byl můj první 3D film v kině asi před deseti lety je o něco slabší.65%. ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Rok 1981 byl mimořádně důležitý pro rozvoj slasheru. Vznikly tehdy totiž takové pecky jako The Prowler, Hell Night, The Burning nebo právě My Bloody Valentine. Ani jeden se sice nedočkal vlastní série, ale to neznamená, že jde o podřadné kousky. Naopak. Poslední jmenovaný disponuje jak charismatickým zabijákem v plynové masce, jenž si divácký respekt získává krumpáčem, tak především svou nezkrotnou brutalitou. Gore záběry při jeho práci jsou opravdu mňamózní a patří ke špičce žánru. Z tohoto fláku je tudíž rázem úplně jiný horor, než ten, jaký jsem viděl před lety na německém satelitu - ostříhaný až na kost. Závěr nijak negraduje, spíše připomíná poctivé psycho a podtrhává narušenost vrahovy osobnosti. Každopádně skvělý sváteční zářez. ()

J.Connor 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrný slasher z doby definování subžánru, v rámci něj s obstojnými herci, nápaditými brutálními vraždami a dýchavičným zabijákem. Je ovšem bezpodmínečně nutné vidět UNCUT verzi, která přidává desítky procent na působivosti (např. bez scény s pračkou, ve sprše či několika kouzel s krumpáčem by i moje hodnocení šlo jistě rapidně dolů). ()

Zayl 

všechny recenze uživatele

Prvotřídní kanadský slasher, u něhož je nutnost vidět UNCUT verzi. Vše se točí, jak už název napovídá, kolem svátku sv. Valentýna v městečku Valentine Bluff, kde se stala zrovna tragédie. Zasazení do tohoto časového úseku se povedlo, jelikož jde o přímou konfrontaci sladkých srdíček a parádních gore scén. Opravdu vydařený je i vrah, jehož tvář zahaluje plynová maska a v ruce svírá pořádnej krumpáč. Prostředí dolů přidává na děsivosti a samotné vraždy jsou také parádní. Kupodivu mne nezklamaly ani herecké výkony, což je u slasheru docela výjimka. Rozhodně jeden z nejlepších slasherů, který dokáže konkurovat, jak 'HALLOWEENU', tak 'FRIDAY THE 13TH'. Pro fanouška nutnost, pro mě srdcovka. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (15)

  • Natáčelo se v Nova Scotia v Kanadě. (IDžOR)
  • Název filmu inspiroval kapelu My Bloody Valentine, jakožto ikonu devadesátých let, a ztělesněním pojmu shoegaze, k vytvoření jejich vlastního názvu. (sakuL_)
  • Film se natáčel v autentických dolech, sahajících až 275 metrů pod zem. V dolech mohlo být použito pouze specifické osvětlovací zařízení kvůli potencionálnímu nebezpečí výbuchu metanu. (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama