Reklama

Reklama

Při malém nedorozumění na palubě letadla se nesmělý podnikatel Dave Buznik (Sandler) dostane mimo kontrolu a musí podstoupit terapii a kurs sebeovládáni u specialisty, Buddy Rydella (Nicholson). Když se ale Buddy v rámci své radikální léčby k němu nastěhuje, Dave ztrácí svůj klid a netradiční péče v jeho životě způsobí plno zmatků. Povedená komedie, u které se zblázníte smíchem! (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (457)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Pobavila jsem se. A to říkám s plným vědomím a svědomím člověka, který naprosto nic nečekal, a jestli něco, tak trapas. Přelet nad kukaččím hnízdem to teda, Jacku, není, ale když ty umíš zahrát všechno - a s grácií. Psychosedánky mě asi pobavily ze všeho nejvíc a taky asertivní John Turturro :-)), ale co bylo zoufalé - po milionté "citové vyblejvání na stadionu+mikrofon+cedule" - na to už by měl být nějaký filmový předpis. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Jestli se dá říci, že Adam Sandler natočil něco dobrého, tak je to právě tento typ komedií. A Kurs sebeovládání je jedním z nejlepších kousků. S výstředním psychiatrem Jackem Nicolsonem a Adamem dokázal režiisér Peter Segal připravit obstojnou porci zábavy a vtipných momentů, které se mnohdy nebezpečně přibližují hranici absurdity, ovšem dohromady tvoří celek, který dokáže pobavit...80% ()

Reklama

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Dobrá komedie s výbornými ústředními postavami. Adam Sandler je možná můj nejoblíbenější komediální herec a tady své nadání pro podobné typy filmů potvrzuje. Nabručený Jack Nicholson ho skěle doplňuje. Tato komedie podle mého nedosahuje kvalit "50x a stále poprvé" nebo "Trestná lavice", dalších to Sandlerových filmů, ale určitě vás slušně pobaví, možná i poučí. 65% ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Komedie, která splnila to co sem do ní vkládal a to že mě to pobaví, nicméně je to fakt hodně nedotažený, sice Nicholson i Sandler jsou dobrý a camea Harrelsona a McEnroea jsou geniální, ale myslim, že se to dalo daleko víc a hlavně líp a nápaditěji vygradovat, příběh na to určitě měl a půda pro to připravená taky byla, jen to využít. Slabší 4* ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Cakal som trosku viac od tejto komedie. Scenar bol sice dost pritiahnuty za vlasy, ale zachranoval to predovsetkym Nicholson so Sandlerom, aj ked by som radsej v ulohe Davea videl vecneho smoliara Bena Stillera. Treba to brat ako lahku blaznivu komediu na pobavenie a nad scenarom sa vobec netreba zamyslat. Vo vedlajsich ulohach ma milo prekvapili John Turturro a Woody Harrelson. Ale kde som videl uz podobny zaver? Aha asi v BLAZNIVEJ STRELE (1988) s Leslie Nielsenom... 20.02.2009 ____ Adam Sandler - (Dave Buznik) +++ Jack Nicholson - (Dr. Buddy Rydell) +++ Marisa Tomei - (Linda) +++ John Turturro - (Chuck) +++ Woody Harrelson - (Galaxia / Ochranka) +++ John C. Reilly - (Arnie Shankman) +++ Luis Guzmán - (Lou) +++ Kurt Fuller - (Frank Head, Daveov šéf) +++ Harry Dean Stanton - (slepý muž) +++ Produkcia: Adam Sandler +++ Hudba: Teddy Castellucci +++ ()

Galerie (34)

Zajímavosti (14)

  • Tržby ze severoamerických kin byly 135,6 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových 195,7 mil. (NIRO)
  • Kabina letadla je zařízena přesně jako v Boeingu 767 - před odletem se však v záběrech objevuje Boeing 737. (jirijost)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 75 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama