Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nesmělý dopravní policista Roger se přihlásil do supertajného kurzu, který mu má pomoci získat lásku Amandy. Na místě zjišťuje, že cílem kurzu není získat srdce dívky, ale dostat se jí pod sukni. A účel světí prostředky - rozuměj všechny prostředky. Vedoucí kurzu Dr. P (Billy Bob Thornton) používá drsné a někdy i bolestivé metody, které jsou ovšem mimořádně účinné. Partička studentů složená z ťulpasů a nekňubů, co vždycky stáli někde v rohu, najednou zjišťuje, kde byla chyba a proč dostávali neustále košem. Z plachého Rogera se stává lev salónů. Situace se radikálně mění v okamžiku, kdy Dr. P dostane zálusk na Amandu. Nastává nemilosrdný souboj učitele a žáka. Žádná podpásovka není dost podlá a údery se rozdávají výhradně zezadu.

Režisérem filmu je specialista na komedie Todd Phillips (Starsky & Hutch, Road Trip). Rogera hraje nastupující komediální hvězda Jon Heder a Amandu Jacinda Barrett, známá z filmů Poseidon nebo Bridget Jonesová - S rozumem v koncích. Hereckou sestavu doplňují Michael Clarke Duncan, Luis Guzmán a v menší roli i Ben Stiller. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (227)

fmash 

všechny recenze uživatele

Navzdory opět cirkusovému oficiálnímu textu distributora se hlavní hrdina nepřihlásil do kurzu svádění, nýbrž do kurzu přežití — to je rozhodně přesnější popis týmové aktivity pro totální loosery, kteří se s pomocí neortodoxního doktora P. mají naučit procházet životem trochu dravěji, než jako pytle brambor. Standardní komedie, ani ne špatná, snad trochu laciná. Bohužel pro mě zde nefungují základní mechanismy pravděpodobnosti, bez nichž mi příběhy nevoní. Odmyslím-li si Rogera, což je na hlavního hrdinu opravdu dost nesympatický dement. Problém je v tom, že skoro všichni ti nesmělí, neprůbojní a vesměs neschopní účastníci kursu, včetně Rogera, se v zájmu momentálních potřeb scénáře naprosto nelogicky chovají jednou jako retardi z ústavu, jednou jako zcela asertivní jedinci, jež sám mohu jedině obdivovat (a to rozhodně nemluvím o za vlasy přitažených akcích ve stylu 007). Pro mě těžký provar. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Naprosto nepochopitelný český název, který jen ukazuje na to, jak málo distributoři o filmy stojí a jak se o ně zajímají. On je to tedy v konečném důsledku podprůměrný film, ale aspoň na tomhle si můžou Češi dát trochu záležet. Billy Bob si zde hraje postavu, kterou si zopakoval ještě několikrát, ač pod jinými jmény a v jiných filmech. Prostě drsňák, co má ve všem jasno a nesnáší loosery. Celé je to o klukovi, který chce získat holku tím, že se chová jako naprostý debil. A teď přijde kouzlo! Ono to funguje! Ach jo. Tohle se nedá sledovat po sté... ()

Reklama

Ondra16 

všechny recenze uživatele

Zajímavé jak ten film umí hrát na obě strany. Happyend střídá zkáza a tak pořád dokola. Phillips asi nebude úplnej zelenáč. Billy Bob Thornton je herec jedná báseň, ale vždycky schytá takovou nesympatickou roli. Tentokrát si nemůžu stěžovat ani na dabing. A to cameo Bena Stillera? Mňam. Wolfmother nakonec tomu dali korunu. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Režisérem filmu je specialista na komedie Todd Phillips. Rogera hraje nastupující komediální hvězda Jon Heder a Amandu Jacinda Barrett. Hereckou sestavu doplňují Michael Clarke Duncan, Luis Guzmán a v menší roli i Ben Stiller. Tak proč jsem tomu, sakra, dal odpad? Už vím, protože je to odpad. Tak ne, dám jedna. ()

4daPeace 

všechny recenze uživatele

Verdikt: Jon Heder ma opravdu talent na hrani 'retardovanych' lidi s nizkym sebevedomim ci ponekud odlisnym vnimanim sveta(viz. Napoleon Dynamite), coz muze vest k jeho zaskatulkovani, ale co, hlavne, ze budou dobre filmy, mezi ktere se radi i Skola svadeni aneb Jak se stat lvem... Nudit se nebudete, dostkrat se i zasmejete, mnohokrat pousmejete, snad nejvic me to pripomelo Kurz sebeovladani, takze pokud jste na podobne filmy, tak nevahejte. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (10)

  • Ben Stiller svou roli natočil za dva dny v Kalifornii, měl totiž tak nabitý rozvrh, že se nemohl dostavit na natáčení do New Yorku. (HappySmile)
  • Omar J. Dorsey sa tu objavil na pár sekúnd v dvoch scénach a meno jeho postavy Lawrence bolo počuť v pozadí jedného dialógu. Podobným štýlom v ešte kratšej scéne sa objavil aj vo filme Road Trip (2000), kedy jeho meno nebolo priamo ani spomenuté. Jeho meno sa objavilo v úplne nesúvisiacej scéne, kedy divák ani nemohol vedieť, že sa jedná o neho. Oba filmy režíroval Todd Phillips. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama