Reklama

Reklama

Při malém nedorozumění na palubě letadla se nesmělý podnikatel Dave Buznik (Sandler) dostane mimo kontrolu a musí podstoupit terapii a kurs sebeovládáni u specialisty, Buddy Rydella (Nicholson). Když se ale Buddy v rámci své radikální léčby k němu nastěhuje, Dave ztrácí svůj klid a netradiční péče v jeho životě způsobí plno zmatků. Povedená komedie, u které se zblázníte smíchem! (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (458)

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Komedii, která nepobaví, nemůžu hodnotit příliš kladně. Rozdíl v talentu a herectví pánů Sandlera a Nicholsona byl, je a bude neuvěřitelně propastný a snad jediným pocitem, který jsem si z tohoto snímku odnesl, byla podivná chuť zamorodovat toho šílenýho psychouše (naštěstí ztvárněného s charismatckou chutí), který mi lezl na nervy více než hlavnímu hrdinovi - Mr. Nicholson: smekám. A pak také neschopného scénáristu a režiséra, kteří si se zvoleným materiálem neporadili. ()

prkalil

všechny recenze uživatele

Adama Sandlera natolik nemám ráda, že jsem se nevydržela dívat bez občasného popojetí nebo poskočení. Ale Nicolsona zase ráda mám, takže jsem to nedokázala vypnout. Rozčilovalo mě i to rozčilování, ale kdybych taky prošla kurzem sebeovládání, tak bych to jistě snesla znovu a ještě jednou bych si toho božskýho Jacka vychutnala. A spolu s ním a účastníky jeho kurzu si nakonec zazpívala "Jsem tak milá, přeúžasná..." ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ten film je každou novou projekcí čím dál méně komediální a humorný. Včera potřetí mi to už vůbec nepřipadalo humorné. Respektive ta hlavní linie, po komediální stránce to zachraňují a alespoň na průměrnou kvalitu pozdvihají jen vedlejší role - božský Luis Guzmán, čačaná Heather Graham, John Turturo, Woody Harrelson. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Dobrá komedie s výbornými ústředními postavami. Adam Sandler je možná můj nejoblíbenější komediální herec a tady své nadání pro podobné typy filmů potvrzuje. Nabručený Jack Nicholson ho skěle doplňuje. Tato komedie podle mého nedosahuje kvalit "50x a stále poprvé" nebo "Trestná lavice", dalších to Sandlerových filmů, ale určitě vás slušně pobaví, možná i poučí. 65% ()

Sigurd 

všechny recenze uživatele

Dvě věci se Kurzu sebeovládání upřít nedají. Nápad a slušné herecké obsazení- Tímto však bohužel výčet kladů končí. A. Sandler, hrající protentokrát úsporně s neměnným výrazem věčného otloukánka, marně drží krok s mistrem psychoušských rolí J. Nicholsonem. Ten, ač ukazující jen svůj komediální standard, představuje pro diváka opravdový vrchol snímku. Co nás tedy čeká? Nikterak převratný děj, dostane se i na křečovité, rádoby humorné scény nemající s pojmem bláznivá komedie absolutně nic společného. Věřte nebo ne, ve druhé části filmu se dokonce objeví něco nebezpečně připomínajícího gradaci. Samozřejmě jen z dálky. A „překvapivý“ závěr uvede věci „na pravou míru“. Happy end na N.Y. stadiónu aneb možná přijde i Woody Harrelson. Nějaké to poplácání po zádech, zamáčknout slzu a rozvalit se spokojeně v křesle. A proč taky ne. Právě jsem úspěšně absolvoval Kurz sebeovládání. Stálo to dost velkou námahu, nevypnout film už v půlce. 50% ()

Galerie (34)

Zajímavosti (14)

  • Když chce Dave (Adam Sandler) vyznat lásku své dívce na stadionu, chce se za každou cenu dostat k mikrofonu. Pak jej ale odvedou a za chvíli zase přivedou, načež mluví bez mikrofonu, přesto je však na celém stadionu slyšet. (jirijost)
  • Ve scéně, kdy Dave (Adam Sandler)  a Buddy Rydell (Jack Nicholson) odjíždějí z kláštera, kde si byli vyřídit účty z mládí, vyjedou polní cestou na silnici a přejedou dvojitou žlutou středovou čáru. V následující scéně je však ve zpětném zrcátku vidět čára jednoduchá, přerušovaná, bílá. (eltazar)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno