Reklama

Reklama

Kalifornie

Trailer

VOD (1)

Vzrušující dobrodružství i nepředstavitelné hrůzy čekají na dva hlavní hrdiny během jejich cesty do Kalifornie. V tomto mrazivém psychologickém thrilleru si zahráli vynikající Brad Pitt a Juliette Lewis, která podala neuvěřitelně přesvědčivý výkon. V dalších rolích uvidíte neméně přesvědčivého Davida Duchovnyho a Michelle Forbes. Intelektuální městský pár Brian a Carrie se vydají na cestu napříč zemí, aby načerpali informace pro svou knihu věnovanou tématu sériových vrahů. Společníky jim jsou jejich noví známí Early a jeho přítelkyně Adele. Jeden vůz, jeden cíl a jedna velká snaha o společné téma k hovoru je provází prvními kilometry. Když se ale začnou konečně všichni sbližovat, projeví se náhle Earlyho prudká povaha a vyděšení Brian a Carrie zjišťují, že za poznatky o nemilosrdných vrazích nebudou muset cestovat tak daleko, jak si původně mysleli. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (276)

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Road movie o cestě po masovejch vrazích je samo o sobě zajímavý a lehce z toho mrazí. Nebýt společníků Pitta a Lewisové nebylo by to moc zajímavý. Lewisovou jsem nikdy neměl rád a její postava je tak blboučká a nesympatická až to není hezký. Na druhou stanu Pitt je naprosto skvělej a díky němu dávám 3* ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Po několika letech jsem konečně smazal mou osobní ostudu: já jako fanoušek Davida Duchovnyho (Akta X) jsem neviděl jeho film, který vzniknul před samotným seriálem! O to více jsem si tedy premiéru vychutnal a nutno podotknout, že bylo co vychutnávat. I když mne více překvapil skvělý Brad Pitt s jeho neskutečně buranským nakřáplým hlasem, Duchovny nořící se čím dál hlouběji do psychologického problému vrahů také nezklamal. Juliette Lewis jako vrahova přítelkyně také dostála svému herectví, protože její přesvědčivost mě vyloženě s*rala (jinak se to nedá říci), což byl zcela očividně povedený režisérův záměr - otravnější filmovou postavu jsem dlouho neviděl. Suma sumárum jde o kvalitní psychthriller s moc zajímavým hereckým obsazením a výkony, které se jen tak nevidí. Jen nechápu, jak se po tomto úžasném snímku mohlo Senovi povést natočit filmy jako 60 sekund nebo Operace: Hacker... ()

Reklama

poz3n 

všechny recenze uživatele

Z mého pohledu dobrý film, který ale ani jednou nevybočil z toho dobrého průměru a nijak mě alespoň chvilkově neuchvátil. Brad Pitt je bez debat nepříjemně přesvědčivý, navíc celkově se na film dobře koukalo, řemeslně mu není mnoho co vytknout. Proto je fakt škoda, že nepřináší žádnou úchvatnou scénu nebo nějaký prvek, který přidal celému tomu kvalitnímu základu nadstavbu. 6/10 ()

curunir 

všechny recenze uživatele

,,RAZ SOM POČULA, ŽE ŽIADEN MESIAC VLASTNE NEEXISTUJE. ŽE TAM SÚ IBA TAKÉ MALÉ GOLFOVÉ LOPTIČKY, KTORÉ TAM NECHALI ASTRONAUTI." ,,NIE, TO NIE JE PRAVDA. VLÁDA TAM STÁLE POSIELA ĽUDÍ, LEN NECHCE, ABY SME O TOM VEDELI." __ Osobne ma viac než svojím thrillerovým road-movie rozprávaním, ,,Kalifornia" zaujal skôr výbornou hereckou dvojicou v podaní Juliette Lewis a Brada Pitta. Kým ona hrá - pre ňu v tej dobe trocha typickú - citovo nevyrovnanú naivku, Pitt tu v začiatkoch svojej kariéry takého neskutočného burana par excellence, na hony vzdialeného od jeho ďalších úloh romantických hrdinov, že sa mu v našich končinách vyrovná len Bohuš v podaní Bolka Polievku. Duo Duchovny-Forbes podáva oproti nim len veľmi vlažný herecký výkon. Film ubieha svižným tempom a väčšinu minutáže sa naň veľmi dobre pozerá až dokým Pitt verejne neodhalí svoju skrytú identitu. Celý zostatok, vrátane záverečnej konfrontácie mi oproti dovtedajším realisticky vykresleným situáciám veľmi premrštený a okorenený hlúpym klišé. Každopádne táto skutočnosť nepochováva celý film a možno pripustiť, že v amerických thrilleroch je takáto dramatizácia povinným štandardom. Napokon svojskú atmosféru filmu napokon znovu podtrhne Lewisin hlas nahraný na páske. (5149. hodnotenie, 255. komentár k filmu) ()

Ichabod 

všechny recenze uživatele

Skvělý casting a solidní režie z tohohle filmu dělá celkem jasný nadprůměr, ale nebýt sympatického Duchovnyho, obou solidních hereček a v první řadě dokonalého herectví Brada Pitta nestál by film za moc. Sena měl z kraje filmové kariéry poměrně velké štěstí, ale už mu dávno došlo a točí tak, tak průměrné filmy. ()

Galerie (153)

Zajímavosti (2)

  • Film má aj svoju komiksovú adaptáciu, o ktorú sa postaral americký spisovateľ Chuck Dickson a umelec Duncan Fergedo a nesie rovnaký názov ako film. Adaptácia však nebola nikdy dokončená. (apocalyptik)

Reklama

Reklama