Spirit of Christmas, The
Animovaný / Komedie / Krátkometrážní
USA, 1995, 5 min
Trey Parker, Matt StoneHrají:
Matt Stone, Trey ParkerObsah
Do South Parku zavíta Ježiš a nestretne nikoho iného, ako našich štyroch kamarátov – Cartmana, Kennyho, Stana a Kylea. Má na nich iba jednu prosbu, aby ho doviedli do miestneho obchodného domu. Tam nájdu Santa Clausa a ako sa zdá Ježiš a Santa majú spolu nejaké nevyjasnené účty, a tak sa pustia do bitky na život a na smrť, lebo ostať môže iba jeden. Na koniec sa však všetci dozvieme, o čom to Vianoce vlastne sú. (pivo)
AngelAngie
Vtipné, velmi!(26.8.2008)
Kulmon
Video můžete zhlédnout zde: http://www.youtube.com/watch?v=YEUEAJk8nIM&feature=related(2.5.2009)
Flipper
Ježiš Vs. Santa Claus to boj pre deti odnepameti. Keď sa však toho chytia chlapci zo South parku, budťe istý, že budete počuť aspoň raz Cocksucker a aspoň raz Fuck. Veru celkom haluznych 5 minút PS: neviem prečo im tvorcovia nenechali takéto veľké ústa ako mali v tomto kraťasi, lebo čím väčšie číslo série, tým menšie ústa.(27.1.2009)
Hellboy
Vylepšená, poupravená verze prvního Spirit of Christmas z roku 1992. Zápletka je takřka totožná včetně konce, který přináší nezapomenutelné poučení, o čem ty Vánoce vlastně jsou:) Je samozřejmé, že fanoušci South Parku (jako já!) si to užijí na 100%, ostatní to asi moc nezaujme.(24.5.2008)
TheRaven
tak to už je lepší...hippíkův odkaz zase nejede, proto se mrkněte zde http://www.youtube.com/watch?v=gYq9xYc0Xuo doufám tedy, že je to ono(26.8.2008)
hippyman
your birthday is on christmas? that sucks, dude! :) o třídu lepší než The Spirit of Christmas z roku 1992... animace se zlepšila, přibylo vtipu a dokonce i mrtvých (body count za tu chvilku: 7)... 70%. k vidění - ve slabé kvalitě, ale zato se španělskými titulemi :) - zde: Spirit of Christmas, The(13.3.2008)
WANDRWALL
Ježíš sice symbolicky Santa Clause porazí, ale nesmíme zapomínat, že kdyby lidi nakupovali co opravdu potřebují, tak by to položilo hodně jiných lidí - obchodníků, dopravců, výrobců... Ať tu Ježíš žije a vládne, a uvidíme, k čemu nás dovede. Proč Zemi opustil? Proč sám nic nenapsal a důvěřoval rybářům? Atd.(18.6.2010)
BigDeal
Rozhodne lepšie ako kraťas z 1992, aj po animačnej, aj po obsahovej stránke. Je tu dokonca viac hlášok, viac vulgarizmov a viac násilia ako v celom seriály. Jediná chybička je, že aj keď sa na Vianoce pozerajú z iného hľadiska ako v Spirit of Christmas 1992 (predtým sám Frosty ako ikona Vianoc, teraz Santa vs. Ježiš), pointa je doslovne rovnaká.(9.11.2008)
bouncer
Povedený kraťas, který vlastně odstartoval užasný seriál South Park. Právě tímto dílkem, kde Ježíš a Santa svádějí krvavý souboj o symboliku Vánoc, na sebe Parker a Stone poprvé upozornili. Skvělá smršť dobrých narážek a neotřelá papundeklová animace prostě vytvořily kult. You're such a fat fuck, Cartman, that when you walk down the street people say "God-Damn-It, that's a big fat fuck!"(9.12.2006)
Hrabka
Nic moc. South park jak ho všichni známe. Snůška "vtipných" sprostých slov a mrtvej Kenny. Některé hlášky se ale povedly, takže průměr.(4.3.2010)
demented
Kult, na základe ktorého vznikol ešte väčší kult. "This time we´ll finish it. There can be only one!"(25.2.2007)
ganz
Druhý pokus je už mnohem lepší, animace je koukatelnější a dění zábavnější. Prostě skvělý úvod do seriálu.(7.3.2009)
Sfinkter
Snůška vulgarit provází boj Santy a Ježíše. Kdo asi vyhraje? A na co jsou vlastně vánoce? Vše se dovíte.(24.7.2010)
dANo
Predzvesť obrovského úspechu jednoduchej animácie a krutej, priam až brutálnej satiry, ktorú tvorcovia úspešne použili neskôr v seriáli South Park. V tomto krátkom filme sa stretne v súboji Ježiš Kristus proti Santa Clausovi, aby konečne rozhodli, kto je vlastne symbolom vianoc. V tejto vianočnej pohľadnici (pôvodná úloha pre tvorcov) sa samozrejme objavia aj 4 deti - Stan, Kyle, Cartman a Kenny, ktoré štúdio Comedy Central natoľko zaujali, že ich teraz pozná snáď celý svet.(6.7.2006)
Micro41CZ
Výborný. Typickej South Park :)(31.1.2009)
T-pack
Ještě ne oficiálně South Park, ale už je definitivní. Přináší přesně to, pro co je seriál tak proslulý, ale nic moc navíc, proto mu ta jedna hvězdička oproti seriálu u mě ještě chybí.(10.6.2011)
NeosinneR
Tak takto vznikol South Park. Nadávky už od nepamäti, chudák Kenny si to aj tu odpykal ... krása.(31.7.2010)
Sosak
Jenom taková zajímavost no - předchůdce South Parku, hlavně pro fanoušky. Bez toho, co mu následovalo by byl Spirit of Chrostmas jasnej odpad, ale takhle je to takový docela chytlavý.(29.12.2007)
Marthyzz
Christmass is about ... HAM ! tak to mně dorazilo tohle prostě musí člověk kterej má rád SP vidět !(8.11.2010)
Související
- South Park: Imaginationland (video film) (2008)
- Christmas in South Park (video film) (2000)
- South Park: Peklo na Zemi (1999)
- Městečko South Park (TV seriál) (1997)
- Spirit of Christmas, The (1992)