Reklama

Reklama

Kukuřičné děti 2: Poslední oběť

  • Česko Děti kukuřice II: Poslední oběť (více)

Mládež vraždící dříve v Gatlinu v Nebrasce je zpět, tentokrát přemístěna do nedalekého města Hemmingfordu, kde se mají pokusit o znovu začlenění do společnosti (na masakr v minulém filmu si nepamatují). Avšak netrvá dlouho a znovu podlehnou ďábelskému vlivu mladého vůdce, který je zformuje do vražedné akce proti nedůvěřivým dospělým. Ten, kdo se příliš přiblíží k jejich tajemství se stane krvavou obětí ‘‘Toho co chodí mezi řádky‘‘.
Policie teprve po několika letech objevila děsivé tajemství Gatlinského masakru, kde byli všichni dospělí brutálně zavražděni, jako oběti ‘‘Tomu co chodí mezi řádky‘‘. Všechny přeživší děti jsou převezeny do sousedního města Hemmingfordu a kdysi poklidné městečko teď obléhají novináři. Je mezi nimi i John Garrett, který doufá, že příběh o hrozivé události v Gatlinu zachrání jeho kariéru. Johna doprovází jeho osmnáctiletý syn Danny, který se svým rozvedeným otcem příliš nevychází. Jenže děti jsou uzavřené do sebe a s nikým moc nekomunikují, stejně jako místní obyvatelé. Avšak netrvá dlouho a děti znovu podlehnou ďábelskému vlivu mladého vůdce. Tentokrát je to Micah, jenž je zformuje do vražedné akce proti nedůvěřivým dospělým. John Garrett tak dostane příležitost napsat nejslavnější článek svého života, ale za cenu toho, že možná přijde o svůj život i o svého syna, který stále více propadá kukuřičnému kultu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (65)

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

Film je časťou série: Children of the Corn (1984) [60%], Children of the Corn II: The Final Sacrifice (1993) [60%], Children of the Corn III: Urban Harvest (1995) [60%], Children of the Corn: The Gathering (1996) [70%], Children of the Corn V: Fields of Terror (1998) [40%], Children of the Corn 666: Isaac's Return (1999) [30%], Children of the Corn: Revelation (2001) [50%], Children of the Corn (2009) [50%], Children of the Corn: Genesis (2011). ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

U podobných mnohadílných sérií je ve zvyku opěvovat díl první a zatracovat všechny další. Často asi zaslouženě. Druhé Kukuřičné děti jsou sice pořád dementní a navíc už tu není Isaac, i tak jsou ale lepší, než nudný a trikově příšerný první díl. Zásluhu na tom má zejména hudba, která příjemně ozvláštňuje všechno to dementní běhání v dementní kukuřici a řešení dementně klišovitých rodinných vztahů. ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele

V Gatline polícia nachádza telá rodičov detí, ktoré ich pod vplyvom Isaaca a Malachiela povraždili a na miesto prichádzajú, ako inak, novinárske hyeny. Jedným z nich je aj oco so svojim dospievajúcim synom, ktorých vzťahy nie sú práve najlepšie. Syn nadviaže kontakt s miestnom dievčinou a ubytujú sa u pani, ktorá sa rozhodne integrovať jedného z chlapcov z Gatlinu v susednom meste. Integrácia utečencov z Gatlinu v novom domove dopadne po vzore integrácie kakaovníkov v európskej múmii a tak sme svedkami pokračovania vyčíňania detí pod vplyvom "toho, ktorý kráča medzi riadkami". Oproti prvej časti má príbeh zaujímavejší úvod a ak by to príbehu nebolo zapracovaná indiánska vsuvka s rasistickým podtextom voči bielym ľuďom tak by film mohol mať aj vyššie hodnotenie. Každopádne, hodnoteniu ubral aj miestny šerif, inak to bol priemerný horor. ()

Aurus 

všechny recenze uživatele

No pro hodně lidí horší pokračování, pro mě to je lepší než jednička a to v docela hodně věcech. Příběh je docela dobrej, postavy ujdou, hudba je skvělá, atmosféra je docela povedená, napětí je zde alespoň párkrát za film, lokace jsou zájímavé a kamera filmu je fakt povedená. No za mě byl první díl 2-2,5/10 a tato dvojka je pro mě 3/10. Uvi ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

No, myslel jsem si, že nejhorší díl kukuřičné série je trojka, ale chyba lávky, tohle je zatím ten nejhorší kukuřičnej příběh, co jsem viděl (myslím, že mi ještě jeden díl chybí). Zcela nefungující slepenec bez špetky inovace, spádu, dramatična nebo nedej Kingu hororu (pár vražd na to nestačí) a s totálně odpuzujícími "digitálními" efekty, které jsou fakt k smíchu, k tomu si přidejte hrozné herecké výkony (hlavní záporák opravdu není Isaac z jedničky, ač se moc snaží, možná že právě až moc), jedinej tak nějak přirozenej tu je akorát tak ten starý Indián. Nejtrapnější na celém filmu je snaha o několik vysvětlení toho, proč se stalo to, co se stalo, takže tady nechybí jak to vědecké, tak to mytologické (klasicka amerického hororu, když už se neví kudy kam, zaplete se do toho indiánská mytologie). Hvězdičku jen za dvě hezké ženské postavy a za to, že i přes to všechno je to dokoukatelné.. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (6)

  • Natáčené probíhalo v Severní Karolíně. (Terva)
  • Druhý a zároveň poslední film ze série, který byl uveden v kinech. Následné příběhy byly vydávány rovnou na DVD. (Terva)
  • Film se původně měl jmenovat Children of The Corn II. Deadly Harvest. (Terva)

Reklama

Reklama