Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tajuplný ostrov obehnaný jemným předivem pavučiny. Čtyři páry tenkých nohou čekají na její záchvěv, signalizující kořist. Hmyzí oči, pozorující marné snažení budoucí potravy, vyprostit se. Pevná kusadla připravená vnořit se do pevných útrob oběti.Agónie bolesti smíšená s hrůzou. A pak ... nic. Smrt. Pavoučci prý přinášejí štěstí. Obrovský pavouk by měl přnést velké štěstí. Není tomu vždy tak. Tento přináší smrt. Bolestivou a zrůdnou smrt. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (114)

eraserhead666 odpad!

všechny recenze uživatele

Aspoň na ty ženské role šlo koukat, ale vrážet tolik peněz na to, aby se někde hodinu a půl ukazovaly dvě hezké baby? A tohle horor? Když už, tak sci-fi. Filmy o přerostlých a zmutovaných zvířatech jsem nikdy nechápal a nikdy mě nijak nezaujali, tenhle film je jen další důvod toho, že se můj vztah k nim nezmění. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Z jednoho tichomořského ostrova je do nemocnice na pevninu domorodci dovezen ošklivě pokousaný muž. Aby se zjistilo, co mu zranění způsobilo, vydává se na ostrov nesourodá skupina (lékaři, specialista na pavouky, pár domorodců, pilotka letadla a několikero po zuby ozbrojených vojáků). Ale ostrov, pokrytý ošklivou džunglí, není příliš přátelské místo, zvlášť poté, co se zde uhnízdil geneticky-mimozemsko-zmutovaný pavouk, který narušení svého teritoria nemilosrdně trestá... Pavouky nemám moc v lásce (respektive vůbec), ale co nesnáším ještě více, jsou nepovedené filmy o pavoucích. A tento je opravdu hodně nepovedený - dokážu ještě překousnout zmutované pavouky, pokud je vše natočeno s nadhledem (Eight Legged Freaks), ale čeho je moc, toho je příliš. Veškerá filmová klišé, která si dovede představit tento film obsahuje - např. před pavoukem velikosti menší dodávky se dá schovat do polorozpadle boudy, do které kdyby jen trošku drbnul, tak se rozpadne, nebo když v půlce filmu domorodec krásně ukáže, jak zlikvidovat cokoliv, tak tuto zbraň použijí až v posledních minutách, kdy už moc přeživších nezbývá. Děkuju, že má režisér natolik soudnosti, že i když si připravil půdu pro pokračování, tak se do něj nikdy nepustil! ()

Reklama

Vitason 

všechny recenze uživatele

Pro milovníky trashe se to rozjíždí zajímavě: špatné tiky, ufoni, pavouci. Ale místo toho, aby kolem vás režisér ovinul pavučinu vtipu a dobré atmosféry, tak vám vstříkne přímo do páteře jed v podobě totální stupidity a nudy. O dialozích se nedá prakticky mluvit. S vypnutým zvukem by film působil úplně stejně hloupě. Kdyby byl film alespoň stupidně zábavný, ale on je jen stupidně stupidní (Ha, tolikrát jsem to slovo v jedné větě snad ještě neviděl). Jediné, co tak alespoň občas pobaví jsou efekty, nic moc herci a docela slušná hudba. Když už se tvůrci vykašlali na komediální ladění, které by si podle mého takovýto námět zasloužil, tak je nutné zmínit se o nulové atmosféře. To už mě víc vyděsil pavouk, který včera zápasil s mouchou za mým oknem. Arachnid je film, u kterého může zaujmout snad jen hezký plakát. ()

Hejkal_03 odpad!

všechny recenze uživatele

Tento film jsem získal jako dárek k časopisu, tak jsem si od něj moc nesliboval. A ani jsem neměl. Byl to zatím nejhorší thriller// horor, co jsem kdy viděl. Stravitelný byl jen začátek. Jakmile tam začali běhal "pavoučci" bylo vše hezké pryč. I přes všechny absurdní scény jsem film dokoukal a buďte si jistí, že si tenhle film už nikdy nepustím. ()

SOLOM. odpad!

všechny recenze uživatele

Tenhle film mám doma už nějakou dobu, ale nechtělo se mi do něj. Nedávno ho dávali v televizi a bohajeho to byla p...vina. Snad nejhorší španělský film, který jsem kdy viděl. Sice jsem u něj usínal, ale prostě usnout se u něj nedalo. Nevěřícně jsem čuměl na to co je možné natočit. (12.6.2016) - Už to bude šest roků, co jsem tento španělský „klenot“ viděl poprvé a ani po těch letech jsem své rozhodnutí ohodnotit film ODPADEM nezměnil. Chtěl jsem mu dát prostě ještě druhou šanci, ale i při reparátu jsem měl obrovské problémy, abych u jeho sledování neusnul. Céčkové horory se zvířecí tématikou (Asylum, Nu Image) mi nikdy zásadně nevadili, přestože většina z nich je vážně hrozná – ale alespoň jsem se u nich občas i pobavil. U Arachnidu tomu tak ovšem nebylo. Stupidita z toho smrdí na sto honů, jedno klišé střídá druhé a otřesní robo-plyšoví pavouci naženou hrůzu snad jen zoufalcům a malým děckům. Opravdu jsem chtěl dát alespoň nějaké to procento za pěkné prostředí ostrova a pohlednou Alex Reid. Jenomže to by nesmělo jít o španělský film! Asijské, severské a španělské filmy jsou na mém žebříčku úplně nejvýše a proto od nich vyžaduji vždy o něco navíc, nežli u těch amerických či kanadských. Proto to velké zklamání. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (1)

  • Když pavouk hrdiny zažene do hangáru, říkají, že zadní dvířka jsou zamčená a že se jimi nikam nedostanou. Později je však otevřou rukou bez jakéhokoliv zásahu. (Pepy)

Reklama

Reklama