Reklama

Reklama

Noční můra v Elm Street 2: Freddyho pomsta

  • USA A Nightmare on Elm Street Part 2: Freddy's Revenge (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kdyby rodiče Jamese Walshe věděli, co se stane, když se nastěhují do domu na Elm Street…! Pět let čekal Freddy Krueger, aby se znovu objevil ve snech nového chlapce ve městě a otevřel svoji ruku z nožů. Démonický zabiják si pro svoji pomstu nemohl vybrat lepší příležitost. Noční můra se opět promění ve strašlivou skutečnost. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (319)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nápad, kedy sa antagonista nesnaží zabiť protagonistu, ale naopak chce vrždiť jeho rukami, je rozhodne fajn. Lenže Craven prenechal kormidlo Sholderovi a ten nedokáže film poriadne nakopnúť. V jednotlivostiach určite funguje, niekedy výborne, ako celok ale príliš nestrhne a to možno aj preto, že zase v ďalších jednotlivostiach nefunguje vôbec. No a hlavná mužská úloha je proste presný opak Freddieho, totiž absolútne bez charizmy, čo možno spôsobí, že mnohí budú držať palce viac sériovému vrahovi detí. Kim Myers je ale vhodne obsadená a že jej patrí záverečný part viac než Pattonovi, je rozhodne dobre. ()

castor 

všechny recenze uživatele

1, 2 Freddy jde, 3, 4 už zavři… Extrémně popálený hubený muž. Na hlavě klobouk, na těle červenozelený svetr. Na pravé ruce proslulá rukavice s břity. Není chodícím zlem na zemi jako Michael Myers nebo Jason Voorhees. Objevuje se jen ve světě snů. Dřív, než se noční můrou stal, si jeho pokřivená mysl vybírala malé děti. Rodiče nevinných obětí pak vzali zákon do vlastních rukou a vraha z kotelny upálili. Mrazivá atmosféra trvá, Robert Englund je pořád největším tahákem, i když následující díly zaujaly víc. Především hned ten následující. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Malo by sa to skôr volať: Nočná mora v Elm Street 2: Buzna Freddy. Fakt to vyzerá jak mix slasheru a gay soft porna. Nahradiť ústrednú hrdinku nejakým mladíkom. Ok, no dobre. Ale fakt tam nemusel byť neustále polonahý a spotený, nemusel tancovať na popíkovú hudbu pri ktorej krútil zadkom, nemuseli tam byť nonstop polonahí chlapi, alebo scéna v ktorej sado masochisticky Freddy najprv s uterákom vyplieska nahého chlapa po zadku a potom ho zabije. Nič proti buznám, ale gay porno pozerať fakt nemusím. No a ako horor to funguje tiež mizerne. Ľakačky a atmosféra - nula bodov. Na jednej strane je pekné, že sa snažili posunúť Freddyho príbeh tým, že chce získať hmotné telo a využíva na vraždy nonstop spoteného mladíka, ale na druhej strane bol fakt blbý nápad, že sa zvysoka vysrali na koncept toho, že Freddy zabíja v snoch. Toto už nebola Nočná mora v Elm Street, ale úplne iný film. Freddy tu je tiež taký vážny a vôbec si vraždy neužíva. A ani zmienky o hlavnej hrdinke z jednotky to už nezachránili. Jednu hviezdičku dávam za technickú stránku a pár cool oldschool praktických trikov. Ale to je fakt málo a tento diel skoro zabil dobre rozbehnutú sériu. Komerčne síce uspel, ale dejovo dostal sériu do slepej uličky. Našťastie to trojka znovu poriadne nakopla. Dvojku už viac vidieť nechcem. 1/10. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Zhruba na úrovni jednotky. Tu sú lepšie masky, triky, Freddy je viac démonický a lepšia je aj hudba. Oveľa horší je scenár, úmrtia sú nudné (v podstate sa jedná len o obyčajné seknutia) a Freddy nehláškuje. O strachu a mrazivej atmosfére tu opať nemôže byť ani reč. Lakačky tiež nefungujú, ale sú aspon menej trápne ako v jednotke. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Celá podstata zla, která je v postavě Freddyho ztělesněná, je výborná, ovšem realizace více než mizerná. Ženy opět dokázali, že jsou vůči zlu daleko odolnější a z Freddyho se pro mně stává, sice vytrvalá, ale zoufalá postavička snažící se zabíjet. A hlavně, za nafukovacího panáka, majícího v jedné scéně představovat hlavní postavu, nemohu dát více než dvě. Na další pokračování toho, jak jeden upálený školník (nebo kdo to byl) volá po spravedlnosti, se dostanu opravdu jen čirou náhodou. ()

Galerie (118)

Zajímavosti (26)

  • Hneď v úvode filmu je možné v okne autobusu vidieť odraz jedného člena štábu. (GTS_PUNK)

Reklama

Reklama