Reklama

Reklama

Noční můra v Elm Street 2: Freddyho pomsta

  • USA A Nightmare on Elm Street Part 2: Freddy's Revenge (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kdyby rodiče Jamese Walshe věděli, co se stane, když se nastěhují do domu na Elm Street…! Pět let čekal Freddy Krueger, aby se znovu objevil ve snech nového chlapce ve městě a otevřel svoji ruku z nožů. Démonický zabiják si pro svoji pomstu nemohl vybrat lepší příležitost. Noční můra se opět promění ve strašlivou skutečnost. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (320)

Jordan odpad!

všechny recenze uživatele

1) najhorší diel/film série a filmov o freddym kruegerovi, ktorý by mal byť vymazaný, zabudnutý, spálený a zničený (druhé diely/pokračovania zvyknú byť horšie, ale z 5 hviezdičiek do odpadu sa nepodarí každý deň); 2) post-moderna v najhoršom možnom svetle a najpríšernejšej forme - neorganicky, bezzubo a nefunkčne na seba nahádzané rôzne odkazy, citácie, nevhodný humor, nevkus a po scenáristickej stránke naozaj odpad hodný tohto hodnotenia; 3) artový psychologický horor o chlapcovi, ktorý zisťuje a odmieta prijať, že je gay; ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Zhruba na úrovni jednotky. Tu sú lepšie masky, triky, Freddy je viac démonický a lepšia je aj hudba. Oveľa horší je scenár, úmrtia sú nudné (v podstate sa jedná len o obyčajné seknutia) a Freddy nehláškuje. O strachu a mrazivej atmosfére tu opať nemôže byť ani reč. Lakačky tiež nefungujú, ale sú aspon menej trápne ako v jednotke. ()

Reklama

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Tak já tomu asi nerozumím. První díl ode mě dostal dvě hvězdy z milosti za námět, protože to byl prostě první díl. Ale u druhého dílu jsem měl co dělat, abych mu nedal hvězdy čtyři (dost možná to zkazil až závěr, které fakt u filmů tohoto typu nemusím a scéna na konci mejdanu, která pokazila celkově tajemné vyznění Freddyho pomsty). Vždyť ty charaktery byly i celkem sympatické. Pokud nepočítám úvodní scénu v autobuse, dlouho se nestane žádná vražda. Máme tu v podstatě tři postavy plus Freddy, se kterými se dá skutečně dobře sžít. Kritizujete tu špatné dialogy, trapnost a tak dále a tak dále, ale fakt nechápu, proč tak činíte zrovna u tohohle filmu a neděláte to u ostatních Elm Street filmů, Pátků třináctých, Halloweenů, Vřískotů a vlastně téměř čehokoliv, co vás napadne v tomhle subžánru. Freddyho pomsta na tom není o nic hůře, ba naopak, neboť hlavní postava není, s výjimkou úvodního baseballového utkání, považována za největšího loosera, vlastně si ho všichni váží a chtějí ho vyslechnout, i když jedná jako blázen, což nebývá obvyklé. Vztahové záležitosti nejsou tak uboze nereálné, jak většinou bývají...vlastně celý snímek mi přišel celkem nezvyklý v jednotlivých detailech, já to vidím jako změny k lepšímu, protože tyhle filmy většinou nesnáším, ale je to asi přesně důvod, proč tu na to kydáte hnůj vy. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Celá podstata zla, která je v postavě Freddyho ztělesněná, je výborná, ovšem realizace více než mizerná. Ženy opět dokázali, že jsou vůči zlu daleko odolnější a z Freddyho se pro mně stává, sice vytrvalá, ale zoufalá postavička snažící se zabíjet. A hlavně, za nafukovacího panáka, majícího v jedné scéně představovat hlavní postavu, nemohu dát více než dvě. Na další pokračování toho, jak jeden upálený školník (nebo kdo to byl) volá po spravedlnosti, se dostanu opravdu jen čirou náhodou. ()

Spinosaurus odpad!

všechny recenze uživatele

Mám takový pocit, že režisér musí být teplej. Ve filmu narazíme na Gay klub, neustále nahá mužská těla(ani jedna nahá žena), vypráskání na holou(!!) a hlavně neuvěřitelně trapná sonda do duše dementního hlavního hrdiny. Nevím jestli tvůrci chtěli dát toho vola místo Freddyho(ten tu skoro není) do popředí, aby jsme si ho oblíbili, ale mě spíš nasral. Bylo mi u prdele jestli má chudáček špatné sny(scéna s nočním buzením asi 8x !!!),nezajímá mě jak si v pokoji tancuje a hraje si na drsňáka, nebo jak neumí udělat pár kliků a ještě si stěžuje. Jeho soukromí život mi byl ukradený a těšil jsem se na Freddyho a na horor-nedočkal jsem se. Už jsem jen čekal, až si ho před obrazovkou začne honit. To už by ani odpad nestačil. PS:SAMOTNÝ DABING JE MOŽNÁ JEŠTĚ HORŠÍ NEŽ CELÝ FILM!! POKUD MOŽNO VYHNĚTE SE ŠIROKÝM OBLOUKEM! ()

Galerie (118)

Zajímavosti (26)

  • Celosvětová premiéra proběhla v říjnu 1985 na festivalu Hofer Filmtage. (Varan)
  • Expert na špeciálne efekty Kevin Yagher nahradil v pokračovaní Davida B. Millera, ktorý stvoril Freddyho (Robert Englund) masku. Yagher mal len niekoľko fotografií a pôvodný film, aby sa popasoval s Freddyho podobou. Preto si na pomoc zobral fotografie obetí požiarov a na ich základe navrhol Freddyho výzor. (beso74)

Reklama

Reklama