Reklama

Reklama

Noční můra v Elm Street 2: Freddyho pomsta

  • USA A Nightmare on Elm Street Part 2: Freddy's Revenge (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kdyby rodiče Jamese Walshe věděli, co se stane, když se nastěhují do domu na Elm Street…! Pět let čekal Freddy Krueger, aby se znovu objevil ve snech nového chlapce ve městě a otevřel svoji ruku z nožů. Démonický zabiják si pro svoji pomstu nemohl vybrat lepší příležitost. Noční můra se opět promění ve strašlivou skutečnost. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (319)

oLí 

všechny recenze uživatele

Pokračování Noční můry v Elm Street se vůbec nepovedlo. Freddy patří do snu, ne do reality. Ve Freddyho pomstě je hodně blbých pasáží hraničících s trapností. Na druhou stranu jsem se několikrát pěkně zasmál, jindy zase nevěřícně kroutil hlavou. Možná to mělo být trošku drama, ale vůbec se nepovedlo. A jako horor to taky moc nefunguje. No snad nejslabší díl série, naštěstí další dvě pokračování se nesou v duchu té pravé Nightmare a dávají na tento nepodařený článek série zapomenout. 25% [srpen 2007] ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Z hlediska dialogů a plynulosti děje mnohem lepší a ne tak škrobené. Bohužel však dějově a scénáristicky téměř tragické. První polovina ještě ujde. Hlavní hrdina podává překvapivě slušný herecký výkon a jeho noční můry jsou působivé. Poté se ale scénárista dopouští neuvěřitelných kiksů, které mají za následek naprosto nelogické vložky, či dokonce celé sekvence. Na závěr tak už máme jen samoúčelná krvavé jatka, která ještě ke všemu nejsou ani trochu působivě natočena. Těžký paskvil, který těží tak maximálně z dobrého jména svého předchůdce a z neodolatelně slizkého hlavního záporáka. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

(60%) Tato druhá NOČNÍ MŮRA Z ELM STREET je určitě o dost slabší jak výborná jednička, kterou asi jen tak žádný další díl nepřekoná. Ale až tak pohoršen jsem nebyl, určitě z toho mohla být mnohem větší blbost. Co se týče režie a technické stránky, tak už je to viditelně slabší, ale znám i hůře provedené horory z 80.let. U mě ale v tomto případě byly 2 problémy. Zaprvé: Jednak mi moc nesedl hlavní hrdina, který mě chvílemi dost otravoval, ale zas musím uznat, že svoji roli sehrál tak nějak optimálně. Ostatní postavy mě též moc neuchvátili, ale ani neurazili. Zadruhé: Občas se tu objevila taková spíš komická až nevhodná scéna typu, kdy Freddy vylézal z těla hlavního hrdiny atd. Takže to je asi tak k záporům. Jinak byl příběh odlišný a rozhodně zajímavý. To, že Freddy chtěl, aby za něj hlavní herec zabíjel, byl dobrý nápad. Pár krvavých scén tu bylo a především mě přímo nadchla scéna na zahradě, kdy se konala párty oné mládeže. Tam mě pobavila Fredyho hláška: „Starej se radši o sebe, sráči!“ načež toho onoho kluka probodl. Takže tempo to má dost velké, jen těch pár hmatatelných záporů, které jsem uvedl, to trochu kazilo. Hudba byla docela v pohodě. Freddy jako takový byl určitě dobrý, ale v původním filmu mě bavil víc. Nicméně, ať můj komentář vypadá jakkoliv, vyšla mi z toho koukatelná, pohodová jednohubka asi jen na to 1, možná 2 shlédnutí. Brak to není, ale pecce prvnímu originálu se to nemůže rovnat ani náhodou. ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

posadnutý papagáj ma skutočne odrovnal. Škoda že ste nepočuli môj záchvat smiechu :-)) trochu "priteplený" horor s nulovou atmosférou, príšerným castingom (ústredná dvojica má do chémie dua Johnny Depp/ Hether Langenkamp asi tak ďaleko ako severný pól od južného) ešte horším scénarom a takmer absentujúcim Freddym. Nuda, nuda a ešte raz nuda. Neskutočný pád po uchádzajúcej jednotke, navyše chýba aj ústredný hudobný motív série. Hlavný hrdina ma svojím výstupom "I kill them, I kill Grady, I kill Schneider" takmer dohnal k slzám tak som sa rehnil. Zmutovaná krysa, pes..... škoda že sa tvorcovia sekli v žánri ako paródiu by som to hodnotil o niečo lepšie ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Oproti jedničce hodně průměrný film. Sice chápu, že se tvůrci nechtěli opakovat a proto změnili pojetí celé postavy Freddyho Kruegra. Ten už nevraždí sám, ale skrz oběti svých snů. Bohužel tento pokus o originalitu filmu vůbec neprospěl. Film je strašně předvídatelný a nechtěně vtipný. No ale několik dobrých scén by se tam našlo. Hlavně ty s Kruegrem, i když Kruegrova postava spíš baví než děsí.. ()

Galerie (118)

Zajímavosti (26)

  • Během natáčení filmu obléhali Freddyho fanoušci karavan jeho představitele Roberta Englunda, který málem převrátili. Unavený herec, kterého zrovna maskéři odličovali, tak byl nucen vylézt ven a rozdat pár podpisů. (Veleknez)
  • Natáčení probíhalo od 26. června do srpna 1985 v Kalifornii. (Varan)
  • Řidič autobusu na začátku filmu není nikdo jiný než představitel Freddyho Kruegera Robert Englund bez makeupu a typického svetru. (HellFire)

Reklama

Reklama