Reklama

Reklama

Noční můra v Elm Street 2: Freddyho pomsta

  • USA A Nightmare on Elm Street Part 2: Freddy's Revenge (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kdyby rodiče Jamese Walshe věděli, co se stane, když se nastěhují do domu na Elm Street…! Pět let čekal Freddy Krueger, aby se znovu objevil ve snech nového chlapce ve městě a otevřel svoji ruku z nožů. Démonický zabiják si pro svoji pomstu nemohl vybrat lepší příležitost. Noční můra se opět promění ve strašlivou skutečnost. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (319)

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Ak ste si mysleli, že Freddy Krueger po prvom vystúpení skončil nadobro mám zlú správu, je spät a chytá dokonca pomstu. Narozdiel od prvého dielu sa druhý trochu-dost zmenil. Jednotka bola originálna a nemala na svoju dobu a pre mna ani teraz chybu. Dvojka mala trošku horší osud. Wes Craven sa zdal režisérskej stoličky čo bolo velké mínus. Za druhé mínusom bolo aj to, že scénar písali dvaja ludia jak Craven tak aj druhý scenárista David Chaskin písali asi zvlášt, pretože film bol dost chaotický a sám si odporoval v niektorých scénach. Takže dej bol odosť horší v porovnaný s prvým dielom, ale film nemal len mínusy mal tiež niejaké klady, ktoré sa v prvej časti neobjavili. Mne sa páčilo, že tu bol Freddy odost tvrdší. čo to znamená? Bol horší v dobrom slova zmysle. Bolo to vidiet na jeho tváry a jeho konaní. Proste posobil dost naštvane a názov Freddyho pomsta asi nieje len tak pre srandu. To musím pochválit, to sa mi páčilo. Další klad bolo, že sa Freddy objavoval na scéne častejšie ako v jednotke. A hororu, ktorý má takéhoto hlavného záporáka to len a len pomohlo zakryt tie mínusi čo som spomínal. Tažko sa mi to píše ale táto čast Nočná Mora v Elm Street s prívlastkom Freddyho pomsta je asi najslabšia čast série čo ale neznanemá, že nieje dobrá proste ostatné časti sú lepšie. Niejak im to nevišlo a ani sa nečudujem byt pod takým nátlakom ,že musím natočit niečo kvalitné aby sa to mohlo aspoň vyrovnať prvej časti.čo sa dá urobit v takej situácií než to urobit úplne opačne. Ale Freddy je tvrdý "človek" a objavil sa aj v dalších pokračovaniach :) ()

oLí 

všechny recenze uživatele

Pokračování Noční můry v Elm Street se vůbec nepovedlo. Freddy patří do snu, ne do reality. Ve Freddyho pomstě je hodně blbých pasáží hraničících s trapností. Na druhou stranu jsem se několikrát pěkně zasmál, jindy zase nevěřícně kroutil hlavou. Možná to mělo být trošku drama, ale vůbec se nepovedlo. A jako horor to taky moc nefunguje. No snad nejslabší díl série, naštěstí další dvě pokračování se nesou v duchu té pravé Nightmare a dávají na tento nepodařený článek série zapomenout. 25% [srpen 2007] ()

Reklama

EdaS 

všechny recenze uživatele

Rozhodně to není tak špatné, jak jsem čekal. Dvojka se mi kdysi jako malému v kině strašně líbila. A její první dvě třetiny se mi líbily i teď. Tvůrci měli odvahu zkusit odklonit se od Cravenova originálu a soustředit se hlavně na psychický stav hlavního hrdiny, což jim skoro vyšlo. Bohužel v poslední třetině jde logika do kytek a navrch mají krvavá jatka. I tak ale dvojka disponuje působivou atmosférou (a já prostě osmdesátkové horory poslední dobou miluju), zvlášť pokud ji vidíte v originále z DVD(ripu) a ne s příšerným českým dabingem. ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Tohle je můj nejoblíbenjší díl z celé série,je to fakt,žádnej kec. Freddy tu má jakousi divnou masku,zvláště co se týče očí. Jinak skvěle funguje coby horor. Klidně by fungovala jako jednička,neschází jí tajemno a velké napětí,Freddy před finálem sejme vlastně jen dva lidi a pak dva na tom večírku a jeden je ušlapanej v davu,takže si vlastně vystačí i s minimem mrtvých. Stopáž je přesná,tak aby toho nebylo moc ani málo. U mě Freddy boduje nejlépe,děj soutředěn na hlavního hrdinu a né pak jen na krvavé efekty jako ve trojce. Dvojka u mě sklidila můj největší obdiv a líbí se mi daleko více než kultovní jednička. Hudba je také ze všech dílů nejlepší,zvláště jedna melodie je fajň,celkově film jde i jinačím směrem. Zhmotnění přes Jessiho a né jen. Nesmí usnout nebo mě dostane. Schrnuto,dvojka je u mě ta nejlepší. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Až na úvodní sekvenci s autobusem a relativně snesitelné finále prakticky nekoukatelné. Na první krvavý řez se čeká dlouhých 30 minut , jimž předchází jeden odhalený mozek a plácání ručníkem přes zadek, a ani pak se nic pořádného neděje. Mistr kotelník je na scéně snad ještě kratší dobu než v jedničce, stěžejní teenager je blbec na kvadrát a režírující Sholder bohužel postrádá cravenovské koule, takže nepřijdou na řadu ani pořádná jatka. Jen spousta blbých keců, přehršle WTF momentů a totálně zmrvená "mytologie", která od reality a světa snů přešla někam do řitního otvoru. Vzpomínáte na třetí Halloween? Tohle je něco podobného. ()

Galerie (118)

Zajímavosti (26)

  • Celosvětová premiéra proběhla v říjnu 1985 na festivalu Hofer Filmtage. (Varan)

Reklama

Reklama