Reklama

Reklama

Bloody Hell

  • Austrálie Bloody Hell
Trailer 3

Obsahy(1)

Rex (Ben O'Toole) je bývalý voják a před osmi lety zažil jako zákazník banky její přepadení. V příhodném okamžiku vzal spravedlnost do svých rukou a lupiče postřílel. Nešťastnou shodou okolností při tom zemřela jedna pracovnice banky. Soud ho poslal na osm let do vězení, i když ho běžní lidé mají za hrdinu, čímž jenom napomohl rozvoji jeho rozdvojené osobnosti. Po odpykání trestu je Rex známou osobností, což se mu vůbec nelíbí, a tak se rozhodne vycestovat do Finska, kde ho nikdo nezná. Tam ho ovšem hned po příjezdu čeká velmi nemilé překvapení. (C0r0ner)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (93)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tak po dnešku si definitivně škrtám Finsko ze svého plánovacího kalendáře a spokojím se s tím, že jsem navštívil Švédsko a Norsko. Ben O´Toole (Rex) je jakýmsi křížencem Bruce Campbella a Roberta Downey Jr. Během přepadení banky se vypořádá s ozbrojenými lupiči, mezi mrtvými je ale i žena, která zemřít nemusela. Možná. Možná ano. Každopádně hrdinský čin Rexe je odměněn vězením. Po návratu se Rex necítí ve Státech dobře, a tak se vydá do osudem vybrané země - Finska. Jenže už na letišti si ho vyhlédne rodina magorů, která s ním má své plány. Tedy dvě třetiny filmu by se daly odehrát na divadelním jevišti, nu, s přimhouřenýma očima i celé. Rex se baví se svým Já, které mu radí, co a jak, zatímco útrpně visí spoutaný za ruce a.... a s menším handicapem. A pokud si Paul Sheldon mohl vystačit s psacím strojem, Rex potřebuje něco onačejšího. Popravdě chvílemi bylo toho pindání až moc, ale občas zasršel vtip, spíš černý humor, občas zesílilo napětí. Samozřejmě závěr je nejlepší až k cynickému posezení v restauraci. A nechybí ani nějaké to gore. Ale jo. Celou dobu jsem to viděl na 3*, závěr hodnocení vytáhl. ()

Michelle75 

všechny recenze uživatele

Ta vypravěčská forma mě hodně baví, navíc Ben O´Toole se dobře poslouchá. Má to nápad, má to spád, humor, absurditu a tohle je myslím pro hororovou komedii úplně nejvíc. A nemohl by prosím už někdo uživateli EvilPhoEnixovi vysvětlit, že vyžvanit v komentářích do detailu veškerý děj je sprosťárna největšího kalibru? Děkuji. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

"Bloody Hell" sa pre mňa stalo absolútne ideálnou oddychovou hororovou komédiou. Dokonca by som sa nebránil tomu sa k týmto postavám niekedy vrátiť a dostať ich do nových príbehov. Lebo potenciál tam je. Je to vynikajúci film? Nie. Má určité problémy? Áno. Dokonca mám pocit, že si zobral niekoľko elementov z iných filmov alebo hororových videohier a trošku ich skombinoval dokopy. Ale bavilo ma to sledovať. Páči sa mi, že náš hlavný hrdina rozpráva sám so sebou a ako si vie situáciu analyzovať. Úvod filmu je podľa mňa tiež dosť dobre spracovaný a keď pochopíme ako sa to vlastne na konci celé odohralo, pochopíme aj trošku lepšie udalosti zo súdu. Film je svojim spracovaním síce viac komédia a neberie sa moc seriózne no vo výsledku dávajú jednotlivé situácie nakoniec aj nejaký ten zmysel. Tá fínska família vie byť celkom strašidelná a hlavne ako to celé prežívajú a sú schopní sa aj celkom slušne brániť. Záverečný súboj je možno trošku sklamanie, kde som čakal od strašidelného brata možno trošku viac, no jeho koniec je tak komický, že som sa skutočne pobavil. Ako malá hororová oddychovka s dobrým hlavným hrdinom mi to stačí. Ale nemôžem povedať, že by ten film bol nejako výrazne výnimočný. Možno s výnimkou toho, že sa snaží pobaviť trošku lepšie ako niektoré iné hororové komédie čo som videl. Hodnotenie: B- ()

tron 

všechny recenze uživatele

S o čo väčšou nechuťou som si k Bloody Hell sadal, s o to väčším nadšením som to dopozeral a štvrtá hviezda tomu unikla len o nohu. Pasáže z banky sú síce od istého bodu skvelé, ale zároveň je ich predsa len veľa; toto mal byť v prvom rade príbeh o Američanovi medzi fínskymi kanibalmi a namiesto toho to občas pripomína skôr Spojenca s Denzelom Washingtonom (OK, preháňam, ale...). A keď sa práve dej neodohráva v banke, ale v spoločnosti fínskych kanibalov, tak to paradoxne vlastne ani vtedy o fínskych kanibaloch stále príliš nie je, je to skôr o chlapovi v suteréne. Rozhodne ma ale bavil sympatický ústredný hrdina, nápad s jeho oživeným vnútorným Ja bol geniálny a finálna satisfakcia v kuchyni je natočená patrične drsne, aj keď vzhľadom na to, čo si prežil, mohla byť ešte drastickejšia. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že o scénáristovi tohoto kousku ještě uslyšíme. A vlastně by tento film mohl posloužit jako dobrá vizitka pro celý tvůrčí tým. Jednoznačnou hvězdou je ovšem Ben O'Toole, který tady na CSFD překvapivě nemá uvedenou ani národnost. Po roli Rexe si ho mnozí budou pamatovat jako australskou kopii Robert Downey Jr. ...jen mladší a s krapánek prořídlejší ofinou. Do cesty se Rexovi postaví dva finští Malfoyové, psychotetka a Verbalův nevlastní brácha. Jejich úmysly jsou krystalicky jasné už od okamžiku, kdy se Rex probere v jejich domě. Australani mi nejsou sympatičtí, dokonce je vnímám jako větší křupany, než amíky. Jejich filmy moc nevyhledávám a pokud jsem viděl nějaký horor, byl vždycky dost ujetý tím zvrhle divným způsobem. Ale v tomto případě jsem se hlavně zásluhou O'Toolea bavil. Charismatický chlápek měl díky scénáři nabito, režie byla hravá a dynamická a přestože je příběh jen další variací na 100x omleté žánrové klišé, tak ani chvilku nenudí. Vlastně ani nevím, jakým omylem se ke mě Bloody Hell dostalo, protože horory bez potvor mě nebaví. Takže pokud ode mě zazní chvála na film o úchylácích, tak by ti, kteří takové filmy vyhledávají, neměli váhat. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (14)

  • V čase 01:01:00, kdy Rex (Ben O'Toole) sejme brokovnicí v bance jednoho ze zlodějů „face-to-face“, tak kamera to zabírá v detailu – ze shora, hned nad hlavou zloděje. Je jasně vidět, že rána projde skrz naskr (ze zad letí krev). Když ale zloděj padá k zemi, ze předu má hrudník i oblečení nedotčené. (Haymar)
  • Ve filmu je spousta odkazů na slavnější klasické kousky. Rexův kamarád barman mu říká, že je jako Temný rytíř nebo Joker. Na letišti Rexe zase jeden z jeho fandů oslovuje: Johne Wicku a Kapitáne Ameriko. Ve sklepě Rexovi říká jeho alter ego, že bude mít „Velký trable v Malém Finsku“, což je odkaz na Carpenterovu klasiku Velké nesnáze v Malé Číně (1986). A hned 2x (prvně na začátku ve sklepě a podruhé na konci v autě) je ve filmu narážka na velice podobně laděnou – klasickou „kingovinu“ Misery nechce zemřít (1990). (Haymar)

Reklama

Reklama