Reklama

Reklama

Tichá noc, krvavá noc

  • USA Silent Night, Bloody Night (více)

Obsahy(1)

Pro většinu lidí jsou Vánoce časem klidu, rozjímání a radosti. Ale pro obyvatele malého novoanglického městečka představují zimní svátky především čas vzpomínání na Wilforda Butlera, jehož sebevražda upálením všechny šokovala. Po letech se Wilfordův vnuk Jeffrey rozhodne prodat zděděný dům a navždy se s městem rozloučit. Bývalá léčebna pro mentálně choré však skrývá nejedno hrozivé tajemství a řetězec událostí spojený se šíleným zabijákem může začít.. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (67)

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Staré dobré horory mám tuze rád takže si pamatuji jak jsem si večer kolem druhé tento filmek vsunul do dvd a uvrtal se v posteli s coca colou a brambůrky (kulturističtí bratři mi snad odpustí ten hřích) . Začátek filmu je parádní a do prvního masakru to má sakra hustou atmosféru dům působí strašidelně a vůbec vše šlape jak má. A pak to přijde...všichni se zblázní jezdí do strašidelného domu po jednom a nechávají se likvidovat nebo jezdí do jiných domů a zase se vracejí odkud vyjeli aby zase odjeli a zase se vrátili a nakonec jeli do strašidelného domu. Stíháte mě? No fakt tam takhle blbnou. Takže atmosféra zjistila po cca krásné půlhodině že jde pozdě na rande a zmizela pryč nechajíc místo sebe tupé chování postav s IQ pokojové teploty. Konečné vysvětlení ušlo ale úplný závěr ten byl šitej hodně horkou jehlou a ještě se u toho ten kdo to šil píchnul do prstu naštval se a ani to nedodělal. Mohla to být bomba takhle za mě jen lehký nadprůměr ale i tak rozhodně stojí za zkouknutí už pro první půl hodinku která nemá chybu. ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Neobyčejný hororový snímek, temný, jako každý z pokojů Butlerovic rodiny, se zdejším, výrazně kolísavým hodnocením a důvod je jasný. Ten film má totiž možná nápaditý příběh, ale po většinu času nudný průběh, takže se takovému průměrnému zdejšímu rádoby inteligentovi nebo nevybíravému, tuctovému diváku může stát, že ho snímek už v půlce unudí k smrti. Kouzlo je totiž jinde. Je to všechno v atmosféře, která zde je mrazivě přestárlá. Film má nádherný hororový feeling, který až šokuje množstvím tak úchvatných záběrů starých časů, fotografií, různých zatuchlých pokojů a rozpadajících se věcí. Pokud se pak stane i jakákoliv nedetailně zobrazená vražda v takovém prostředí, omdlíváte blahem a hrůzou zároveň. A právě toto si dokážou vychutnat jenom ti povolaní, fajnšmekři - my, hororoví fanoušci...A ještě něco. Vidět Tichou noc, krvavou noc v té odporné kvalitě, která vypadá jako natočená kamerou za pět korun je slast. ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Tak takhle prapodivně vystavěnou zápletku jsem ještě asi neviděl. Ona tam byla, ale zcela ji zabilo vyvrcholení a (pro mě) nesmyslné rozuzlení. Ikdyž má film slabých devadesát minut, tak byl místy přiliš nudný, nezajímavý a naprosto suchý. To stejné platí o hercích. Zkrátka film, na který nebude rozhodně těžké zapomenout, protože nenabízí nic, co by za něco stálo. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Docela zapadlý atmosférický grindhousový slasher, který hlavně staví na budování stísněnosti. To vše s perfektní hudbou, která už se dnes nikdy nenatočí, hlavně kvůli starému zvuku, který má zvláštní echo a celkový sound zní fakt hodně depresivně. Film nenudí, střídají se flashbacky, které celou situaci vysvětlují a závěr je překvapivý a nečekaný. A ještě jedno velké plus, které filmu hodně dodává znepokojivou atmosféru a to, že se skoro celý děj odehrává v noci. Hřbitov, lesní cesty, domy a hlavně Buttlerův dům, který sám o sobě je vrchol hororu a jeho exteriéry i interiéry jsou velmi působivé. To je prostě ono!! Také první nečekaný mord sekerou mě docela vyrazil dech!! Zajímavostí jistě je, že film vyšel pod společností Cannon Films a produkoval ho Tromděda Lloyd Kaufman. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Já mám prostě tyhle staré slashery rád. Pár postav, malé městečko, skvělá kamera (pohled očima vraha byl jistě inspirací pro budoucí Halloween), pěkná práce sekerou, banda magorů připomínajících sedláky u Chlumce nebo vzbouřené Chody a parádní hudba (Gershon Kingsley). Hudební doprovod je mnohem strašidelnější u starších snímků, kde stačí temné tóny basy, než u řady novodobých. Sníh, noc, hřbitov a rýč v akci. Jednou z nejhezčích scén je asi vydloubnutí oka napůl rozbitou skleničkou (ne sice tak hezké jako u Andaluského psa, ale roztomilé). Mizerná kvalita obrazu je zčásti vyvážena obstojným dabingem. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení započalo 30. listopadu 1970 v Oyster Bay v New Yorku. Dům Wilfreda Butlera (Philip Bruns) je pak ve skutečnosti dům Jamese Williama Beekmana. Postprodukce se uskutečnila až v létě roku 1972. Rozpočet snímku činil necelých tři sta tisíc amerických dolarů. (fiLLthe3DD)
  • James Patterson (Jefferey Butler) zemřel na rakovinu několik měsíců po hlavním natáčení – jeho repliky během postrpodukce pak musel namluvit jiný herec. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama