Reklama

Reklama

Brave New World

(seriál)
Trailer 1

VOD (1)

Epizody(9)

Obsahy(1)

Z dalekých krajů dorazí neznámý rebel a obyvatelé Nového Londýna začínají zpochybňovat pravidla zdánlivě utopického světa, ve kterém žijí. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (65)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Zajímavá adaptace. Pojetí v podstatě kastruje předlohu, vytahuje z ní naprosté základní myšlenky a s těmi manipuluje směrem, který je pro dnešního diváka pochopitelnější a současně jednoduchý (vídá ho všude okolo). Na jednu stranu mě tento přístup mrzí, na druhou stranu dává smysl a je mu opravdu všechno maximálně podrobeno. Jsem zvědavý, zda se tvůrcům způsob pojetí nerozpadne, protože už po pár dílech je vidět, že ne všechny postavy jsou připraveny na změnu příběhu a vyprávění. Vizuálně jde však o velmi příjemné překvapení, když odhlédnu od levnějších digitálních efektů tak si rozhodně troufají na zajímavé nápady (postavit Nový Londýn doslova nad starým, vyměnit indiánskou rezervaci za Savage Land, atd.). Společenská kritika a odraz dnešní reality je občas zbytečně přikrášlen, protože to prostě Huxley v roce 1932 trefil až smutně přesně. Maximálně si užívám momenty, kdy naráží nový svět na tradice starého a svatba v třetím díle je vrcholné opojení. Škoda, že na přivyknutí světa nového nebylo tolik času... právě to je jeden z problémů. Uvidíme, co John, kterého Alden Ehrenreich pojal hodně zvláštně, přiznám se, ještě si na něj zvykám. ()

majec4 

všechny recenze uživatele

Serial ma zaujal, kedze sa mi pacila knizna predloha. Samotny serial trochu znehodnocuje Huxleyho dielo, tym zbytocnym tlacenim na sexualnu stranku veci. Kvalitativne je to take neurcite. Neda sa povedat, ze by sa striedali slabe casti s lepsimi, skor by som povedal, ze sa striedaju slabe sceny s lepsimi. V jednotlivych castiach je to dost miestami nevyrovnane. Inak ma to celkom bavilo, kedze kniha ma fakt chytila. Som rad za akekolvek sfilmovanie. Ku koncu sa to vyrazne zacalo odtrhavat od predlohy, co osobne neberiem ako tragediu, lebo knihu by som tiez ukoncil inak, no poslednu cast som cakal o cosi zaujimavejsiu. Neviem ci koncime, lebo voditok na druhu seriu bolo viacero, takze zatial si dovolim dat 4*. Som si ale vedomy, ze nemusi to bavit kazdeho, kedze je to kus pritiahnute za vlasy v tej sexualnej oblasti. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Mám rád tyhle utopické kousky a hlavní myšlenka Brave New World není vůbec špatná,ovšem její zpracování mi přišlo povrchní a až moc podbízivé "modernímu" divákovi.Možná to tak je i v knížce (kterou neznám) a pletu se,ale něco mi říká,že kniha bude trochu někde jinde.Osobně bych si to dokázal představit explicitnější (něco jako porno s přesahem),syrovější a hlubší.Takhle je to jen celkem zajímavá sci-fi smíchaná s telenovelou a kdyby byla polovina dílů,vlastně by se nic nestalo...60% ()

Monisek 

všechny recenze uživatele

Nemuzu se rozhodnout, zda 3* nebo 4*.. Predlohu znam, a i kdyz jsem ji necetla, rozhodne jde o zajimavy namet. Tento seraial je koukatelny, bavil me, slupla jsem ho jako malinu, ale neco mi tam porad chybelo, nejake dovysvetleni, nejspis... to si asi tvurci nechavali do dalsich serii, na ktere ale uz bohuzel nedojde... skoda. ()

viky13 

všechny recenze uživatele

Prvních pět epizod mě to opravdu bavilo, ale s šestou to začalo jít strmě dolů, John byl ještě méně zajímavý než předtím a Lenina začala být vyloženě otravná. Od té šesté epizody jsme sice dostali nějaké překvapivé objasnění světa, ale zato vývoj hlavních postav se začal ubírat naprosto očekávaným směrem. ()

Galerie (28)

Související novinky

Leonardo DiCaprio a utopický ostrov

Leonardo DiCaprio a utopický ostrov

01.08.2020

Herec a producent Leonardo DiCaprio připravuje nový seriál Ostrov, jenž bude vycházet ze stejnojmenné knižní předlohy od Aldouse Huxleyho z roku 1962. Děj knihy vypráví o cynickém novináři, který… (více)

Reklama

Reklama