Reklama

Reklama

Brave New World

(seriál)
Trailer 2

VOD (1)

Epizody(9)

Obsahy(1)

Z dalekých krajů dorazí neznámý rebel a obyvatelé Nového Londýna začínají zpochybňovat pravidla zdánlivě utopického světa, ve kterém žijí. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (65)

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Byla možná chyba, že jsem seriál sledoval s tak velkými prostoji. Začal jsem s ním někdy v létě a skončil před koncem roku. Je možné, že ten guláš v ději, který jsem měl, byl způsoben právě tímhle. Na druhou stranu to beru jako důkaz, že mě nedokázal strhnout jako jiná seriálová produkce. Největší problém jsem měl asi s matrixoidní dějovou linkou kontrolorky, ve které jsem se postupně ztrácel, a závěrečný díl jsem víceméně jen přetrpěl, ať už to mám konečně z krku. Nezasáhlo mě to, nepochopil jsem to a už tomu nehodlám věnovat více času. Raději si někdy přečtu Huxleyho předlohu. (1 391.) ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Mám rád tyhle utopické kousky a hlavní myšlenka Brave New World není vůbec špatná,ovšem její zpracování mi přišlo povrchní a až moc podbízivé "modernímu" divákovi.Možná to tak je i v knížce (kterou neznám) a pletu se,ale něco mi říká,že kniha bude trochu někde jinde.Osobně bych si to dokázal představit explicitnější (něco jako porno s přesahem),syrovější a hlubší.Takhle je to jen celkem zajímavá sci-fi smíchaná s telenovelou a kdyby byla polovina dílů,vlastně by se nic nestalo...60% ()

Reklama

Michalechal 

všechny recenze uživatele

Bylo by to úplně super postapo sci-fi. Teda kdyby tam nebylo tolik toho "kopulačního procesu". Nevím proč, ale já to prostě ve filmech a seriálech nemám rád. Jinak super zpracování "dokonalýho" světa fungujícího na tzv. "somě" - takový zdánlivě neškodný antidepresivum/benzák, kterej si tam lupnou v jakýkoliv diskomfortní situaci. Ale tenhle rádoby dokonalej svět funguje vedle divochů, vlastně normálních lidí. A jednou se ten jeden "divoch" dostane do toho světa fungujícího na práškách (že by paralela s naším?) a pak se to rozjede ... 😁 ()

BigBang 

všechny recenze uživatele

Nedívám se normálně na moderní seriály, ale byl jsem zvědav, jak se progresivní Hollywood vypořádal se starou antiutopií. Jedna rovina zábavy je určitě sledovat využití starého díla, které varovalo před rozbitím tradiční rodiny, sexuálním hedonismem, nadměrnou medikací duševních poruch a systémem nepodmíněného příjmu od státu, pro moderní progresivní ideologii, jejíž nezanedbatelnou součástí je právě útok na tradiční rodinu, konvence a boj za nepodmíněný příjem stejně jako zaměření na mentální zdraví. Nicméně na všudypřítomnou pokrokovost dnešní produkce jsem si již zvykl a odfiltrovávám ji, a to včetně - dnes již obligátní - nutnosti zavraždit všechny otce (protože patriarchát). Seriál má však jedno reálné silné (a bolestné) téma: život je těžký, plný stresu, zkoušek a konfliktů. Farmakologie nabízí snadný útěk v podobě antidepresiv, která jsou dnes zobána masově. Seriál ukazuje možné pokračování tohoto trendu, kdy lidé budoucnosti reagují na sebemenší nepříjemný pocit polknutím pilulky, které mají neustále při sobě. Kolem této obsesivní konzumace se točí i nejlepší místa první řady, která jsou báječně komická (scény v čekárně u psychiatra). I když je seriál dost rozvleklý, celkově to byla dobrá TV. Za silnou stránku považuji i herecké obsazení - zvlášť p. Ehrenreich v roli divocha je charismatická postava. Serial myslím oproti knize dokonce rozvíjí dilema mezi řádem a chaosem: v revolučních scénách přesvědčivě ukazuje, svržením tyranie nezačína nutně dobro. ()

djfun 

všechny recenze uživatele

Za tohle solidní, ale zjednodušené a lehce povrchní zpracování kultovního Huxleyho románu bych se normálně rozhodoval mezi 3-4 hvězdami, ovšem v roce konzumu a "corona-náboženství" (2021) povyšuji tenhle počin hlavně za jeho téma na hvězd 5! A navíc Lenina (Jessica Brown Findlay) je naprosto skvostná. Btw: není asi náhoda, že právě v těchto dnes se na pulty knihkupectví vrací Orwellova 84ka, Bradburyho 451čka a samozřejmě i Brave New World... ()

Galerie (28)

Související novinky

Leonardo DiCaprio a utopický ostrov

Leonardo DiCaprio a utopický ostrov

01.08.2020

Herec a producent Leonardo DiCaprio připravuje nový seriál Ostrov, jenž bude vycházet ze stejnojmenné knižní předlohy od Aldouse Huxleyho z roku 1962. Děj knihy vypráví o cynickém novináři, který… (více)

Reklama

Reklama