Reklama

Reklama

Natočeno podle neuvěřitelně skutečného příběhu, film osvětluje i ta nejtemnější místa. Po záchraně mladého chlapce před nelítostnými obchodníky s dětmi se federální agent dozví, že chlapcova sestra je stále v zajetí, a rozhodne se vydat na nebezpečnou misi, aby ji zachránil. Když se mu krátí čas, dává v práci výpověď a vydává se hluboko do kolumbijské džungle, nasazuje svůj život, aby ji osvobodil od osudu horšího než smrt. (bianci)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (97)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

„Balíček kokainu můžeš prodat jen jednou, ale dítě můžeš prodat i 10x denně.“ Emotivní odšťavňovač, který silnější diváky rozruší a slabší rovnou zničí. Film se dá hodnotit ve dvou rovinách – ve faktické a v rovině filmové. Z hlediska filmařiny jde o poctivou práci kombinující nelítostnou tvrdost a autenticitu spolu se šikovným budováním příběhu i charakterů (hlavní postava je sympaťák a skvělý herec!) a i po vizuální stránce film nabídne mnoho pěkných lokací, jistou kameru i hudební podkres. Po stránce faktů je to pak absolutní šílenost, která se děje v daleko větším rozměru, než si kdokoliv z nás dokáže představit, a tohle film předal naprosto jasně. Příběh dle skutečných událostí, se skutečnými postavami a se skutečným poselstvím, který když se skombinuje s luxusní filmařskou prací, vychází na absolutní topku, která zamrazí, dojme a šokuje najednou. Velmi silný zážitek, který bude divákem ještě dlouho rezonovat. Největší zvěrstvo je však nejen celé obchodování s dětmi, ale hlavně fakt, že tohle nedali do českých kin, stejně jako do mnoha jiných zemí, jelikož tohle by mělo vidět jednoduše co nejvíce lidí, aby i sluníčkáři trochu prozřeli. Více takových věcí. PS jsem rád, že i přes filmové komentáře se dají krásně vyselektovat lidé s velmi podprůměrným IQ (čti debil), tímto zdravím Karlos80 a Miuri, kteří nám svým komentářem krásně ukázali, že i lidé bez základní školy dají dokupy pár smysluplných slov, gratulujeme! ()

tron 

všechny recenze uživatele

Pri neuveriteľnej krasojazde, akú tento nenápadný film zaznamenal (rozpočet cca 15 miliónov vs. celosvetová tržba niekoľko stoviek miliónov dolárov), som situáciu pozorne sledoval, nasávajúc búrlivé reakcie o tom, aký je film, ja vlastne ani neviem, ako by som to nazval... náboženský? Navyše sa to celé dávalo do úzkeho súvisu s osobou Jima Caviezela, ktorého som naposledy videl v r. 2013 v Úteku z väzenia s Arnoldom Schwarzeneggerom a Sly Stalloneom, takže vôbec netuším, čo sa o Caviezelovi v posledných rokoch hovorilo, akú mal povesť atď. Každopádne, trochu zvrhlo som sa začal tešiť na fakt sračkový film. No a keď som si to pozrel... ostal som zarazený. V kostole som za celý svoj život možno 10x (napr. pri príležitosti pohrebov), ale fakt netuším, čo komu na tomto filme vadí. Vôbec to nie je žiadna náboženská agitka. Kde? Aká? Prečo? Caviezel hrá manžela a otca početnej rodiny, takže si pedofíliu vezme osobne, ale toto by som za náboženskú agitku ozaj neoznačil ani vo sne. Je to normálny triler o chlapovi, ktorý sa rozhodne ísť po krku obchodníkom s deťmi. Tlieskam, že niekto nabral odvahu natočiť film o pedofílii. Inak ale máme dočinenia s úplne bežným, štandardným, chcelo by sa povedať rutinným trilerom, ktorému by som objektívne vytkol asi „len“ prehnanú dĺžku (dve hodiny desať? Prečo preboha?), mierne divného Caviezela a priemerný, vcelku predvídateľný scenár. A možno ma JEMNE rušilo zopár sekúnd, v ktorých tvorcovia šli azda až do priveľkého odľahčovania na to, o akej téme rozprávajú (bozkávanie ruky). O takej téme bolo treba natočiť drsný, mrazivý, silný, dojemný, pôsobivý a strhujúci triler/drámu. Nie takýto priemer. No musím uznať, že scény z ostrova alebo finále v džungli sú adekvátnym spôsobom napínavé a celkovo sa mi herci pozdávali (Bill Camp z Dámskeho gambitu alebo Kingovho Outsidera si dlhodobo koleduje o oscarovú rolu). Šokovalo ma, že na Moviezone.cz je o filme písané ako o „agitačnom thrilleri o únosoch detí“. Tomu nerozumiem buď ja, alebo autor nerozumie slovu „agitačný“. A spomína, že film sa berie smrteľne vážne. Síce mám zmysel pre čierny humor, ale komédiu o pedofílii by som vážne vidieť nechcel, to už by bolo na psychiatra. Autor dokonca naznačuje, že to vlastne je skôr „popkultúrny fenomén“ (o sexuálnom zneužívaní detí????), než „skutočný film“ („skutočný film“, to si dám nad posteľ). ()

Reklama

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Je příjemné vědět, že James Caviezel ještě hereckou flintu do žita nehodil, protože jeho nesmírné nadání by mu mohl leckdo z branže závidět. Sound of Freedom se zabývá težkým tématem, o kterém se ve společnosti nemluví, a to o únosech a prodeji dětí. Opravdu vám během sledování nebude příjemně, místy z toho jde vysloveně až mráz po zádech. Ale jaké film nabídne kvality sám o sobě? Je na první dobrou zřejmé, že se nejedná o úplnou nízkorozpočtovou podívanou. Peníze na finálním výsledku vidíte, to bezesporu. Herecky též extratřída, kromě Caviezela (který místy hraje o život...neskutečný výkon) musím ocenit i výkony hlavních dvou unesených děcek. Neměli to vůbec jednoduché, přecejen se jedná o těžkou roli, ale zvádli to na jedničku. Při závěrečném útěku z kolumbijské džungle jsem ani nedýchal. Jo, reálný agent Ballard je hrdina. Jinak to říct nejde....Doporučuji vidět všem. Tohle je totiž něco, o čem by se ve společenských kuloárech mělo nahlas mluvit. Za mě dávám 7,5/10 ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Vůbec jsem to neviděl nebýt vazby na Q a velký povyk, viz současný kulturní války. Ale když to vezmu čistě jenom jako kino a vyseru se na kontroverze, pak až na občasný kostelní zpěvy, lehce misijní duch, pár trapných replik o Bohu (because God’s children are not for sale...) a dobrých 15 minut nad optimální stopáž... je to úplně OK film na téma bu-bu-bu, únosy spratků. Ježíšovský Caviezel v hlavní roli sedí, lokace jsou parádní, pár zmrdů a pedofilů taky zabaví, nejvíc se mi líbil "tropico" Bill Camp a jeho cool postava. Takže jo, zbytečně vyhrocený. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

TADY JE PÁNOVÉ MŮJ JARNÍ VZORNÍK…“  To se takhle sešlo několik podnikavejch hlav - a nebyla to náhoda, že zrovna v Latinský Americe… Ale tady nejde ani tak o ně. Hlavní je postava Tima Ballarda, kterej po nich jde! Hele… herci nic moc. (Teda až na ty děti. Kurva, fakt to jen hráli, jo?) Ale z nenápadnýho filmu se se vyklubal sympatickej a alarmující příběh o statečnosti - co na tom, že to přesně takhle nebylo! Film byl natočenej s nějakým cílem a ten byl splněnej, takže jestli znáte nějakýho pedáče… Trochu mě mrzí, že konec je tak jako by nic. To si fakt jako myslíte, že ty děti… /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Přestože film nezmiňuje žádné konspirační teorie hnutí QAnon, někteří kritici obvinili tvůrce, že ho skrytě propagují. Toto hnutí prosazuje myšlenku, že elity, které vládnou světu, uctívají Ďábla a zneužívají děti. Více se můžete dozvědět v dokumentech „Q: V oku bouře“ nebo „QAnon: The Search for Q“. 2.) V USA u filmu funguje služba „Pay It Forward“. Jde o to, že každý může předplatit vstupenku jinýmu, třeba cizímu člověku. Cílem studia jsou 2 miliony takto předplacených vstupenek, protože právě tolik dětí je každý rok předmětem obchodování. 3.) Thx za titule „djbeton1“. ///                         PŘÍBĚH  *****  HUMOR  ne  AKCE  *  NAPĚTÍ  * ()

Galerie (23)

Zajímavosti (10)

  • Tvůrci filmu prostřednictvím oficiálního Twitterového účtu filmu pozvali lidi na film do kina s cílem prodat 2 miliony vstupenek symbolicky za 2 miliony dětských obětí obchodu s lidmi, ke kterému dochází dle statistik ročně. Na tweet reagoval Elon Musk s doporučením odvysílat film zdarma na Twitteru, jehož je vlastníkem, s dovětkem, že si nebude nárokovat žádný zisk. Distributor druhý den odpověděl: „Bezvadný nápad. Proberme to!“ Musk už v minulosti proklamoval, že si Twitter koupil s hlavním cílem odstranit dětskou pornografii z platformy. (Cooller)
  • Mel Gibson natočil osobní vzkaz svým fanouškům a všem lidem, kde vyzývá k ukončení obchodu s dětmi a prosí všechny, aby se na film šli podívat, jelikož první krok k tomu problém vyřešit je o něm mít povědomí. (Cooller)
  • James Caviezel (Tim) v rozhovoru na YouTube s Jordanem B. Petersonem uvedl, že sám má 3 adoptované děti z Číny a nejen díky tomu má v povědomí nebezpečí, které dětem hrozí, a proto do tohoto projektu původně šel. (Cooller)

Reklama

Reklama