Reklama

Reklama

Americký outsider

  • USA American Underdog (více)
Trailer 1

Film inspirovaný skutečnými událostmi zachycuje jedinečný příběh Kurta Warnera (Zachary Levi) a dlouhá léta překážek a neúspěchů, které mohly ohrozit jeho hvězdnou kariéru v NFL. V té době se jeho sny zdály téměř nedosažitelné. S podporou oddané ženy Brendy (Anna Paquinová) a milující rodiny, trenérů a spoluhráčů však Warner našel sílu ukázat světu svou velikost a talent. Povznášející snímek dokazuje, že je možné dosáhnou všeho, když máte víru, rodinu a odhodlání. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (51)

campix 

všechny recenze uživatele

American Underdog je ve finále pouhým kvalitně odvedeným a průměrně poutavým sportovním životopisným dramatem jedné strašně zajímavé postavy ligy amerického fotbalu NFL. Dle mého se z toho dalo vytěžit daleko více. Bohužel je výsledný produkt pouze takovým tím rychlým motivačním sumářem celé kariéry Kurta Warnera s nezbytným patosem. Zábava to sice je a film běží poměrně svižně. Na druhou stranu je z toho cítit taková unylost a šedost v hereckém obsazení. Zachary Levi mi nesedí skoro nikde a to samé (možná dvojnásob) platí i pro Annu Paquin. Vtipné je, že je tu opět Dennis Quaid, protože ten už je takovým povinným inventářem sportovních dramat. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Príbeh Kurta Warnera je určite inšpiráciou pre všetkých, ktorým sa nedarí plniť si svoje sny podľa predstáv. Je to taká "Popoluška z NFL". Keď už to vyzeralo, že jeho profesionálna kariéra v NFL zostane len snom, tak trochu zaúradoval osud a Kurt sa dočkal svojej vysnívanej šance niečo dokázať - a veruže aj dokázal! Filmové spracovanie tohto príbehu bolo celkom fajn, hoci by som ocenil oveľa viac z toho športového pohľadu a menej z toho rodinného, lebo tu bol dosť výrazný nepomer. A škoda, že film končí práve tam, kde sa Kurtovi začal plniť sen. Zvyšok sa dočítame už len v "review" tesne pred titulkami. Ale napriek tomu som si film užil a som rád, že takéto príbehy sa dočkajú svojho sfilmovania. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak na toto sa veľmi dobre pozeralo. Jediné, čo tomu chýbalo, bolo trocha dynamiky. Inak veľká spokojnosť, hoci o americkom futbale viem veľké prd. Pripadalo mi to, ako keby tí hráči na ihrisku len tak splašene pobehovali a prihrávali si loptu. Tie ich značky a povely... ani ťuk. Možno aj kvôli tomu som si tie športové scény neužil tak, akoby som mal. To je ale môj problém. Nadpriemer. 75/100 ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Ano, sportovních dramátek o outsiderovi je spousty, takže se nevyhýbá typickým klišé a nevyhne se divák jisté dávky pocitu, že už to někde viděl. Na druhou stranu je Zach Levy ve své roli obrovský sympaťák a American Underdog splňuje všechny propriety, které by mě podobný typ filmu splňovat. Obrovskou dávku emocí a já si to náramně užil......80% ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

(8/10). Mám hrozně rád filmy podle skutečné události. American Underdog skvěle balancuje a servíruje divákovi autentické záběry, které se prolínají společně s filmem. Zachary Levi je jako legenda amerického fotbalu Kurt Warner neskutečný sympaťák a jde vidět, že do toho dal srdíčko. Nevím proč, ale chemie mezi ním a Annou Paquin na mě prostě nefungovala. To je asi ale jediné negativum, které vidím na tomto filmu. Je to natočené tak, aby to diváka zahřálo u srdce a on se po konci filmu jenom usmíval. Těchto filmů je nepřeberné množství, ale pokud se člověk dívá spíš na psychologické dramata, tak tento vesměs pozitivní film na něj funguje. Nejsilnější na celém byl samozřejmě příběh, který psal sám život. Mě osobně se však nejvíce dotýkal vztah Zacharyho s jeho nevlastním synem. Americký fotbal pro mě nepředstavuje nějak extra atraktivní sport, ale záběry ze zápasu byly fakt parádně natočené a slowmotion byl použit přesně tam, kde to bylo potřeba. Věřím, že Američani budou tento film milovat. U nás si moc pozornosti nezískal mému hledáčku rozhodně neuniknul. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (6)

  • Arena Football League, kterou hrál Kurt Warner (Zachary Levi) tři sezóny před vstupem do NFL, byla profesionální fotbalová liga, která měla trvání od roku 1986 (první zápas se hrál roku 1987) do roku 2019. Šlo o variantu amerického fotbalu hranou v hale na menším (asi čtvrtina plochy NFL) hřišti, což podporovalo rychlejší a útočnější fotbal. (Olík)
  • Kurt Warner (Zachary Levi) byl prvním nedraftovaným hráčem, který byl jmenován jak MVP (nejužitečnější hráč) NFL, tak Super Bowl MVP. (Olík)
  • Film obsahuje potitulkovou scénu. (Duoscop)

Reklama

Reklama